начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Проблем със съседа

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем със съседа

Мнениеот vilarduen_1 » 22 Май 2013, 17:08

Здравейте!
Съседът ми периодично отрязва моят кабел за интернета. Викам доставчикът, оправят го и на другият ден пак. Вчера вече не издържах и подадох жалба в Полицията. Отправиха му предупреждение да спре. Днес кабелът отново е отрязан. Какво да предприема? Ако се обадя в Полицията пак, какво следва? Каква мярка ще му се наложи, за да ме защитят, или трябва да прибягна към съд? Благодаря Ви!
vilarduen_1
Младши потребител

Re: Проблем със съседа

Мнениеот dimslav » 22 Май 2013, 17:14

безпричнно ли го прави? Помислете!
:lol:
dimslav
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 22 Май 2013, 18:06

От къде точно преминава този кабел (през общите части ли е) или през ваша/на съседа собственост?
За какво му е да го реже?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот vilarduen_1 » 22 Май 2013, 20:33

Кутията, в която се намира кабелът е монтирана на къщата на съседа. Той използва същата кутия, за да получава интернет. Нямам никакви конфликти с него, нито съм му дал повод, за да реагира така. Какво следва след подадената от мен 1-ва жалба и отправеното му предупреждение, след като днес отново ситуацията се повтори? Ще му наложат глоба и чак след това при последваща жалба, ако има данни за престъпление ще го съдят, или само ще му наложат глоба?
vilarduen_1
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 23 Май 2013, 09:37

Предявете вие граждански иск за вреди - унищожава ваш кабел, прави ви разноски по ремонта му, възпрепятства ви да си ползвате интернета и кабелната... помислете. Наказателно-репресивната система действа малко бавно в такива случаи и има опасност доста време да си постоите без интернет.
А за тази разпределителна кутия - някой някъде подписвал ли е съгласие кутията да се намира върху негова постройка, а от нея да черпят права (и интернет сигнал) и трети лица?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ