начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Моля за помощ!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ!!!

Мнениеот niksvegeo » 24 Ное 2014, 14:12

Здравейте, осъден съм да платя 1200 лв за телефон, които нямам . Пристигна писмо , че ако до две седмици не платя сумата , ще влязат в дома ми и ще вземат имуществото ми , а ако до година след получаване на писмото
отново не е покрита сумата ме чака затвор от година . Искам да питам дали наистина могат да влязат в дома ми при условие, че той не е на мое име , въпреки, че по лична карта се водя там ? Другото е как ще вземат нещо при условие , че нямам нищо мое освен дрехите на гърба си , безработен съм от дълго време , нямам пари на мое име и въобще нямам нищо което да се продаде! Интересува ме дали ако след година не е платено ще ме вкарат в затвора и дали ще ми забранят да излизам извън страната , защото ще се опитам да замина за Гърция за да изкарам малко пари и да покрия борчовете . Ако някой може да ми даде малко разяснения ще съм много благодарен !
niksvegeo
Нов потребител

Re: Моля за помощ!!!

Мнениеот neutralen » 24 Ное 2014, 15:45

От къде разбрахте, че сте осъден. Кой ви праща такива заплашителни писма. Успокойте се - няма такива работи. За да ви се даде съвет, отговорете на поставените въпроси.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот niksvegeo » 24 Ное 2014, 16:01

Здравейте! Извинявам се за грешката , с която съм Ви заблудил. Полученото е покана за доброволно изпълнение . В него пише: С изпълнителен лист издаден по гражданско дело от РС Вие сте осъден да заплатите олихвяема сума и т.н. към Агенция за събиране на вземанията . Общата сума по изпълнително дело кум дата 10.11 2014 е в размер на 1200 лв. Това е в общи линии. Подканен съм в двуседмичен срок доброволно а платя, в противен случай се процедира по ГПК с удръжки от банковата ми сметка, опис и продажба на имуществото.
niksvegeo
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 24 Ное 2014, 16:18

Пак не отговаряте точно - от коя дата са задълженията и второ - кой ви праща тази покана
neutralen
Активен потребител

Мнениеот niksvegeo » 24 Ное 2014, 16:31

Здравейте, прикачам като снимка полученото писмо, дано така е по-полезно .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
niksvegeo
Нов потребител

Мнениеот scci2006 » 24 Ное 2014, 16:39

Най-важното е да спазите срока и да подадете възражение, че не дължите. Би трябвало някъде това да е записано в документите които сте получили
scci2006
Младши потребител

Мнениеот niksvegeo » 24 Ное 2014, 16:41

Добре, след като подам възражение , какво следва ?
niksvegeo
Нов потребител

Мнениеот scci2006 » 24 Ное 2014, 16:57

Най-вероятно Заповедното производство е по чл.410 от ГПК и това за Вас ще означава , че спира изпълнението.
Ищецът ще следва да подаде искова молба и пред съда с Ваше участие да докаже претенцията си.

С възражението подайте и копие на Поканата за са е ясно на съда че подавате в двуседмичният срок от получаването възражението си.
scci2006
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 24 Ное 2014, 17:47

Я отивайте да плащате, че и без това затворите са празни! Нищо не може да възразите, колкото по-бързо платите, толкова по-малко ще ви вземат.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот niksvegeo » 24 Ное 2014, 19:24

Ами бих платил на драго сърце, проблемът е , че нямам доход и живея в град в които намирането на работа е нещо изумително и се обсъжда с месеци , какво мога да направя тогава , да се предам доброволно и да кажа -,, Тикайте ме в панделата ли'' ! Ако е така отивам , вече е все тая , ако поне телефонът беше мой , а то беше услуга за роднина .... Няма ли какво друго да се направи ?
niksvegeo
Нов потребител

Мнениеот fbr65 » 24 Ное 2014, 21:42

scci2006 написа:Най-важното е да спазите срока и да подадете възражение, че не дължите.
Е как да не дължи, нали казва че са взели телефон. Срещу какво ще възразява.
fbr65
Потребител

Мнениеот scci2006 » 25 Ное 2014, 17:52

Затова трябва да се провери делото в съда .... защото казуси безброй
scci2006
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ