- Дата и час: 24 Яну 2025, 06:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Освобождаване от военна служба
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Освобождаване от военна служба
interesuva me obnarobvan le zakona za voennata slujba v darjaven vestnik.I do kolko godimi moje da se hobi v kazarma do 27g ili 30g
- veneta petkova
трябва ли всички да стават жертви само защото има отслужили с по 1-2 години. То по тази логика който не е с тумур в мозъка да не е посмял да отиде на лекар та да не го линчуват такива като теб.
Интересува ме не защото ме е страх от казармата и от чичковците дето работят там, а просто не можеш да си представиш колко пари ще загубя като не си практикувам професията за тези 6 месеца. Честно, ама хич не ми е все тая!
Интересува ме не защото ме е страх от казармата и от чичковците дето работят там, а просто не можеш да си представиш колко пари ще загубя като не си практикувам професията за тези 6 месеца. Честно, ама хич не ми е все тая!
- badu
тия хем искат да намалят бройката на годните за военна служба, хем крият списъка и момчета които иначе не биха повикани в казармата си отслужват. Каква е идеята да се разширява този списък като не се гони целта поради която е приет. Поредната тъпанарщина в тая държава. И после как ви хрумна че ще искаме да служим на родината. Не че и след 2 години изкарани на простотии и пиячка вътре няма да станем още по-негодни за това общество, а и на всичкото отгоре си мислят че с нас България ще може да се отбранява. Смешници
- badu
Re: KAKVO SE KRIITE , BE
Az sum Pisal po ?...Ne Biva da se Hodi v Kazarmata ..kakvo hte pravyat tam inteligentni,kulturni,polovo zdravi i voobshte 4istoplutni mom4eta...nared s Tziganetata ,deto na 1 priyatel mu otmuknaha i Japankite i nasranite slipove daje..Kakvo shte Pravite mom4eta zaedno s Fenovete na Misho shamara...Ami s Fenovete na AZIS...Ebete maikata na kazarmata...Tazi durjava,po-skoro strana i toya skapan eban ot vsekigo narod ne zaslujavat da se zashtitavat.......
- Huyami Yanko
Eii amatiori nikoi tuka li neznae kak stavat neshtata s kazarmata????
V VMA niama bolest ot koiato da ne mojesh da se osvobodish stiga da znaeh kam koi da se obyrnesh i kolko vzema:-)
V VMA niama bolest ot koiato da ne mojesh da se osvobodish stiga da znaeh kam koi da se obyrnesh i kolko vzema:-)
- qwerty2
Моля изпратете ми и на мен списъка с болестите на мейла.
Трябва ми спешно е!
Благодаря ви предварително
Трябва ми спешно е!
Благодаря ви предварително
- Nikolai Boichev
Kakvi sa medicinskite standarti za ekspertizite za osvobojdavane ot voenna slujba?
- marianchica
mojete li da mi izpratite spisyka s bolestite na e-maila, i po-tochno me interesuwa za ochite kakyw e max diopter za oswobojdawane ot slujba?
blagodarq wi predwaritelno !
blagodarq wi predwaritelno !
- dqwolche
kyde go kriqt tozi proslovut spisyk.ako nqkoi ne6to znae ili razpolaga s nego go molq da mi go prati na anjello@abv.bg
- anonimen
ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ОБН., ДВ, БР. 112 ОТ 1995 Г.; ИЗМ., БР. 67 ОТ 1996 Г., БР. 122 ОТ 1997 Г., БР. 70, 93, 152 И 153 ОТ 1998 Г., БР. 12, 67 И 69 ОТ 1999 Г., БР. 49 И 64 ОТ 200...
Обн. ДВ. бр.38 от 3 Май 2005г.
§ 1. В чл. 97, ал. 2 думите "30 години" се заменят с "27 години".
§ 2. В чл. 98 след думите "завършилите висше образование със степен" се добавя "специалист по ...".
§ 3. В чл. 106 се правят следните изменения:
1. В ал. 1, т. 3 думите "3 години" се заменят с "1 година".
2. Алинея 3 се отменя.
§ 4. В чл. 107 се създават т. 6, 7 и 8:
"6. приетите на кадрова военна служба;
7. българските граждани с двойно гражданство и постоянно живеещи в чужбина;
8. младежите в тежко семейно положение по предложение на органа на местната администрация, при условие че са подали молба до министъра на отбраната."
§ 5. В чл. 110 се създава т. 4:
"4. наборните военнослужещи в тежко семейно положение по предложение на органа на местната администрация, при условие че са подали молба до министъра на отбраната."
§ 6. В чл. 112 се създава ал. 3:
"(3) На приетите на кадрова военна служба, неотслужили наборна военна служба, първите 6 месеца от службата се зачитат за наборна военна служба."
§ 7. В чл. 116 се правят следните изменения:
1. В ал. 1 т. 1 се отменя.
2. Алинея 2 се отменя.
§ 8. (В сила от 01.01.2006 г.) В чл. 224, ал. 2, т. 1 се правят следните изменения:
1. В буква "а" думата "две" се заменя с "2,1".
2. В буква "б" числото "1,3" се заменя с "1,4".
3. В буква "в" думите "една средна месечна заплата" се заменят с "1,2 средни месечни заплати".
Заключителни разпоредби
§ 9. Параграф 8 влиза в сила от 1 януари 2006 г.
Законът е приет от ХХХIХ Народно събрание на 26 април 2005 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.
.bg последния брой
Обн. ДВ. бр.38 от 3 Май 2005г.
§ 1. В чл. 97, ал. 2 думите "30 години" се заменят с "27 години".
§ 2. В чл. 98 след думите "завършилите висше образование със степен" се добавя "специалист по ...".
§ 3. В чл. 106 се правят следните изменения:
1. В ал. 1, т. 3 думите "3 години" се заменят с "1 година".
2. Алинея 3 се отменя.
§ 4. В чл. 107 се създават т. 6, 7 и 8:
"6. приетите на кадрова военна служба;
7. българските граждани с двойно гражданство и постоянно живеещи в чужбина;
8. младежите в тежко семейно положение по предложение на органа на местната администрация, при условие че са подали молба до министъра на отбраната."
§ 5. В чл. 110 се създава т. 4:
"4. наборните военнослужещи в тежко семейно положение по предложение на органа на местната администрация, при условие че са подали молба до министъра на отбраната."
§ 6. В чл. 112 се създава ал. 3:
"(3) На приетите на кадрова военна служба, неотслужили наборна военна служба, първите 6 месеца от службата се зачитат за наборна военна служба."
§ 7. В чл. 116 се правят следните изменения:
1. В ал. 1 т. 1 се отменя.
2. Алинея 2 се отменя.
§ 8. (В сила от 01.01.2006 г.) В чл. 224, ал. 2, т. 1 се правят следните изменения:
1. В буква "а" думата "две" се заменя с "2,1".
2. В буква "б" числото "1,3" се заменя с "1,4".
3. В буква "в" думите "една средна месечна заплата" се заменят с "1,2 средни месечни заплати".
Заключителни разпоредби
§ 9. Параграф 8 влиза в сила от 1 януари 2006 г.
Законът е приет от ХХХIХ Народно събрание на 26 април 2005 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.
.bg последния брой
- Anonimна
Ako sam nastojnik (ne pridrujitel !!!) na brat si kojto e invalid 1-va grupa s pridrujitel moga li da se osvobodq ot kazarma i kak to4no stava. v zakona pishe 4e se osvobojdavat pridrujiteli ne nastojnici kakva e razlikata ????
- anonimen
Ako sam nastojnik (ne pridrujitel !!!) na brat si kojto e invalid 1-va grupa s pridrujitel moga li da se osvobodq ot kazarma i kak to4no stava. v zakona pishe 4e se osvobojdavat pridrujiteli ne nastojnici kakva e razlikata ????
- anonimen
Аз, като го чета ЗОВС след промяната, ми се струва, че е възможно всеки да запише висше образование редовно, да следва до 27 годинки и после вече не могат да го викнат в казармата, щото е навършил 27 .Ако не съм прав, поправете ме? Изглежда ми доста странно обаче. Че то всеки ще се освободи с тая вратичка. А може би, това е идеята?
- колега1
На желаещите да скатаят наборната служба пожелавам: Хванете всички възможни болести от списъка.
- 123
Ami ako sym jenen i trqbva da izdyrjam men i jena mi a nqma na kogo da raz4itame?
- Snowpy
Simulantite da zastanat do stenata. Nacazatelniat vzvod idva.
- 123
|
|