начало

Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател

Въпрос относно погасяване по давност на данък

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно погасяване по давност на данък

Мнениеот metadream » 14 Ное 2013, 00:18

Здравейте,

Имам следния въпрос:

Апартамент (в София) за който не е плащан данък сгради от 2001г. До колкото знам, според ДОПК чл.171(1) поради изтичане на 5год. давностен срок задължението би трябвало да е погасено.
Разбрах, че трябва да подам уведомление в данъчната служба. Интересува ме дали данъка трябва да се заплати за всичките години или само за последните 5год.? Също така, ако не се заплати, дали остава при положение, че апартамента се продаде?

Благодаря предварително!
metadream
Нов потребител

Re: Въпрос относно погасяване по давност на данък

Мнениеот ivanov_p » 26 Ное 2013, 20:59

В НОИ ми изкараха някакви дребни задължения от стари годими и ми казаха за пусна "ВЪЗРАЖЕНИЕ" за тях.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ