начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Запазване на действащ ПУП и издадено Р.Стр. при делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Запазване на действащ ПУП и издадено Р.Стр. при делба

Мнениеот emilgrigorov » 10 Авг 2012, 16:14

petko_a написа:Аз понеже също не съм свръхспециалист, ще попитам като amateur1, възможно ли е да се раздели ПИ в регулация, като не се променят устройствените планове? И ако не, защо?

Може. Но не се ликвидира съсобствеността по регулация.
P.S. Говорим за подробен устройствен план, приложен по отношение на регулацията.
Последна промяна emilgrigorov на 10 Авг 2012, 16:42, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Авг 2012, 16:30

Съсобствеността по регулация е ликвидирана още на 01.10.2001г.
Последна промяна julyanvonemona на 10 Авг 2012, 16:32, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот girl_bg » 10 Авг 2012, 16:31

petko_a, въпросът ти е пързалка май?
girl_bg
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Авг 2012, 16:39

girl_bg написа:petko_a, въпросът ти е пързалка май?

Аз обичам да се пързалям, а Вие?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Авг 2012, 16:45

julyanvonemona написа:

Радвам се, при Вас се наблюдава възвръщане на конструктивното начало :wink:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Авг 2012, 16:48

emilgrigorov написа:
julyanvonemona написа:

Радвам се, при Вас се наблюдава възвръщане на конструктивното начало :wink:

:D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот girl_bg » 10 Авг 2012, 17:06

Когато се появи Петко, ще видим кой как се е пързалял. Отговорът на въпроса му е в самия въпрос, а до тогава - дружно на пързалката :o
girl_bg
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Авг 2012, 17:17

girl_bg написа:Когато се появи Петко, ще видим кой как се е пързалял. Отговорът на въпроса му е в самия въпрос, а до тогава - дружно на пързалката :o

Мона Лиза, а Вие какво толкова загадъчно криете в ръкава?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Авг 2012, 17:28

Нищо не може да крие в ръкава по простата причина че за превръщането на girl_bg в Мона Лиза се изисква набор от гени които тя няма от къде да вземе!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 12 Авг 2012, 12:27

Добре де, съгласно чл.60, ал.2, т.1 от Наредба 3, при делбата и разделянето на поземлени имоти, в урбанизирани територии, се спазват изискванията за минимални размери и площи на поземлените имоти, съгласно чл. 19 и чл. 200, ал. 2 ЗУТ. А как това да се докаже без изработването на ПУП, особено в хипотезите на чл.19, ал.5 и ал.6?
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Авг 2012, 17:37

petko_a внимавай пързалката не е заради тебе! Ако аз от един УПИ в село с лице 36 и дълбочина 40 м. реша да ти продам да парче от 18 на 40 ще го направя без проблеми - без за това да ми е необходим план за регулация, това се извежда от хипотезата по чл.200 (1) ЗУТ. Същото важи и за доброволната делба. В тези случай никой не ти иска ПУП.
Само ако става въпрос за съдебна делба се отива към план за регулация и две УПИ!Виж Чл.201 ЗУТ прави разлика!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Авг 2012, 19:26

ЗУТ-Чл. 204. (Изм. - ДВ, бр. 29 от 2006 г.) Копия от влезлите в сила подробни устройствени планове по чл. 200 и 201 и от одобрените инвестиционни проекти по чл. 202 и 203 се изпращат на Агенцията по геодезия, картография и кадастър при условия и по ред, определени съгласно Закона за кадастъра и имотния регистър.

НАРЕДБА № 3 ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО, СЪЗДАВАНЕТО И ПОДДЪРЖАНЕТО НА КАДАСТРАЛНАТА КАРТА И КАДАСТРАЛНИТЕ РЕГИСТРИ
Чл. 60. (1) (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2011 г.) Скицата проект за делба или разделяне на поземлен имот (обособяване на реално определена част от поземлен имот), за промяна на граници между съседни поземлени имоти, както и за прилагане на подробен устройствен (градоустройствен) план, се изработва съгласно образец, одобрен от изпълнителния директор на АГКК, и съдържа:
1. скицата на имота;
2. проектната линия за разделяне или промяна на граница, съответно регулационната линия;
3. идентификаторите и площите на новообразуваните поземлени имоти;
4. номерата и геодезическите координати на точките от проектната линия.
(2) При делбата и разделянето се спазват изискванията за минимални размери и площи на поземлените имоти:
1. в урбанизирани територии - съгласно чл. 19 и чл. 200, ал. 2 ЗУТ;
2. в земеделски земи - съгласно чл. 72 от Закона за наследството и чл. 26 и 27 от Наредба № 49 от 2004 г. за поддържане на картата на възстановената собственост (обн., ДВ, бр. 102 от 2004 г.; попр., бр. 113 от 2004 г.);
3. в гори и земи от горския фонд - съгласно § 3, ал. 1 от ПЗР на ЗВСГЗГФ.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 16 от 2006 г., доп. - ДВ, бр. 82 от 2011 г.) Проектната линия по ал. 1, т. 2 се трасира и/или се означава на място и се координира преди изработването на скицата проект. За трасираната и/или означена на място граница се съставя протокол по образец, одобрен от изпълнителния директор на АГКК.
(4) (Нова - ДВ, бр. 16 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2011 г.) Подробни устройствени планове по чл. 16 и 17 ЗУТ се представят в службата по геодезия, картография и кадастър в цифров вид в приетия от АГКК формат.
(5) (Нова - ДВ, бр. 16 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2011 г.) Преди приемането на плановете по ал. 4 от съответния експертен съвет по устройство на територията СГКК проверява цифровия вид на плана с контролна компютърна програма. За резултатите от проверката се съставя протокол, който се представя на заседанието на експертния съвет.
(6) (Нова - ДВ, бр. 16 от 2006 г.) Влезлите в сила подробни устройствени планове по ал. 4 се въвеждат в кадастралната карта на ниво проект, като всеки урегулиран поземлен имот получава идентификатор.
(7) (Нова - ДВ, бр. 16 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2011 г.) За издаване на заповедта по чл. 16, ал. 5 ЗУТ СГКК изпраща на кмета на общината извадка от кадастралната карта по ал. 6.
(8) (Нова - ДВ, бр. 16 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2011 г.) След получаване на влязлата в сила заповед по чл. 16, ал. 5 ЗУТ СГКК отразява измененията в кадастралната карта. Плановете по чл. 16 ЗУТ се нанасят в кадастъра служебно, а по чл. 17 ЗУТ - по заявление на заинтересуваното лице.

Де да знам вече. Никога няма да оправят тоя ЗУТ.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Авг 2012, 20:01

emilgrigorov цитираният от Вас текст от Н3 по приложението на ЗКИР с нищо не противоречи на самият ЗУТ
Де да знам вече. Никога няма да оправят тоя ЗУТ.

И ако някой някъде случайно трябва нещо да оправя ще оправя текстове от Наредба №3 а не ЗУТ, защото последният след Конституцията е най високият по степен нормативен акт, тъй като е одобрен от НС докато наредба в която и да е област се одобрява от МС или някой жалък министър. Виж моля те чл.15 (3) ЗНА. ИМа и насочващ текст от АПК (чл.80)
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Авг 2012, 20:07

Имах предвид противоречието между чл.200 и чл.204 - ЗУТ.
Всъщност в чл.200 си става дума за ПУП.
Не, че в Бг неможе всичко да стане.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Авг 2012, 20:59

Не, че в Бг неможе всичко да стане.

И става като стой та гледай
Ако разгледате отменените по моя жалба във ВАС текстове на чл.82 (4) и (5) Наредба №7 и промяната на чл.21 (2) ЗУТ след изменението му ДВ бр.61 2007, ще видите че именно това е направено. Направеното обаче е толкова "велико" че ми дава възможност допълнително да си разигравам коня с показателите - при това вече на ниво закон, а не на наредба.
Колкото до противоречието М/у чл.200 и 204 и аз го забелязах, но в чл.204 не е написано че обособяването на дялове става задължително с ПУП
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Авг 2012, 21:42

Хе хе, това с калканите беше голяма гавра :mrgreen: Поздрави :lol:

За такъв вариант на делба ми се струва малко недовършено ... аз не бих се хванал на такова хоро.
А всъщност какво се печели ... евентуално малко отстояния между сградите, външните връзки и изгребна яма, показателите са същите. Но остават сложните права върху приращенията. Остава проблемът с приложен ПУП по отношение разрешаване на ново строителство ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Авг 2012, 21:48

показателите са същите

Точно показателите мога да смачкам в каквато си посока искам. Внимателно разгледайте 21 (2) ЗУТ. Макар и кризата да сплеска масовото строителство, все още смачкването на показателите в Сл. бряг Буджака в Созопол, в Пампорово и Банско е на мода.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 13 Авг 2012, 07:56

А при парче 9 на 9 или при имот навлизащ в улица, както е при съседната тема? Какви размери по чл.19 какви 5 лева? В чл.19 се говори за лице. Кое е лицето на един имот навлизащ в улица и граничещ със срещуположен имот, също навлизащ в улицата?
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Авг 2012, 12:54

petko_a написа:А при парче 9 на 9 или при имот навлизащ в улица, както е при съседната тема? Какви размери по чл.19 какви 5 лева? В чл.19 се говори за лице. Кое е лицето на един имот навлизащ в улица и граничещ със срещуположен имот, също навлизащ в улицата?

Парчето 9/9 може и да стане, но с ПУП, ако ПЗ предвиди подходящо предназначение или застрояване.
В случаите с улиците не е приложена регулацията.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 13 Авг 2012, 14:04

emilgrigorov написа:.....В случаите с улиците не е приложена регулацията.

И?
petko_a
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация