начало

Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС

Злоупотреба с лични данни

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Злоупотреба с лични данни

Мнениеот anna123 » 22 Май 2013, 11:23

Получих писмо, в което пише, че вече втори месец не съм била реализирала ежемесеюния си оборот по продажби (?!?!) и че има отпасност да ми бъде анулирано дистрибуторското партнъорство.
Преди 2-3 години исках да стана дистрибутор и отидох по обява да сключа договор. Преди да ме регистрират в системата, изрично попитах за екземпляр от договор, който да регистрирам в Агенцията по вписванията и да мога да се осигурявам. УИвериха ме, че и нформацията ще достигне до главния офис и след малко ще ми се разпечата договора. Преписаха ми всиюки лични данни от личната карта, но договор не получих. Звъня в глания офис, но нищо. Пос ле ми казаха, че трябва да си закупя мостри, които струваха много за мен. И че ако не реализирам определен бр. покупки след 1 месец автоматично ще ми се изтрие профила с данните.
Повече не се обадих, но запазих скайпа на този човек. Почувствах се подведена и исках да пусна жалба в комисията за защита на личните данни, но в сайта им тогава мисля, че имаше опция това да става само с електронен подпис, какъвто нямам. Бях в напреднала бременност, после имах още една.
Моля за съвет към кой адвокат да се обърна в Бургас, който да ме посъветва какво да правя. Подозирам, че може да са ме водили като дистрибутор и вероятно този над мене да е печелил по нкакъв начин, мисля, че ми обясняваше, че колкото повече дистрибутори има някой под него, толкова повече се издига. След време може да ме затърсят и за неплатени данъци, ако предположението ми се окаже истина. :(
anna123
Нов потребител

Re: Злоупотреба с лични данни

Мнениеот neutralen » 23 Май 2013, 21:52

:shock: Пирамида, но не египетска а измамническа - може да очаквате всичко. 8)
neutralen
Активен потребител

Мнениеот anna123 » 24 Май 2013, 14:56

Какво да предприема. Не трябва ли да се регистрира по някакъв начин, че ми имат данните?
Мога да сои сменя личната карта например и да проверя в централния кредитен регистър за заеми на мое име и справка за покупко-продажби на имототи на моето ЕГН. Друго какво мога да направя? Прокуратурата или комисията за защита на лични данни трябва да бъдат уведомени?
anna123
Нов потребител

Мнениеот anna123 » 24 Май 2013, 15:22

Мога ли да отида при нотариус и да анулирам всички пълномощни, но без да ги посочвам поименно. Така да избегна евентуална злоупотреба с фалшиво пълномощно със стара дата с данните от старата лична карта?
anna123
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 27 Май 2013, 12:00

Сега, вие само данните от личната карта ли си дадохте или предоставихте и някакво пълномощно на лицата, чиито дистрибутор бяхте (поне по документи)?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ