здравейте,
имам питане относно следното:
Жена живеела 30 години в къща на втория й мъж който има дъщеря.Жената му на мъжа няма нищо от тази къща и се налага поради обстоятелства да се разделят двамата,но дъщеря му не дава достъп до къщата жената му да си събере багажа доброволно,а сама е събрала багажа на жената каквото тя е решила и го е оставила в комшийте.
И другия въпрос:Кой дава право на доведената дъщерята да събира чужд багаж?
Моля,дайте ми съвет.!
Благодаря!
- Дата и час: 13 Фев 2025, 00:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изнасяне на багаж без знание на собственика
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: изнасяне на багаж без знание на собственика
Тук по-скоро имаме доведена майка, май ... Дъщерята е в къщата на баща си, тоест - в къщи си е
Нито някой й дава право, нито някой пък забранява. Дъщерята си е в къщата и ще прави каквото си иска, още повече, че багажът може да й пречи. Не го е присвоила, нито го е изхвърлила, а го е оставила на място, от където заинтересованата може да си го вземе.
Апропо, защо питате в толкова сложна литературна форма и времена, и защо сте толкова зле с българския език ?
Нито някой й дава право, нито някой пък забранява. Дъщерята си е в къщата и ще прави каквото си иска, още повече, че багажът може да й пречи. Не го е присвоила, нито го е изхвърлила, а го е оставила на място, от където заинтересованата може да си го вземе.
Апропо, защо питате в толкова сложна литературна форма и времена, и защо сте толкова зле с българския език ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Ау,и за правопис съм порицана..може да съм чужденка примерно....
доведената майка има там адресна регистрация там и значи че може да влиза в тази къща,а 30 години не пречеше багажа когато доведена майка беше млада и работеше в тази къща-чуждата.И как някой ще пипа чужди вещи без знанието на собственика?
доведената майка има там адресна регистрация там и значи че може да влиза в тази къща,а 30 години не пречеше багажа когато доведена майка беше млада и работеше в тази къща-чуждата.И как някой ще пипа чужди вещи без знанието на собственика?
- krasi_plovdiv
- Младши потребител
1. Къде прочетохте думата "правопис" ?
2. Къде прочетохте, че адресната регистрация дава право за влизане в имот ?
3. Какво искате ? Морална подкрепа, че чужди неща не се пипат ? Някой да вземе Вашата страна и да оплюе заварената дъщеря ? С дружни усилия да накажем дъщерята, някак си ? Или просто да си вземете багажа ? (Упс ... да, може би става дума не за Вас, а за "приятелка").
4. Наем, за това че вещите стоят в къщата, искат ли Ви ?
П.П. ... явно, за съжаление, нещата са се стекли така, че независимо от 30-те години, и в къщата сте си останала чужденка.
А и нещо ... станаха сложни, и пошли нещата ...
... такива едни работи ....
2. Къде прочетохте, че адресната регистрация дава право за влизане в имот ?
3. Какво искате ? Морална подкрепа, че чужди неща не се пипат ? Някой да вземе Вашата страна и да оплюе заварената дъщеря ? С дружни усилия да накажем дъщерята, някак си ? Или просто да си вземете багажа ? (Упс ... да, може би става дума не за Вас, а за "приятелка").
4. Наем, за това че вещите стоят в къщата, искат ли Ви ?
П.П. ... явно, за съжаление, нещата са се стекли така, че независимо от 30-те години, и в къщата сте си останала чужденка.
А и нещо ... станаха сложни, и пошли нещата ...
krasi_plovdiv написа:Случая е следния:
Възрастни мъж и жена се разделят по независещи от тях обстоятелства.Те имат брак 30 години.
Жената се мести на нов адрес,а в паспорта е писан този на който къщата е на мъжа й.
Въпроса ми е:Ще се наложи на жената за да си взима нейната пенсия на новото място където живее да й се смени адресната регистрация,а след като мъжа й един ден почине ще може ли да наследи част от неговата пенсия след като те двамата са с две различни адресни регистрации?Ако е да как се процедира?Ако е не какво е най-добре да се направи?
Благодаря предварително на всички който ще се включат!
krasi_plovdiv написа:мерси,но аз питам дали след смъртта на законния съпруг дали настоящата му жена въпреки новия адрес ще може да вземе частта от неговата пенсия след като той е на друг адрес?
... такива едни работи ....
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
-
doc03 - Активен потребител
След като има там адресна регистрация има право и да влезе да си взема багажа И НЕ САМО и ЗНАЧИ Е ЖИВЯЛА ИЛИ ВСЕ ОЩЕ ТАМ..МОЖЕ ЛИ ДА ИМА НЯКОЙ АДР.САЙТА ЗА ГРАМАТИКА КОЙ ГО ДАДЕ -Я СИ ВИЖ ПОСТА ПО ДОЛУ.....РЕГИСТРАЦИЯ БЕЗ ДА ЖИВЕЕ В ДАДЕН ИМОТ.
СЛЕД КАТО ИСКАШ ДА НАПАДАШ ПО ДОБРЕ СИ МЪЛЧИ,АЗ ИСКАМ СЪВЕТ А НЕ НЯКОЙ ДА МЕ ХУЛИ,ПО-ДОБРЕ НЕ СЕ ВКЛЮЧВАЙ СЛЕД КАТО НЕ СИ КОМПЕТЕНТЕН/А....
СЛЕД КАТО ИСКАШ ДА НАПАДАШ ПО ДОБРЕ СИ МЪЛЧИ,АЗ ИСКАМ СЪВЕТ А НЕ НЯКОЙ ДА МЕ ХУЛИ,ПО-ДОБРЕ НЕ СЕ ВКЛЮЧВАЙ СЛЕД КАТО НЕ СИ КОМПЕТЕНТЕН/А....
- krasi_plovdiv
- Младши потребител
Човекът ти каза основните пунктове по проблема. Ако не ти харесва какво си чул/а, потърси професионална помощ - адвокат (а май и психиатър няма да е излишен, предвид емоционалната неуравновесеност). А, да - щом doc03 е некомпетентен, а ти си - защо търсиш помощ във форума? Ограмоти ни с няколко изречения и отивай да си оправиш бакиите с багажа. Явно си наясно как.
- rakiasunrise
- Младши потребител
krasi_plovdiv написа:здравейте,
имам питане относно следното:
Жена живеела 30 години в къща на втория й мъж който има дъщеря.Жената му на мъжа няма нищо от тази къща и се налага поради обстоятелства да се разделят двамата,но дъщеря му не дава достъп до къщата жената му да си събере багажа доброволно,а сама е събрала багажа на жената каквото тя е решила и го е оставила в комшийте.
И другия въпрос:Кой дава право на доведената дъщерята да събира чужд багаж?
Моля,дайте ми съвет.!
Благодаря!
Дали жената има правото да търси определени вещи от дома, за закупуването на които има принос с положените грижи за домакинството, не можем да решим от поста Ви. Никъде не сте написала дали мъжът и жената имат сключен брак или са живели във фактическо съжителство. Относно правото и морала и доколко определено поведение е морално, както и дали моралната оценка на даден човек съответства на предвиден в закона способ за защита, е написано в горните постове. Невинаги това, което Вие мислите за правилно и морално, съвпада с предвидена в закона възможност за защита пред съд.
П.П. Ако имате спорове относно общо имущество - недвижими или движими вещи, потърсете реална среща за консултация с колега адвокат.
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря за последния пост.Това се казва нормална комуникация.Те има граждански брак.ставаше само въпрос за лични вещи с нормален достъп до тях....
- krasi_plovdiv
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|