начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Адвокатска небрежност

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Адвокатска небрежност

Мнениеот bankera » 13 Юни 2012, 10:59

Здравейте,

имам следните въпроси към вас като юристи.Може ли адвокат уполномощен да води дело да не се яви на нито едно от заседанията по делото[да не говорим за истанцйи],умишлено да 'води' делото към благоприятен завършек за ответника?Не уведомява за съдебни заседания и инстацйи,хода на делото,процесуалните дествия предприети от него и тн.След снемането на правомощиятата му,новите юристи изискват делото в р.съд от където се оказва,че делото е изчезнало,между съдията и деловодителката :shock: :shock: В РАЙОНЕН СЪД
ДЕЛОТО СЕ ИЗГУБВА!!!!!!!!!!!!!!!
Става въпрос за дело, за незаконна сграда в двор, с идеална съсобсвеност.
Адвоката е практикуващ от 4г. с регистрация в този саит и в Адвокатски съвет - София!!!
Няма да споменавам имена или кантори защото не е етично,въпреки че етиката и професионалните качества на 60% от юристите в България,било то държавни служители,които изведнъж губят цяло дело,или части юристи
{без да искам да обидя никои],които обслужват финансовите си интереси,като си играят с съдбите на обикновенните хора!
Благодаря ви предварително за мненията ви,и пак се извинявам ако написаното по-горе обиди или нарани професионалното чуство на някои! :oops:
bankera
Нов потребител

Re: Адвокатска небрежност

Мнениеот Гост. » 13 Юни 2012, 13:44

Не знам кой е този клетник, но доколкото аз знам нямам задължение да уведомявам доверителите си за всяко с.з. - всичките тези куки по телефона са ми дошли до шапката, която нямам.
Всичките условия и условийца - ответникът иска да плати частично, клиента пари не е виждал поне две години, ама не!- инатът като каже " не искам частично плащане, искам всичко и сега" - отпосле гониш Михаля, щото можеш само кожата му да продадеш.
За предпочитане да не присъстват, че когато съдията ги види в зала и реши да пита нещо, се отпочва едно разказване на семейната история и делото отива в кръглата папка ( така един човек в разказът си спомена, че "тате е осиновен"/ имах знанието, че регистри от румънско време са изгорели, отделно съмнения че не е по надлежния ред, но който спори за този факт- да го докаже/ в дело за делба и работата загрубя- архивите унищожени, а след "разказа" тежестта да докажем това стана наша, сетете се, че няма как и спора стана безинтересен, ако до този момент да си вървеше ок. делото), та мисълта ми бе, че това дело е мое, но всеки си следи интереса.
Отделно предпочитам да не се явява страната в с.з. ( има неща, които се пестят на съда), освен ако няма въпроси по реда на чл. 176.

Загубено било делото и твърдите, че и това е грях на адвоката? - не сте прав.
Има и по-интересни казуси- издаден ИЛ и отпосле става чудото. На мен лично напоследък все ми се губят отговорите по 131, ведно с доказателствата, или писмените бележки, но когато представя моя екземпляр с дата, подпис, вх. №- нещата се канализират. Отделно, на места ( поне при нас) голяма част от делото се сканира, ерго- бързо ще се възстанови загубата ви, та не е болежка, ако е така и в столицата. За последното изразявам резерви.
Не се явил на нито едно с.з., казвате... Колко заседания са това, че не разбрах?
Може да е бил ангажиран по друго гр. дело, а сега действащия ГПК казва, че за да се отложи същото, освен ангажираност на адвоката ( която не е могъл да преодолее) си трябва невъзможност за явяване и на страната. Последната, когато се яви, все проблеми отпосле ( лично виждане).
Не знам, не ми се е случвало да не се явя на нито едно заседание, отделно, че животът ми се върти около един тефтер и правя невъзможното, за да съм винаги налична, което не означава, че не съм имала случаи да пиша становища, когато има съвпадение в дати и часове по дела( когато те кани въззивна за дело, не те пита можеш ли, а само те уведомява- тогава преценяваш къде да отидеш, но обикновено печели втората инстанция.
Напоследък наказателните ми дела страдат за сметка на гражданските, но не е болка и въпреки всичко сътворено до тук- не изпитвам вина.

п.п. Не всичко е само искрящо бяло или пък антрацитно черно. Има нюанси, но ако някъде във времето прецените, че интересите са ви накърнени- новите колеги имат знанието като как да реагират.
Предварително не бива да хвърляте камъчета, още повече, не сте наясно с цялата фактология( та, нали делото е загубено- как узнахте всичко това?).

Да, толкова писане и не попитах- на какво всъщност търсите отговор, така щото питането "може ли" е реторично. Най-малкото, защото според изложението ви- може.
Гост.
Старши потребител

Назад към Общи дискусии