начало

Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател

Нарушава ли се Закона за Защита на Личните Данни?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нарушава ли се Закона за Защита на Личните Данни?

Мнениеот ihaveaplan » 01 Окт 2013, 21:30

Здравейте! Работодателя ми изисква да сканирам копия от нотариални актове на собственици и да му ги пращам по имейл.Не нарушава ли така Закона за защита на Личните им Данни? Той беше споменал, че е администратор на лични данни, но аз не съм и не искам и усещам, че не трябва да го правя. Той е домоуправител на нова сграда, аз съм офис сътрудник, в заварено положение от предния домоуправител е офиса и съответно нотариалните.Не би трябвало като домоуправител да има нужда от тези данни, дори и да сключва някакъв договор с тях, би трябвало те да му предоставят данните си.Права ли съм?
ihaveaplan
Младши потребител

Re: Нарушава ли се Закона за Защита на Личните Данни?

Мнениеот votpuska » 02 Окт 2013, 22:11

Поискайте му да ви представи разрешителното което би следвало да има издадено от Комисията за защита на личните данни. Щом работите по негово поръчение няма от какво да се опасявате че вие не сте админ. Служителките на гишета в банки и прочее учреждения да не мислите че имат персонално разрешително - щом обработват данни по поръчение и в полза на администратора дейността им е законна. Може да прочетете и самия закон, не е много голям.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Назад към Взаимопомощ