начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Майчинство за безработна

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Майчинство за безработна

Мнениеот annieat » 23 Авг 2012, 18:32

Здравейте ,ситуацията е следната.Завърших наскоро висшето си образование.В момента съм бременна ,бременността ми е рискова и не мога да работя.Нямам 12 м. стаж на трудов договор.Следователно не мога да получавам майчинство - нито редовно ,нито социално ,защото доходите на съпруга ми са по-високи от изискуемите за него.Имам възможността да сключа трудов договор ,като имам 6 месеца до раждането.Въпросът ми е следният - ако започна работа 6 месеца преди да родя и при раждането имам 6 месеца стаж по трудов договор ,следващите 6 месеца след раждането ,при които се отглежда дете ,признават ли се за стаж (ако допуснем ,че трудовият ми договор не е прекъснат и формално се водя на работа:например майка ми гледа детето ,а аз работя още 6 месеца)?Тогава имам ли шанс да получавам майчинство 6 месеца след като съм родила (при навършване на 12 м. трудов стаж) ,в продължение на 1 г. и половина ,вместо на 2 г. ?Ще ви бъда много благодарна за отговора !
annieat
Нов потребител

Назад към Общи дискусии