начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Търся информация за бракоразводно дело по взаимно съгласие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся информация за бракоразводно дело по взаимно съгласие

Мнениеот pypilitka » 26 Фев 2013, 11:50

Добър ден на всички. Доста ми е трудно да започна от някъде за това карам по същество .Нуждая се от помощ на 22 съм и искам да се разведа , бракът ми е сключен в затвора , студентка съм в момента , нямаме придобити имущества или каквото и да било друго, дори не сме биле заедно . Въпросът ми е каква е първата стъпка която трябва да направя , бихте ли ми препоръчали адвокат в бургас и колко би ми струвало делото ?! Благодаря за отделеното време :)
pypilitka
Нов потребител

Re: Търся информация за бракоразводно дело по взаимно съглас

Мнениеот dobromirkd » 26 Фев 2013, 19:31

Пиши на този e-mail: заличен имейл и ще ти обясня подробности.
dobromirkd
Потребител

Мнениеот reg_reg1 » 27 Фев 2013, 00:22

Многопо лесно и евтино излиза ако и двамата искате развод. Ако е така направете следното:
І Първо със съпруга си попълвате тази молба .

ДО

РАЙОНЕН СЪД

ГР. ................................

М О Л Б А

от ...................................

гр. ..........., ул. ...............

ЕГН ...............................

и

........................................

гр. .........., ул. ................

ЕГН ...............................

за развод по взаимно съгласие

- чл.50 СК

Господин / госпожо съдия,

Ние - двамата молители, сключихме граждански брак на ............ г. в гр. ........... . От брака си имаме нямаме деца.

Между нас е налице сериозно и непоколебимо взаимно съгласие да прекратим брака си. Постигнахме споразумение по чл.51 от СК, с което уреждаме всички свои лични и имуществени отношения след прекратяване на брака ни, което прилагаме.

Предвид горното, МОЛИМ да прекратите брака ни по взаимно съгласие на основание чл.50 СК и утвърдите постигнатото между нас споразумение.

Приложения:

1. акт за сключен граждански брак;

2. споразумение по чл.51 СК;

3. вносна бележка за платена държавна такса;

С уважение: 1. 2.
подписи

ІІ. Трябва да заплатите 25 лв. по сметката на съда до който подавате молбата за развод /обикновенно във всеки съд има банково гише/ и да приложите към молбата бележката.

ІІІ. Към горната молба прилагате и Споразумението си със съпруга Ви. Ето го и него:

СПОРАЗУМЕНИЕ

НА СЪПРУЗИТЕ ПРИ РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ

Днес, ................... 20.....г., между

1. ........................................................., ЕГН .........................., л.к. № ......................., изд. на ..................... от ................. с адрес ........................................................................................

и

2. ........................................................., ЕГН .........................., л.к. № ......................., изд. на ..................... от ................. с адрес .......................................................................................,

, се сключи това споразумение на основание чл.51, ал.1 от Семейния кодекс, с което страните уреждат всички свои лични и имуществени отношения след развода по следния начин:

1. Страните са съгласни бракът им, сключен на .....................г. в гр. .................., с акт № .......да бъде прекратен по тяхно сериозно и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяване на брака и без да се произнася по въпроса за вината.

2. Семейното жилище ще бъде ползвано от ............................................................................................. /това е мястото където сте живели със съпруга си/

3. След прекратяване на брака страните не си дължат издръжка един на друг. /Ако убедите съпруга ви да ви плаща издръжка лошо няма - записвате сумата/

4. След прекратяване на брака, съпругата ............................... ще носи фамилното име ........................... /Ако след брака сте си сменили фамилията, а пък искате да си върнете старата фамилия тук пишете старата си фамилия/

С настоящото подписалите го страни заявяват, че уреждат всички свои лични и имуществени отношения след развода и нямат други претенции един към друг.

1. ................ 2. ................
подписи

ІV. Подавате тези документи на регистратурата на районния съд. После след месец - два до три, ще ви дойде призовка до вас и до мъжа ви да се явите на делото. Явявате се двамата и казвате на съдията, че си поддържате искането за развод. Друго няма какво да правите по това дело - формалност е ама няма как.
После чакате месец - два - три и си получавате решението с което сте разведени. В него ще пише че освен развода трябва да платите и допълнителна такса която е до 40 лв.
Т.е. първо 25 лв после 40 лв. - цена на развода - 65 лв общо за двама ви - много по евтино от сватбата!
Честито!

ПП Ако съпругът ви не иска развод, тогава е малко по сложно и по скъпо, ама не кой знае колко. За сега пробвайте да го навиете за развод по взаимно съгласие. Ако не, после ще ви напиша, как е и другия начин.
reg_reg1
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 27 Фев 2013, 02:59

.... добре би било молителят да не е все още на място за изтърпяване наказание ЛС, че тогава става още по-интересно, заради ал.2 на 330 вр. чл. 34 и ще се търси и нотариус.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот im4o_im4o » 27 Фев 2013, 11:48

Според мен няма никаква пречка ако е в затвора - ще си получи призовка за делото и ще го закарат в съда за заседанието!
im4o_im4o
Младши потребител

Мнениеот n6391 » 27 Фев 2013, 12:28

Е, само с посочените приложения към съвместната молба няма да стане. Поне не във всички съдилища - има и други, които съдиите изискват - декларации, удостоверения, формуляри. Затова най-добре с адвокат - ще си спестите излишни протакания и търчане насам-натам.
n6391
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 27 Фев 2013, 12:32

im4o_im4o написа:Според мен няма никаква пречка ако е в затвора - ще си получи призовка за делото и ще го закарат в съда за заседанието!

На какво основание ще бъде изведен от мястото, където търпи наказание ЛС, конвоиран до съответния РС и върнат обратно? Тези неща обикновено се правят по разпореждане на съда, но в конкретния случай имаме гражданско дело, където такива разпореждания не се издават.

п.п. не знам и питам.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси