начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Ред за удовлетворение при Публична Продан

Re: Ред за удовлетворение при Публична Продан

Мнениеот gudio » 28 Мар 2012, 20:36

Те затова банките отдавна не приемат само поръчителство или само реално обезпечение. Искат всички замесени лица да станат солидарни кредитополучатели, като по "споразумение" и "общо съгласие" между тях, парите се усвояват само от "кредитополучателя Х". Не знам кога някой адвокат-авангардист ще се осмели да атакува такъв договор за кредит като "прикрито поръчителство" и да иска да се приложат недолюбваните общи правила на ЗЗД. Друг въпрос е, че според бай Петко Венедиков (практически игнориран или открито ненавиждан от форумната аудитория :lol: ) под "не-лично-задължен собственик на имота" се има предвид по-късен приобретател на ипотекирания имот. Ипотекарният длъжник си е лично задължен, защото е сключил договор с кредитора, с който е определил своя имот за неговото евентуално удовлетворяване. Защо иначе и стария ЗПИ и ЗЗД говорят за "собственик на продадения ипотекиран имот", а не за "ипотекарен длъжник" :?: :wink: И един друг момент: старият ЗПИ дава право само на необходимите и полезни разноски, а соц-ЗЗД-то направо му харизва увеличената стойност :shock: , та макар и с уговорката " увеличението на стойността му, което се дължи на негови полезни разноски"... Сега възниква въпросът - застрояването на имот "полезни разноски" ли са или са си "луксозни" такива. Логиката на ЗЗД-ейците от ранния "соц" (все същите уважавани Кожухаров, Василев и т.н.) е обяснима - в едно имотче никогаж не е имало възможност ипотекарен длъжник да вдигне 8-етажна сграда, пък ипотекарен кредитор е могла да бъде по принцип само "БИБ". `Що да не попрецакнеме държавицата ? Че тя е наша, социалистическа, със широка душа, ще плати не само разноските, но и увеличената стойност :lol:
Но... бай Петко В. го четат само стари байчовци като бай Гъдю Б., та това мнение, естествено, може да го подминете със снизхождение :mrgreen:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот portokal » 29 Мар 2012, 14:16

...бай Петко Венедиков (практически игнориран или открито ненавиждан от форумната аудитория )...

Така е, и на мен звездите ми го говорят. :D

Изображение
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот gudio » 29 Мар 2012, 18:41

portokal написа:
...бай Петко Венедиков (практически игнориран или открито ненавиждан от форумната аудитория )...

Така е, и на мен звездите ми го говорят. :D

8) Гузен негонен бяга.
К`во да пра`и бай Гъдя, като не е бил обучаван от класиците като Венцислав Стоянов и ко. :cry:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот portokal » 30 Мар 2012, 15:20

К`во да пра`и бай Гъдя, ...

В нашия ПУЦ не допускаме грубата грешка да смятаме остатъка от винителен падеж за определителен член и да го употребяваме, когато името е подлог. :)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство