начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?!

Re: вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?!

Мнениеот milenmarinov78 » 25 Мар 2012, 00:48

Добре ,но как е възможно да не съм получил нито призовка по това дело последното нито съдебно решение , как е било гледано делото ако и адвокатът ми не е присъствал ?!?!?!
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Мар 2012, 00:51

milenmarinov78 написа:Добре ,но как е възможно да не съм получил нито призовка по това дело последното нито съдебно решение , как е било гледано делото ако и адвокатът ми не е присъствал ?!?!?!

А Вие откъде сте толкова сигурен, че адвокатът Ви не е присъствал и на кой адрес са изпращани призовките?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 25 Мар 2012, 00:55

Другото което , как се завежда " регретен иск " мисля се казваше срещу минимум 50-60 човека персонал, които са преминали през търговският обект през това време . Това са адреси имена и т.н. и то след 10 години които са минали , не смятате ли, че е пълна лудост и кауза обречена ?!? В предвид на това ,че фирмата Петрол АД е наела хората има досиета на всеки един и т.н. все информация до която аз нямам достъп .
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Мар 2012, 01:03

milenmarinov78 написа:Другото което , как се завежда " регретен иск " мисля се казваше срещу минимум 50-60 човека персонал, които са преминали през търговският обект през това време . Това са адреси имена и т.н. и то след 10 години които са минали , не смятате ли, че е пълна лудост и кауза обречена ?!? В предвид на това ,че фирмата Петрол АД е наела хората има досиета на всеки един и т.н. все информация до която аз нямам достъп .

Явно сте позакъснял с всички възможни ходове по тоя казус, за съжаление.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 25 Мар 2012, 01:04

nk7702n написа:
milenmarinov78 написа:Добре ,но как е възможно да не съм получил нито призовка по това дело последното нито съдебно решение , как е било гледано делото ако и адвокатът ми не е присъствал ?!?!?!

А Вие откъде сте толкова сигурен, че адвокатът Ви не е присъствал и на кой адрес са изпращани призовките?

На призовка , която не е стигнала получателят се връща обратно нали ?!?! И как съдия изпълнителят си е свършил работата прилежно и в предвид на сбърканият адрес и ЕГН ме е открил , каква е пречката на съда да направи същото .
Нередовно призован се наричаше ако не съм забравил , какъвто съм бил през целият процес .
Ако адвокатът ми е присъствал няма пречки за да ме уведоми , или да поиска съвет тъй като не е запознат с материята и естеството на работата на търговският обект , или било то за свидетели и т.н.
Започвам да се замислям за Страсбург съвсем сериозно и да направя публично всичко .
Има много хляб за журналистите, компанията е достатъчно голяма за да си позволява подобни глупости .
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот Гост... » 25 Мар 2012, 01:06

Упълномощил сте адвокат- като да не сте го ограничил само до първа инстанция ( според мен той е депозирал въззивната жалба през апелативен), но все пак- прочетете си вашия отрязък от пълномощното( ако го имате).
Като ви се чете- ГПК( публично достъпен е в нета) съсредоточете вниманието си върху чл. 39-41.
Все ще сте някъде там.

Регресен?- оставете терминологията настрана, не е вашето амплоа.
Някъде по-горе ви четох, че имате насрочена среща с адвокат. Споделете му болката си и идеята за ново съдебно дело( не легитимацията на страните е проблем, защото е преодолим, проблем имате с времето).
Гост...
Потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 25 Мар 2012, 01:08

Добре .
Къде е моята персонална вина , след като е вече късно . Вина на един гражданин на РБ .
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 25 Мар 2012, 01:15

Упълномощил сте адвокат- като да не сте го ограничил само до първа инстанция ( според мен той е депозирал въззивната жалба през апелативен), но все пак- прочетете си вашия отрязък от пълномощното( ако го имате).
Като ви се чете- ГПК( публично достъпен е в нета) съсредоточете вниманието си върху чл. 39-41.
Все ще сте някъде там.

Регресен?- оставете терминологията настрана, не е вашето амплоа.
Някъде по-горе ви четох, че имате насрочена среща с адвокат. Споделете му болката си и идеята за ново съдебно дело( не легитимацията на страните е проблем, защото е преодолим, проблем имате с времето).

НЕ !
На първа инстанция , делото ми води друг адвокат в едно с делото за уволнението .
Този вторият наех за въззивната жалба пред апелативният . Отрязъкът от пълномощното не мисля ,че ще мога да го намеря . По делото за уволнението знаех почти наизуст Кодексът на труда сега остава пак да се захващам с четене , защо плащам пари на адвокати тогава питам ?!?!?!?
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Мар 2012, 01:20

milenmarinov78 написа:Добре .
Къде е моята персонална вина , след като е вече късно . Вина на един гражданин на РБ .

Проблемът е защо чак сега се сещате да си задавате въпроси. Упълномощил сте защитник, защо не го потърсихте по - рано, да следите как се развива процесът, да учасвате по - активно в него? Казвате докладни сте имал за кражби от търговския обект, щом сте разполагал с писмени доказателства защо не помислихте как да ги използвате и да се защитите по - рано? И не мога да разбера как така не сте запазил тези доказателства щом сте знаел, че Вие носите отговорност за евентуални констатирани липси.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 25 Мар 2012, 01:40

nk7702n написа:
milenmarinov78 написа:Добре .

Проблемът е защо чак сега се сещате да си задавате въпроси. Упълномощил сте защитник, защо не го потърсихте по - рано, да следите как се развива процесът, да учасвате по - активно в него? Казвате докладни сте имал за кражби от търговския обект, щом сте разполагал с писмени доказателства защо не помислихте как да ги използвате и да се защитите по - рано? И не мога да разбера как така не сте запазил тези доказателства щом сте знаел, че Вие носите отговорност за евентуални констатирани липси.

Това би трябвало да е работа на адвокатът , делото според моя адвокат бе насочено срещу оспорване на липсите не по отговорността , на първа инстанция . Затова и го смених .
Другият авокат непонятно за мен и на всяка етика и морал ...... не мога да си го обесня .
Просто съм бил преклено наивен може би . Делата в БГ се точат с години ,едно е че съм забравил , другото е ,че би трябвало да ме уведоми поне какво се случва .
Всичко е заведено в деловодството на Перол АД с входящи номера никой не си е направил труда да ги изисква.
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот Гост... » 25 Мар 2012, 01:51

Ще ви разкажа част от опитът си с клиенти, защото светът е цветен.
Има хора всякакви- едни звънят всеки ден и се интересуват и за неслучили се събития ( делото не е насрочено, ала имало ли нещо ново?!?), други- пускат кукички и чакат( е, чакам и аз :D, когато не е належаща срещата), трети- ни кост, ни вест-тотално неоткриваеми( едно, че не са платили целия хонорар, второ сменили/откраднали им телефона, загубили визитка, .. всякаква изобретателност, като да съм неоткриваема- аз не съм се губила, така де :lol: ).
Влиза в сила СР и дори след щателно издирване не мога да ги открия, а те като, че този съдебен спор е лично мой( той си е такъв, но все пак такси има да се плащат- за преписи, за вписвания... като се замисля тоя имот не е мой 8) )...
Свят широк и толкоз шарен.

Напуснал сте страната, сам написахте ( проблем с езика, породен от дългото ви отсъствие), как очаквате да ви открие колегата? Насложете и факта, че съобщаването е неприятна част от работата на вестоносеца, пък вестта не е положителна. Тук, каквото и да ви напиша, ще ме упрекнат в пристрастие, за това спирам.
Гост...
Потребител

Мнениеот neutralen » 25 Мар 2012, 11:31

Решението по гр.д.585/09 г на САС, докл. Н.Куцкова е в интернет - адвоката на МГМ не се явил в съда, не представил доказателства и т.н. - изтеглете си решението и го разгледайте.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот Гост... » 25 Мар 2012, 11:40

:roll: Колега, бихте ли го качил тук, защото аз не успях да го издиря( а, опитах!- в сайта на ВСС, на САпС, дори в сайта на СГС заради евентуална грешка в диспозитива, която да е мултиплицирана).
Гост...
Потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Мар 2012, 11:50

Ако може някой, да го качи тук да го разгледаме!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот marti_gor » 25 Мар 2012, 12:38

надали ще стане само с "разглеждане" ...
http://www.youtube.com/watch?v=3xLvArgSp3k

words like violence break the silence ...
marti_gor
Потребител

Мнениеот lexy21 » 25 Мар 2012, 13:25

milenmarinov78 написа:На първа инстанция , делото ми води друг адвокат в едно с делото за уволнението .
Този вторият наех за въззивната жалба пред апелативният .

От написаното излиза, че вторият е бил ангажиран само за изготвянето на въззивната жалба и не сте договорили процесуално представителство в производството пред въззивния съд.
Ето
Р Е Ш Е Н И Е
№ 806
гр. София, 01 ноември 2010 г.

В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

Софийският апелативен съд, гражданска колегия, четвърти състав,
в откритото заседание на 11 октомври
през две хиляди и десетата година в състав:
Председател: АЛЕКСЕЙ ИВАНОВ
Членове: НЕЛИ КУЦКОВА
АННА БАЕВА

при участието на секретаря Д И
като разгледа докладваното от съдията Куцкова
гр. дело N 585 по описа за 2009 г.
и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано по въззивна жалба, подадена от М Г М срещу решението на Софийския градски съд, ГК, І-5 състав, постановено на 13.10.2008 г. по гр. дело № 4322/2003 г., с което са уважени предявените срещу жалбоподателя искове по реда на чл.207, ал.1, т.2 от КТ от ищеца „П” .
В жалбата се поддържа, че решението на градския съд е незаконосъобразно, тъй като съдът не е взел предвид възраженията на жалбоподателя, че той не е подписал длъжностната си характеристика, че не е отчетено обстоятелството, че по време на част от проверявания период е бил в отпуск или в Регионалния център на дружеството ищец. Във въззивната жалба се иска отмяна на обжалваното решение изцяло. В последното съдебно заседание по делото жалбоподателят не се явява и не се представлява и от негово име не се изразява становище по съществото на спора пред въззивния съд.
Въззиваемото дружество „П” чрез своя процесуален представител оспорва жалбата, като поддържа, че оплакванията в нея са неоснователни и атакуваният съдебен акт следва да бъде потвърден..
Софийският апелативен съд, след като обсъди събраните по делото доказателства и като взе предвид доводите и възраженията на страните, намира следното:
Въззивната жалба е допустима – подадена е при спазване на срока по чл. 197 от ГПК /отм./ от активно легитимирана страна – ответник по делото, срещу валиден и допустим съдебен акт.
По същество жалбата е неоснователна, поради следните съображения:
Видно от представените трудов договор и допълнителни споразумения към него, жалбоподателят ответник е бил назначен на 08.01.2002 г. първоначално като „продавач-консултант”. В последствие е бил преназначен на длъжност „управител на бензиностанция” на обект 7129 – считано от 01.09.2002 г., а от 25.06.2003 г. – на обект 7118.
По делото са представени констативни протоколи за установени липси в бензиностанциите, управлявани от ответника – съответно за бензиностанция 7129 от 29.07.2003 г. и за бензиностанция 7118 от 30.10.2003 г. В тях са отразени установените от комисията липси в обект 7129 за периода 15.02.-30.06.2003 г. в размер на 7 193,96 лева, а в обект 7118 – за период от 24.06.-16.09.2003 г. липсите на горива и стоки са в размер на 11 435,27 лева. В протоколите е отразено, че няма обективни причини и обстоятелства, обясняващи установените липси, както и че няма данни органите на МВР да са сигнализирани за извършени кражби от търговския обект.
Протоколите са съставени от комисия, извършваща вътрешно-ведомствен контрол и са връчени на М М срещу подпис. По делото няма данни, М да е подал писмени възражения срещу констатациите на комисията.
Към исковата молба е приложена и длъжностна характеристика за длъжността „управител на бензиностанция”, от която е видно, че в основните отговорности за тази длъжност са включени: инкасиране на парични средства; заявяването, приемането и заприходяването на петролните и непетролни продукти; седмичната вътрешна проверка и месечната инвентаризация; лична и солидарна имуществена отговорност за липси на стоково-материални ценности, за направени консумативни разходи извън лимита. Тази длъжностна характеристика пред градския съд е оспорена само относно липсата на дата върху нея. Едва с въззивната жалба се иска назначаване на съдебно-почеркова експертиза за изследване на подписа на М М, но с оглед несвоевременността на това искане, то не е допуснато от въззивния съд.

От приетите по делото единична и тройна съдебно-счетоводни експертизи, които не са оспорени от страните, се установява следното: Инвентаризацията на стоките и горивата е извършена от 5-членна комисия на обект 7129 и от 3-членна на обект 7118. За периода от 15.02.2003 г. до 30.06.2003 г. в обект 7129 са констатирани неотчетени суми в размер на 7 193,96 лева, представляващи разликата между следващите се да бъдат налични по счетоводни данни видове стоки н размер на 91 126,11 лева и наличните по ежедневните Z отчети от фискалната памет на касовия апарат в размер на 83 182,25 лева. За проверявания период в обект 7118, след приспадане на нормативно утвърдените фири е констатирана липса на на бензин А 95 Н за 191,52 лева и на бензин А 98 Н за 71,72 лева, както и липса на различни видове стоки в размер на 11 172,03 лева. Общо за ревизирания период са констатирани неотчетени суми в размер на 11 435,27 лева. Вещите лица от тройната експертиза изрично са отбелязали, че поради непредставянето на заповеди за отпуск на жалбоподателя и за присъствието му в Регионалния център на „Петрол” , не са могли да разграничат периоди, през които М не е бил на работа на конкретните обекти. Тъй като жалбоподателят не е представил обяснения, вещите лица не са били в състояние да проверят неговите евентуални възражения.
Въпреки дадената му възможност от въззивния съд, жалбоподателят не е осигурил явяването на поискания от него и допуснат от съда свидетел.

С оглед на горните доказателства, въззивният съд намира, че са налице предпоставките на чл.207, ал.1, т.2 от КТ за ангажиране на пълната имуществена отговорност на ответника за установените липси в управляваните от него търговски обекти: в длъжностната му характеристика неговите отчетнически функции са изрично посочени; налице са утвърдени от работодателя правила за отчитане на СМЦ; а липсите са установени от компетентни длъжностни лица. Констатациите на вътрешно-ведомствения контрол са потвърдени и от назначените от съда вещи лица.
Тъй като изводите на въззивния съд съвпадат с тези на първоинстанционния, обжалваното решение следва да бъде оставено в сила.
По разноските: Процесуалният представител на „П” е поискал присъждане на такива от въззивния съд. За първоинстанционното производство градският съд се е произнесъл в решението си, като е присъдил направените от ищеца разноски. Пред настоящата инстанция такива не са документирани от въззиваемото дружество, поради което не следва да бъдат присъждани.

Воден от горното, Софийският апелативен съд

Р Е Ш И :

ОСТАВЯ В СИЛА решението на Софийския градски съд, ГК, І-5 състав, постановено на 13.10.2008 г. по гр. дело № 4322/2003 г.

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховния касационен съд на република Б в едномесечен срок от връчването му, при спазване на изискванията на чл.280 и чл.284 от ГПК.

Председател:

Членове: 1.

2.

за тези, които попитаха за него.
П.П. Гледам, че и жалбата е от Вас лично, а не чрез процесуален представител.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Мар 2012, 13:51

Мерси за решението, Лекси! Явно, сме били абсолютно на верен път в изводите за пасивността на питащия в защита на интересите му още преди сезиране на съда - никакви възражения срещу констатациите на комисията на дружеството, отделно от това - липса на докладни за констатирани кражби. Пасивност по време на цялото гражданско производство. И резултатът е налице. Значи, вината не е на адвоката, който уж не му е защитил правата.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 25 Мар 2012, 14:22

Ще ви разкажа част от опитът си с клиенти, защото светът е цветен.
Има хора всякакви- едни звънят всеки ден и се интересуват и за неслучили се събития ( делото не е насрочено, ала имало ли нещо ново?!?), други- пускат кукички и чакат( е, чакам и аз :D, когато не е належаща срещата), трети- ни кост, ни вест-тотално неоткриваеми( едно, че не са платили целия хонорар, второ сменили/откраднали им телефона, загубили визитка, .. всякаква изобретателност, като да съм неоткриваема- аз не съм се губила, така де :lol: ).
Влиза в сила СР и дори след щателно издирване не мога да ги открия, а те като, че този съдебен спор е лично мой( той си е такъв, но все пак такси има да се плащат- за преписи, за вписвания... като се замисля тоя имот не е мой 8) )...
Свят широк и толкоз шарен.

Напуснал сте страната, сам написахте ( проблем с езика, породен от дългото ви отсъствие), как очаквате да ви открие колегата? Насложете и факта, че съобщаването е неприятна част от работата на вестоносеца, пък вестта не е положителна. Тук, каквото и да ви напиша, ще ме упрекнат в пристрастие, за това спирам.

За времето през което съм бил в БГ и до този момент никога не съм си променял ,сменял ,загубил или крил мобилният си телефон , живял съм както и сега приятелката ми с детето живеят в БГ на този адрес , който никога не съм сменял . Нямало е пречка адвокатът да осъществи контакт с мен . Въъзивната жалба не мога да си я напиша и заведа сам . Опитвам се да осъществя контакт с въпросният адвокат ,който не отговаря на мобилният си телефон .
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 25 Мар 2012, 14:52

ОК

И след всичко написано до този момент , какво може да се предприеме ако все още има останала надежда ?!
Утре имам среща с адвокат , просто ми е интересно да разбера всички гледни точки .
Искам да благодаря на всички ,които се отзоваха и си направиха труда да проучат и да се запознаят с моя случай.

ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ !
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот Гост... » 25 Мар 2012, 14:59

milenmarinov78 написа:..за времето през което съм бил в БГ и до този момент никога не съм си променял ,сменял ,загубил или крил мобилният си телефон , живял съм както и сега приятелката ми с детето живеят в БГ на този адрес , който никога не съм сменял . Нямало е пречка адвокатът да осъществи контакт с мен . Въъзивната жалба не мога да си я напиша и заведа сам . Опитвам се да осъществя контакт с въпросният адвокат ,който не отговаря на мобилният си телефон .

Ако толкоз искаш да се свържеш с колегата- потърси го тук http://www.bar-register.bg/Public/ ( не, че има полза- той само ви е изготвил ВЖ).
Всъщност много е възможно това Р на апелативен да не е влязло в сила :) ... което означава, че трябва да си намериш спешно специалист, с който в понеделник да сте първи пред архива на СГС, за да четете това дело ( съобщенията по него), че часовника си цъка ( онзи 14 дневен срок изведнъж ще стане интересен, според зависи прочетеното по делото) .
Ама хич да не си призован и за първо по делото заседание е много странно, дори и по ГПК отм.....
Нейсе, каквото и да се установи може да се ползват разни еквилибристики и прочее, което не променя факта, че за касация нещата са недобри.

:!: Не е въпрос на любознателност, защото интересът е надскочил главницата отдавна, така че... нека е без тея думи ( интересно ми е да видя повече гледни точки). Работата е сериозна, и лошото- спешна. По причини у вас.

п.п. Лекси, как откри решението? В сайта на САпС отговаря, че няма документ. ВСС пък е в пълен блокаж- няма намерени документи по обявените критерии... а СГС няма да го обсъждам.
И още един въпрос ( не е свързан с темата, но ми стана интересно- не съм виждала тази фигура до сега)- какво означава това "сверил"? в самия ИЛ. Кой сверява, защо го прави, и на какво основание.
Гост...
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Изпълнително и обезпечително производство