Здравейте,
искам да попитам за това къде мога да подам запитване или да подам жалба за бездействие на органите на полицията за подаден сигнал, по който не е образувана проверка и не е даден ход на процедура? Коя е институцията, която може да ги провери дали са си свършили работата? Какъв модел трябва да е жалбата и по какъв начин да им бъде пусната?
- Дата и час: 30 Яну 2025, 20:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Подслушване на телефон
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Подслушване на телефон
Защото плащам данъци и те съществуват на моя гръб и те са длъжни да ме защитават, когато сигурността ми на гражданин е защитена. Пише го в закона, с който са създадени. Да си свършат работата.
- georgi_ivanov
- Младши потребител
Със сигурност, ако на някого му подслушват телефона сигурността му е застрашена. Значи има хора,които кроят нещо и трябва да бъдат спрени. Живеем в демократична държава и никой няма право съгласно най-върховния от всички закони "Конституцията" да подслушва мирни граждани. Със сигурност, ако ми подслушват телефона не ми гласят постилане на червено килимче. Имам доста поводи за притеснение.
Почувствал съм се застрашен и съм изпълнил съм своя граждански дълг и съм уведомил властите. От там нататък моята безопасност е тяхна работа и отговорност.
Почувствал съм се застрашен и съм изпълнил съм своя граждански дълг и съм уведомил властите. От там нататък моята безопасност е тяхна работа и отговорност.
- georgi_ivanov
- Младши потребител
georgi_ivanov написа:Защото плащам данъци и те съществуват на моя гръб и те са длъжни да ме защитават, когато сигурността ми на гражданин е защитена. Пише го в закона, с който са създадени. Да си свършат работата.
Ей този изказ като го чуя и така ме "мотивира" просто идея си нямаш!
Какво си мислят всички , не мога да разбера в полицията Роби ли работят или хора....
колко лично ти плати на полиция който искаш да прави проверка???
Колко пари?
Те също плащат данъци ако не ти ясно - ДДС -то към стоките е данък и той се плаща от всички и от полицаите също!!!!
Трябва в тази държава , заради подобни изкази да се "разбият" данъците на всеки човек да се види точно колко пари е дал на мвр и да му се свърши точно толкова работа , за колкото е платил!!!
ААААА аман вече
Добре ,ще е да се въведе и такса - жалба , щото полицията е задръстена от всевъзможни глупости (жалби) във които всеки разбрал - не разбрал сам си тълкува закона и си преценява ,че "имало престъпление" , а когато компетентния орган му каже ,че няма - бил виновен...
по тази логика , що не си правите сами ВиК и ел. инсталациите у вас... нали българина разбира от всичко ...
-
street - Потребител
Последна промяна doc03 на 14 Дек 2012, 01:35, променена общо 1 път
-
Djidzafka - Потребител
doc03,
оставам с впечатление, че работиш в полицията. Интересно на какъв пост точно. Защо интересно - ами в последния си коментар, по случая който описваш, роптаеш че въпросния нещастен човек не искал да си търси правата и онази свиня, която е набъркала цялата мизерия и е разигравала полицията ще остане безнаказана. А дали не зависи точно от теб да бъде наказана като подадеш рапорт/докладна за нарушение по чл. 38, ал.2 от ЗНССПЕЕН 112? Ето го и самия текст:
Чл. 38. (1) Който предава чрез ЕЕН 112 неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, се наказва с глоба от 2000 до 5000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
(2) Когато в случаите по ал. 1 са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание, както и обезщетение за причинените на службите вреди.
Ще си позволя да ти цитирам още един, който би следвало да те касае лично:
Чл. 36. Длъжностно лице, което не изпълни задължение, възложено му с този закон, се наказва с глоба от 200 до 1000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
А не е ли точно твое задължение като полицейски служител (допускайки че си такъв...) и то разследвал конкретния случай, да предприемеш действия за прилагане на административно-наказателните разпоредби на този закон когато си се натъкнал на нарушение? Потърпевшия арестант няма как да подаде сигнал срещу онази за нарушение на закона за 112, това се върши единствено служебно от полицията!
Като чета възмущението ти че онази безнаказано ангажира полицейските власти и ресурси предполагам, че просто не са ти били известни въпросните разпоредби и се надявам, че ще подходиш като зрял човек - ще си благодарен за информацията, която ти предоставям и ще я използваш.
оставам с впечатление, че работиш в полицията. Интересно на какъв пост точно. Защо интересно - ами в последния си коментар, по случая който описваш, роптаеш че въпросния нещастен човек не искал да си търси правата и онази свиня, която е набъркала цялата мизерия и е разигравала полицията ще остане безнаказана. А дали не зависи точно от теб да бъде наказана като подадеш рапорт/докладна за нарушение по чл. 38, ал.2 от ЗНССПЕЕН 112? Ето го и самия текст:
Чл. 38. (1) Който предава чрез ЕЕН 112 неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, се наказва с глоба от 2000 до 5000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
(2) Когато в случаите по ал. 1 са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание, както и обезщетение за причинените на службите вреди.
Ще си позволя да ти цитирам още един, който би следвало да те касае лично:
Чл. 36. Длъжностно лице, което не изпълни задължение, възложено му с този закон, се наказва с глоба от 200 до 1000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
А не е ли точно твое задължение като полицейски служител (допускайки че си такъв...) и то разследвал конкретния случай, да предприемеш действия за прилагане на административно-наказателните разпоредби на този закон когато си се натъкнал на нарушение? Потърпевшия арестант няма как да подаде сигнал срещу онази за нарушение на закона за 112, това се върши единствено служебно от полицията!
Като чета възмущението ти че онази безнаказано ангажира полицейските власти и ресурси предполагам, че просто не са ти били известни въпросните разпоредби и се надявам, че ще подходиш като зрял човек - ще си благодарен за информацията, която ти предоставям и ще я използваш.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
Не само от пожарната се прилага глобата по 112, в практиката струва ми доста повече са случаите на полицията. Текста е достатъчно общо формулиран за да покрие какви ли не случаи, включително и като този (и сигнали за бомби и прочее - щом са ангажирани ресурси - като например патрулка която да арестува човека). Разбира се, преписка до прокуратурата (каквато ти искаш) трябва да бъде солидно мотивирана и подкрепена с достатъчно доказателства - включително и писмените показания на двамата мъже. Но за глоба по закона за 112, струва ми се, е достатъчно да установите, че не е налице деяние, за каквото онази е съобщила - тоест - не са необходими толкова доказателства, в административното производство тя ще трябва да доказва, че твърденията й са истина, в наказателното, знаеш, е обратното. В обобщение излишно си усложняваш случая, една глоба в такъв размер би имала необходимия възпиращ и санкционен ефект.
Впрочем, като си посъветвал човека да обжалва ареста, това няма ли да доведе до санкции срещу този, който е издал заповедта за арест (допускам че не си ти иначе би било абсурдно)?
Впрочем, като си посъветвал човека да обжалва ареста, това няма ли да доведе до санкции срещу този, който е издал заповедта за арест (допускам че не си ти иначе би било абсурдно)?
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
doc03 написа:votpuska четейки как пишеш, ми се струва, че си малко страничен наблюдател.
....по това ли позна
"оставам с впечатление, че работиш в полицията. Интересно на какъв пост точно"
- marek972
- Потребител
doc03 написа:Не съм издавал заповед за задържане. А и не съм съветвал нищо. Разяснил съм на задържания правата му, изписани в бланките, както правя с всеки един задържан. Човекът просто си е написал заявление, до началника на структурата, за това, че е бил набеден от лице, което дори и не познава. Не е пожелал да обжалва. А и нещата са доста по-комплицирани, предвид наличието на злоупотреба с ... какво ли не ... от страна на жалбоподателя.
А бърборенето (разбирай какво точно е казвано на лични, на чата или по телефона) няма как да се докаже, дори ако т.нар. "приятел" в казуса, стане свидетел и го разпечата и приложи към неговите сведения по случая. Така че понякога доказването на "обикновено" административно нарушение е трудно. Жената е имала "основателни" съмнения, че я мамят (в случая реалната пропусната полза е ... любоФ ), и се е обадила. На всички е ясно, че това е било просто особен вид отмъщение ...
Ще работя в посока доказване на деяние, а ако не успея - тогава предложената от теб административна санкция може би ще влезне в употреба. Ако до тогава не се "оправят" тъжител и извършител ...
П.П. votpuska, четейки как пишеш, ми се струва, че си малко страничен наблюдател. Искам да кажа, че на всеки, който е бил в тази, моята "кухня", би следвало да му е ясно, че престъпленията, (както и болестите), книжки не четат. Изчистените случки са казуистика ... Но пък иначе - няма да е интересно, нали
който прочел - прочел ....
doc03, пусни си личните...
-
teogeo - Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|