начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Въпрос относно наследство на психично болен роднина?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно наследство на психично болен роднина?

Мнениеот joropl » 03 Сеп 2012, 09:06

Здравейте! Леля ми има следния проблем и не знае какво да предприеме.Имам психично болна братовчедка, не знам точно каква е диагнозата, не е тежка, не е в болнично заведение , живее с леля ми , която е над 70 години , а вуйчо ми почина преди 3 години. И понеже не предприеха нищо, докато беше жив вуйчо да помислят за бъдещето на детето си, сега леля ми се притеснява , че ако се случи нещо с нея, бъдещето на братовчедка ми е застрашено... в смисъл тя е единствен наследник , има приятел от години и леля ми се притеснява, че ако се случи нещо с нея, този приятел ще подлъже братовчедка ми да живее при него , да продадат наследствения й апартамент , да му прехвърли и парите си и накрая може да я изгони и тя да остане без нищо на улицата...Та леля ми не иска да лиши детето си от наследство, но не знае как да процедира за да подсигури бъдещето на детето си и да не се случат нещата , които тя подозира , че може да станат евентуално. И въпроса ми е как да процедира най- добре , за да не загуби детето си наследството си от бъдещи недоброжелатели.А и братовчедка ми не може сама да си прави сметката и трябва някой да я контролира и да се грижи за нещата й .Как може да се постъпи в случай?
joropl
Нов потребител

Назад към Семейни казуси