начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Продажба на имот или наплащане на дял, какво да правим?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на имот или наплащане на дял, какво да правим?

Мнениеот miroslavad » 17 Окт 2012, 11:03

Здравейте!
Днешния казус е прекрасно разглежда семейните отношения, когато се отнася за имот. Да ви разкажа първо, за да мога да питам после. Майка ми и леля ми са две сестри, които наследиха къща на село след смъртта на дядо ми. Само да уточня, че това е забравено от Бога село. Къщата е стара и се разпада с всяка минута, пък и никой не я поддържа (няма с какво). Решиха да я продават, докато още има къща, за да не продават после само двор. Всичко беше уредено, дойдоха руснаци да я купуват, но леля ми в последния момент се отказа. Започнаха едни спорове, както и да е. Сега майка ми иска да я продадат, докато още могат да й се вземат някакви пари или леля ми да й наплати дела, като отказва продажбата.
Така, въпроса е - има ли майка ми някакви права в този случай? Като не може да я продаде сега, ще загуби от това в бъдеще, може ли да се съди човек за това?
miroslavad
Нов потребител

Назад към Семейни казуси