начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

плащам чужди дългове

плащам чужди дългове

Мнениеот mvelikov » 22 Дек 2011, 10:22

Благодаря на всички които ще се изкажат! Не съм юрист, та накратко - съдия изпълнител иска да продаде нивата ми заради дълга на брат ми. Само че аз имам част от нея. Може ли да я разделим и да си продават каквото си искат, не ми ли нарушават правата? Къде да търся защита? Кой ще я дели тази нива, тя е около 20 декара, но е в различни категории? Съда ли ще я дели, ние или изпълнителя. Как да съм сигурен че ще я делят правилно?
mvelikov
Нов потребител

Re: плащам чужди дългове

Мнениеот miury123 » 22 Дек 2011, 10:26

можете да искате делба от съда и спиране на изпълнителното производство
miury123
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Дек 2011, 12:52

mvelikov написа:Благодаря на всички които ще се изкажат! Не съм юрист, та накратко - съдия изпълнител иска да продаде нивата ми заради дълга на брат ми. Само че аз имам част от нея. Може ли да я разделим и да си продават каквото си искат, не ми ли нарушават правата? Къде да търся защита? Кой ще я дели тази нива, тя е около 20 декара, но е в различни категории? Съда ли ще я дели, ние или изпълнителя. Как да съм сигурен че ще я делят правилно?

Тя не се продава цялата, а само ид. части на длъжника. Във вашия случай- роднина съсобственик.
След продажбата при вас нещата не се променят- ще имате нов съсобственик, ако не се явите да наддавате вие и купите на публичната продан, с когото ще трябва да се съобразявате по отношение тази имот.
Делба на този имот ще има, когато вие или новия съсобственик я предизвика.
До тогава собствеността е в ид. части.

п.п. зем. земи се оценяват твърде ниско, по моите виждания, ерго- ако съм на ваше място и разполагам с фин. ресурс бих наддавала в публичната продан.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот mvelikov » 22 Дек 2011, 13:20

miury123 написа:можете да искате делба от съда и спиране на изпълнителното производство

охохо, това със спирането ми харесва, защото са ми взели и цялата рента и ако може посъветвайте ме, към някой добър адвокат от Бяла или Русе
mvelikov
Нов потребител

Мнениеот tentil » 22 Дек 2011, 18:23

Препоръчвам Ви Катя Заякова от Русе, тел.: 082877059. Успех!
tentil
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Дек 2011, 18:48

:lol: Аз пък ще ви препоръчам Бебитор http://bebitor.hit.bg/
( ако думите ми имат значение, де)

п.п. Принципно съм против тези реклами, но като прочетох горния пост и .... не устоях. Без лоши помисли относно цитирания по-горе адвокат с телефон.
Убедила съм се лично в професионализма на колегата, когото препоръчах.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот mvelikov » 23 Дек 2011, 12:16

Благодаря много за изказаните мнения. Желая весели семейни празници
mvelikov
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство