начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Предложение за примерни правила на форума

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предложение за примерни правила на форума

Мнениеот DEKAH » 18 Сеп 2004, 00:59

След като никъде не открих правила на форума - реших да дам примерни такива.
----------=====(о)=====----------

• Изберете правилния раздел на форума
Понастоящем форумът има няколко тематични раздела. Всеки от тематичните раздели съдържа кратко описание на темите, които се дискутират в него. Преценете добре в кой раздел би било най-подходящо да публикувате своя въпрос.

• Използвайте конкретни, значещи заглавия

• Пишете грамотно и на кирилица

• Бъдете точни в описанието на казуса

• Учтивият тон никога не вреди, а понякога дори помага

• След като сте получили отговор, опишете накратко какво сте направили и дали сте решили проблема.

• Ако не получите отговор:
Ако не получите отговор, не го възприемайте като лично отношение. Може би, просто наистина никой не знае отговора. Липсата на отговор не означава пренебрегване. Повторното пускане на въпроса обаче не е добра идея. Може да бъде счетено за злоупотреба с форума.

• Подигравката с потребители на форума е крайно нежелателна. Никой не се е родил научен, затова е форумът.

• Избягвайте да пишете извън дискусията ("извън темата" съдържание) в сериозна тема или ако пишете го маркирайте като такова с "//Извън темата"

• Не нагрубявате другите участници във форума, като използвате просташки език, псувни и т.н. Конфликтите от задълбочено естество решавайте на улицата използвайки подходящо въоръжение.

• Ако смятате, че тези правила ограничават личната ви свобода има и други форуми където може да доказвате превъзходството си.

• Писането на мнения изцяло с главни букви е крайно нежелателно.

• Мислете, преди да пишете очевидни глупости. Например: Правото в ххх университет е по-добро. Аз съм 2-ри курс, ама знам всичко. и.т.н

• Предполага се, че имате поне елементарни познания щом сте дошли тук! Ако ги нямате, се постарайте да ги придобиете четейки предишни теми по подобния на вашия проблем.

• Не задавайте проблеми от общо естество, а се опитвайте да конкретизирате. Така вероятността някой изобщо да ви отговори е по-голяма.

Тези правила важат за целия форум!

----------=====(о)=====----------
Правилата са взаимствани от друг форум + мои добавки. Важното е да свършат работа.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Предложение за примерни правила на форума

Мнениеот gega » 18 Сеп 2004, 10:35

Подкрепям нициативата! Само как ще прилагаме санкцията за неспазване на общото правило за поведение!:)
gega

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 11:28

прав си гега да питаш точно това ,нали се заяждаш с всички .........горкия и ще го санкционирват ,а не .......нека просто да бъдат изтривани такива мнения
донна2

Мнениеот Гери » 18 Сеп 2004, 12:45

Дона мисля, колегата гега никога не е давал твоите квалификации "тъп, прост, не ставаш за юрист и т.н.", така че едва ли се притеснява за санкционирането ти :)

По същество, наистина идеята е добре и ми допада. Най-малкото което можем да направим е да се съобразим с правилата!
Гери

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 12:57

я да видим къде съм употребила първите две държа да цитираш тъй като са лъжа
1.Тъп
2.Прост

горката ти чудиш как да си отмъстиш ли
много пъти съм ти казвала давай в същия дух излагацията си е за твоя сметка

що се отнася до последната ,знаеш какво ми е мнението за теб и до сега не съм го променила
след като се изложи много и ти знаеш кога явно тук и сега си решила да си повдигнеш репутацията
лошо няма
но внимавай със средствата
донна2

Мнениеот Гери » 18 Сеп 2004, 13:32

Дона, нямам нито време, нито желание да се ровя из архива, за да ти "доказвам" нещо. Всеизвестно е,че когато някой те критикува или не е съгласен с мнението ти веднага бива обиждан от теб. Погледни си повечето от старите дискусии.
Тук темата не е за Дона, а за правилата във форума. Ти си последният човек тук, който може да прави забележка на когото и да е за некоректно поведение.
Аз внимавам със средствата. Ако нещо не ти харесва - ами осъди ме. Нали си "велик" юрист?!
Гери

Мнениеот Mi-Lena » 18 Сеп 2004, 15:06

Колеги,
Да не изместваме тема.
Съгласна съм с предложението на Dekan. Действително, някои форуми изместват функциите на чата.
Особено ми харесва предложението за обозначаване изчерпването на въпроса от този, който го е задал. Това спестява усилията и на тези, които дават предложения по въпрос с отпаднала актуалност за питащия.
Искам също да добавя и това, че форумът не е място за набиране на клиенти. За чест на настоящият форум, забелязала съм само единични случаи.
Mi-Lena

Мнениеот miss pravo » 18 Сеп 2004, 15:07

ама колеги,специално Донна2 и Гери...нали ДЕКАН точно затова говори....за това което правите вие сега..:):) сигурна съм,че и двете се добри юристи,защо се разправяте така винаги...?
miss pravo

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 15:20

Нима нямаш време ,напротив имаш само дето не можеш да го докажеш /за да се защитиш ще се наложи да го докажеш ,инъче това са неверни неща нали знаеш / .Всеизвестно е че единствената обидена си ти , тук точно в тая тема ти се опита отново да ме злепоставяш ,но както винаги злепостави себе си , последния човек във форума който може да прави забележки нада ли съм аз ,виж за теб важи и държа да обясниш в качеството си на каква ми забранямаш да правя забележки някому ,та за мен ти си никой ,а никой няма такива права .
А що се отнася до средствата с които си решила да се изтъкваш смятайки ,че ме злепоставяш то с тях злепоставяш себе си , а и аз много пъти да съм честна съм се забавлявала с твоята злоба с две думи ставаш смешна .
Дерзай в същия дух ,нещо ми е скучно ще се позабавлям с теб.
донна2

Re:

Мнениеот kafeto » 18 Сеп 2004, 15:33

Не се бъзикайте с Гери, за да не вземе да ви се случи случка . . .
kafeto
Потребител

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 15:35

Спокойно бе кафе
донна2

Мнениеот Гери » 18 Сеп 2004, 15:48

Хи, хи...."скучно й е и се забавлявала със скандали".
Сладурана!
Гери

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 15:58

а май се усети и ще престанеш
лошо няма то си е за теб
донна2

Мнениеот nikiiiii » 18 Сеп 2004, 17:13

kefite me, shte vi zvynna i na dvete:):):)...(za geri i donna2 stava duma):):)
nikiiiii

Мнениеот Гери » 18 Сеп 2004, 17:24

Остана сега само ти да се сетиш :)
Гери

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 17:27

аз няма какво да се сещам ти си тая която изпада в нервни изблици и пише врели некипели ,забрави ли чакам доказателства ,за написаното от теб горе хайде продължавай да се излагаш ,че ми е забавно
донна2

Мнениеот Mi-Lena » 18 Сеп 2004, 17:42

Колеги,
Развитието на настоящата дискусия ме навежда на мисълта за още едно от бъдещите правила на форума:
Ако участниците в него се познават и/или между тях съществуват offline противоречия, нека не ги пренасят във форума.
Предварително благодаря!
Mi-Lena

Мнениеот nikiiiii » 18 Сеп 2004, 18:41

hubavo go kaza Mi-Lena! daje predlagam forum " Гери и Донна2"....
nikiiiii

Следваща

Назад към Общи дискусии