начало

ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото

НОТАРИАЛЕН КОНКУРС

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: НОТАРИАЛЕН КОНКУРС

Мнениеот младежа » 07 Май 2004, 09:25

Ех, XENIA , .......не си права, лично аз искам само казуси и никакви теоретични бълвочи............../ за жалост както и в решенията на съда и в практиката, така и в научните среди по много въпроси има различни мнения/ , но си мисля ,че при един добре направен тест може най добре да се покаже нивото на всекиго.

Ако теста е обширен по материя , дори и да не е с три възможни отговора
/ защото според мен- това си е подсказване..../ , при 80-100 въпроса , на които можеш да отговориш с по едно - две изречения ще си проличи нивото на всеки участник в конкурса.
Смятам,че на теоретичният въпрос ще са по-добре подготвени по-скоро завършилите право, а на казуса практикувалите; затова ми се струва ,че един тест би изравнил "стартовите"ПОЗИЦИИ.
Успех на кандидатите !!!!!!!!!!!!!!!
Хващам бас за казуса:
1. Новооткрито наследство,с преживяла съпруга, с доведени и заварени един куп наследници до 10 степен/ кой жив, кой умрял/ придобили по какви ли не начини имущества/ и с реституция / , всички с фирми всякакви , акции, завещания ,завети и пълномощни - накрая ................определете :
"как се казва майката на съчинилият казуса , за да я споменем задружно":)))
младежа

Мнениеот младежа » 07 Май 2004, 11:05

Забравих да спомена,че в казуса се хващам на бас ще има и нещо от сорта :

- доведени,едноутробни, заварени еднокръвни , последващи съпрузи и подобни бабитини/ , за малко да включат и двуутробни......ама нейсе ......това ще стигне да се изприщят кандидатите , узнали за "Пернишката трагедия" сполетяла фамилията - всички един след друг /

А това ,че бащата има дъщеря ,която е доведена и от нея има " незаконен" син , който се е оженил за преживялата го съпруга, преди да навърши 18 г. когото той е осиновил-чрез непълно осиновяване ; тъй като не бил го признал навреме и който има две негърчета от бяла жена........:))
младежа

Мнениеот КЕФ » 07 Май 2004, 11:54

Младежа,......май според теб "пернишката трагедия" ще я клонират заедно с латиноамерикански сериал -/ остава да добавят сватби, разводи и убийства/ и ще се кефим да видим какво отроче ще се пръкне...............
КЕФ

Мнениеот XENIA » 07 Май 2004, 16:32

Младежа, защо пък да не го направят изпита като тест за кандидат-шофьори - въпроси, чиито отговори се проверяват с шаблон. Тъкмо тогава няма да има нужда от комисия, чиито членове май пробват програмата за защита на свидетели. Който издържи теста, отива на кормуване - да изготви документи за нотариална сделка - продажба на парцел на луната, например
XENIA

Мнениеот младежа » 08 Май 2004, 10:49

XENIA, защо не те виждам в списака за кандидат нотариусчета??/??//
А за предложението за луната - Не става , на Луната не е влязал в сила плана за земеразделяне и все още нямаме градоустройство, затова не ми издават скица ,но виж.................................цялата мога да ти я завещавая / с каквото искаш завещание-саморъчно, нотариално/.
Колкото до идеята ти за шаблонче -не е лоша.....дори си мисля ,че може да става и по интернет / с електронен подпис/ - така ще е някога ........
На колегата ,който спечели нотариалното място за гр.ТРЪН -го поздравявам отсега.
ГОЛЕМА КРАЧКА В КАРИЕРАТА НА ЮРИСТ !!! УРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
младежа

Мнениеот пи4 » 08 Май 2004, 11:31

Някой да е разбрал състава на комисията?
пи4

Мнениеот KUKUVICA » 08 Май 2004, 11:46

АЙДЕ БЕ - НАЛИ ИМАШЕ ЕДИН ЕНТУСИАСТ ДЕТО НА 08.05 ЩЕШЕ ДА КАЖЕ КАЗУСА ??????????????????????
KUKUVICA

Мнениеот lubimec 13 » 08 Май 2004, 12:38

ty xseniy si e vutre , a nie sme otvun za6toto sme bavno zagryva6ti . da se yvyvame na izpita kato u4enici , kato te na purviy konkurs ne sa imali nito edin skusan , sledovatelno purviy po vremee e pruv i po pravo . zatova sega ni s4itat za natrapnici. a vezdesu6tite im kolegi notariusi izpovydvat pogolovni ,vklu4itelno i dogovori za dobrovolna delba na sio , po vreme na braka , predi da e prekrate, za6toto vidite li vajni pri4ini nalagat tova - izklu4itelno vlo6eni semeini otno6eniy i pro4ie gluposti.
ina4e xeniy si e prava , osobeno kato 4ete na kursa lekcii na glupacite , koito pita , razbraxte li me.....
lubimec 13

Мнениеот XENIA » 08 Май 2004, 17:34

Съжелявам, че ме припознавате с лекторката от единия курс. До някъде и грешката е моя, nickname - a ми идва от XENIKAL - препарат за отславабване, предизвикващ разстройство...
XENIA

Мнениеот 123456 » 08 Май 2004, 17:55

До младежа:

Обеща казуса на 08.05.!!!!!!!!!!!!!!!!! Какво става?
123456

Мнениеот младежа » 09 Май 2004, 09:12

До ..........123456......Разбрах само единият казус, затова неща да Ви подвеждам ,ако се падне един от другите .
младежа

Мнениеот ШОКИРАН » 09 Май 2004, 10:54

Вярно ли е ,че конкурса се отменя поради съобщение за бомба в НДК?
Чух нещо по радиото , но него повториха?????????????
ШОКИРАН

Мнениеот 123456 » 09 Май 2004, 11:26

един казус е по-добре от нищо
123456

Мнениеот спечелила » 09 Май 2004, 11:38

много ми е интересно какви са според Вас предполагаемите теми - може би само семейно и наследствено
кой е обещал казус - дори и да не се падне поне е упражнение за мозъка
пишете
спечелила

Мнениеот пи4 » 09 Май 2004, 12:19

Ти, нали вече си " спечелила",какво ти пука?))
пи4

Мнениеот boba » 10 Май 2004, 08:03

Хайде, колеги, регистрацията започна!
boba

Мнениеот boba » 10 Май 2004, 16:03

Е, какво стана сега, изтрепаха рибата с този казус с дванадесет въпроса. Има ли някой който е отговорил на всичките?
boba

Мнениеот младежа » 10 Май 2004, 16:08

Аз отговорих и на всичките. В интерес на истината -другият казус ,за който разбрах бе доста по-труден.
младежа

Мнениеот Тoshko » 10 Май 2004, 16:43

Абе какви са тези казуси, я ги дайте насам с въпросите и отговорите или поне това което си спомняте от тях.....
Тoshko

Мнениеот отговорила на всичките въ » 10 Май 2004, 20:39

Колеги, казуса не беше от най-лесите, но и не беше нищо особено.Макар че около мен се чуваха вскакви безумни отговори...
отговорила на всичките въ

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити