начало

Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател

ЗУТ въпрос

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗУТ въпрос

Мнениеот jino_arch » 16 Окт 2013, 23:31

Здравейте!
Работя като главен архитект на община.
Предстои ми да ходя на поредното дело с РДНСК :)
Искам да попитам как бихте тълкували текста в
НАРЕДБА № 1 ОТ 30 ЮЛИ 2003 Г. ЗА НОМЕНКЛАТУРАТА НА ВИДОВЕТЕ СТРОЕЖИ
...
Чл. 10. (1) (Доп. - ДВ, бр. 23 от 2011 г., в сила от 23.04.2011 г.) Видовете строежи от пета категория, буква "а"
....
5. (доп. - ДВ, бр. 23 от 2011 г., в сила от 23.04.2011 г.) сгради за паркинг-гаражи, гаражи и открити паркинги, разположени в самостоятелни УПИ, с капацитет до 50 паркоместа включително;

Дали става въпрос само за сгради разположени в УПИ отредени за този вид обекти или за всички гаражи с посочения капацитет?
Това което ме кара да мисля че става въпрос само за гаражи построени в УПИ с конкретно предназначение е удебелената част от текста ,това условие е поставено само и единствено при определяне на категорията на гараж ! При определяне на категорията на всички останали обекти в тази наредба такова условие не присъства.Т.Е. ясно е че те са обекти -основно застрояване
jino_arch
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ