начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

RQ: Законъ за имуществата, за собственостьта и сервитутите

Казуси за недвижими имоти

RQ: Законъ за имуществата, за собственостьта и сервитутите

Мнениеот keith_flint69 » 14 Дек 2011, 23:10

Здравейте, колеги! Много ми е необходим Законъ за имуществата, за собственостьта и сервитутите (Обн., ДВ, бр. 29 от 7.02.1904 г., в сила от 1.09.1904 г., отм., Изв., бр. 92 от 16.11.1951 г., в сила от 16.12.1951 г.)
Моля Ви, ако някой има текста му да ми го даде! Благодаря предварително!
keith_flint69
Потребител

Re: RQ: Законъ за имуществата, за собственостьта и сервитути

Мнениеот karanedeff » 15 Дек 2011, 10:45

Връзка за изтегляне

Връзка за директен достъп до съдържанието
Този закон е препоръчително да се ползва паралелно със ЗАКОНЪ за привилегиите и ипотеките

Връзка за изтегляне

Връзка за директен достъп до съдържанието
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот keith_flint69 » 15 Дек 2011, 12:31

A случайно да Ви се намират:
СТРОИТЕЛНО-ПОЛИЦЕЙСКИ ПРАВИЛНИК (ДВ, бр. 255 от 13.02.1924 г. - в сила до 1934 г.)
и
ПРАВИЛНИК ЗА ИЗВЪНГРАДСКИТЕ ЧАСТИ (ДВ, бр. 194 от 1914 г.).

Издирвам нормативната уредба, действала към 1936 година, относно отстоянията при застрояване в населените места около София и по-конкретно ме интересуват правилата и нормите, действали във връзка с пограничното застрояване на нежилищни (селскостопански) сгради.

Ако някой е изследвал въпросите и има нормативните актове, ще съм много признателен, ако помогне!
Благодаря колеги!
keith_flint69
Потребител

Мнениеот karanedeff » 16 Дек 2011, 11:36

keith_flint69 написа:СТРОИТЕЛНО-ПОЛИЦЕЙСКИ ПРАВИЛНИК (ДВ, бр. 255 от 13.02.1924 г. - в сила до 1934 г.)
и
ПРАВИЛНИК ЗА ИЗВЪНГРАДСКИТЕ ЧАСТИ (ДВ, бр. 194 от 1914 г.).

Тия не! В библиотеката - да ви копират или сканират. Копирането не е скъпо.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Яну 2012, 19:14

Донпълвам! За Враца "Строително полицейски правилник" е публикуван в ДВ бр.68 от 1924г.
Уважаеми keith_flint69
Размислих и реших да Ви дам допълнителна информация.
Съгласно чл.9 и 95 отЗБНМ (този от ДВ бр.67/1905) различните режими в населените места се дават ис т.н. "Благоустройствени правилници".При управлението на Александър Цанков, тези правилници по политически причини се наричат "полицейски". Ппоради личния ми интерес към материята и висене в Народната библиотека с месеци успях да издиря благоустройствените правилници на повечето областни градове и някои общински такива. Копирал съм ги на книжен носител. Има и на села. Със сигурност знам че Драгалевци, Бояна,Княжево,Горна Баня и Беримирци също имат такива правилници, но никога не са представлявали интерес за мен, затова не съм ги и издирвал. От селата имам само правилника на Старозагорското село Съдиево. Относно отстоянията между сградите и регулациите е важи чл.134 от ЗИСС - поне до 1941г. когато благодарение на немския универсализъм наложен ни покрай влизането в Тристранния пакт се възприема че цялата тази материя не може да остане само предмет на уреждане в ЗИСС и се създават норми и в ЗБНМ (този от ДВ.бр.117/41г.). Мъчих се да влеза с Вас във връзка с личните съобщения ,но аз съм известен инвалид в способностите си да боравя с опциите на форума и не ми се получи
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот keith_flint69 » 01 Фев 2012, 17:55

julyanvonemona написа:Донпълвам! За Враца "Строително полицейски правилник" е публикуван в ДВ бр.68 от 1924г.
Уважаеми keith_flint69
Размислих и реших да Ви дам допълнителна информация.
Съгласно чл.9 и 95 отЗБНМ (този от ДВ бр.67/1905) различните режими в населените места се дават ис т.н. "Благоустройствени правилници".При управлението на Александър Цанков, тези правилници по политически причини се наричат "полицейски". Ппоради личния ми интерес към материята и висене в Народната библиотека с месеци успях да издиря благоустройствените правилници на повечето областни градове и някои общински такива. Копирал съм ги на книжен носител. Има и на села. Със сигурност знам че Драгалевци, Бояна,Княжево,Горна Баня и Беримирци също имат такива правилници, но никога не са представлявали интерес за мен, затова не съм ги и издирвал. От селата имам само правилника на Старозагорското село Съдиево. Относно отстоянията между сградите и регулациите е важи чл.134 от ЗИСС - поне до 1941г. когато благодарение на немския универсализъм наложен ни покрай влизането в Тристранния пакт се възприема че цялата тази материя не може да остане само предмет на уреждане в ЗИСС и се създават норми и в ЗБНМ (този от ДВ.бр.117/41г.). Мъчих се да влеза с Вас във връзка с личните съобщения ,но аз съм известен инвалид в способностите си да боравя с опциите на форума и не ми се получи

Mен конкретно за с. Лозен (Софиййското) ме интересува имало ли е правилник. Иначе за ЗИСС съм наясно. Благодаря много, колега! Пишете ми моля на е-майл: kantora_sak@abv.bg
keith_flint69
Потребител

Назад към Имотни казуси