- Дата и час: 15 Фев 2025, 22:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Към кой съд да се обърна
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Към кой съд да се обърна
Към кой съд трябва да подам молба за отмяна на явна фактическа грешка? Към няколко правоспособни адвоката съм се обръщала за съвет и помощ, но всички ми отговарят да се откажа и да не се занимавам повече, тъй като решението е на ВКС! Парадокса е там, че дори адвокатката ми не я е забелязала при решението на ОС. Касае се за грешка в административният адрес - записано е ет. 2 вместо ет.1. Има издаден изп. лист и заведено изп. дело на които е записан вярно идентификатора на имота, но е грешен адм. адрес. Към кой съд трябва да се обърна за отстраняване на явната фактическа грешка - към ОС или към ВКС, чието решение е окончателно? Ищцата, която е спечелила делото има ли право в такъв случай да влезе във владение или трябва тя да иска отстраняването на грешката!
- eclaire
- Младши потребител
Re: Към кой съд да се обърна
Към съда , в чието решение е допусната грешката, ако ВКС само го потвърждава. Освен това, при несъгласие от ответната страна, то така или иначе ще се обжалва. Вас какво точно Ви притеснява? Не мисля ,че е такъв проблем, ако идентификатора е наред.
- sunrise
- Активен потребител
ВКС не потвърждава, а изцяло отменя решението на ОС. Не само ме притеснява, по-скоро ме възмущава факта, че въпреки заведеното изп. дело ищцата самоуправно разби помещението. Не е ли законосъобразно първо да бъде отстранена грешката, преди да се предприемат последващи действия. Съдия изпълнителя изобщо не ми отговаря на молбата с която съм я уведомила за извършеното от ищцата.
- eclaire
- Младши потребител
За самоуправство се сигнализира прокуратурата, а не съдия изпълнител. Мисля, че ако може да се установи точно имота, не е проблем грешката. Има ли спор между страните , за кой етаж точно се отнася решението?
- sunrise
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|