начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015

Мнениеот gkamenov » 21 Апр 2015, 15:26

Не съм учавствувал в конкурса,но според ме3н след като толкова се е омазала работата редното е проведения писмен изпит да се отмени .Както и да се сменят изпитните комисии.не е небоходимо да се отченя насрочения вече конкурс,да се насрочва нов и да се подават нови документи за участие,просто изпита да се проведе отново .

Много ми е интересно тия юнаци как са завършили след като за 5 години не са се научили да преписват.
Просто е можело да назубрят казусите ,но.....всеки си пати от акъла.
gkamenov
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 21 Апр 2015, 15:32

Преиграхте много в последните коментари. Изместихте и без това акцента на темата, а и личните нападки не мога да си ги обясня. Но пък и случаят си е скандалче. За преписвача/преписвачите - следва административния ръководител на сгс да помисли какво казва етичния кодекс на съдебните служители - "При изпълнение на служебните си задължения и в обществения живот, съдебният служител следва поведение, което е съвместимо с добрите нрави и не уронва престижа на съдебната власт." и още .. един от принципите дали не е нарушен, а именно "Честност – съдебният служител в зависимост от функциите, които изпълнява, осъществява действия, предлага и взема решения, водещи до елиминиране на произвола и укрепване на доверието в съдебната система." и още "Отговорност – съдебният служител следва поведение, което не накърнява престижа на съдебната власт, не само при изпълнение на служебните си задължения, но и в своя обществен и личен живот." И накрая - Етичният кодекс подлежи на задължително спазване от всички съдебни служители и ръководни длъжностни лица в администрациите на ВСС, Инспектората към ВСС и съдебните органи, като всяко нарушение на установените с него правила ще бъде разглеждано като основание за търсене на дисциплинарна отговорност и налагане на дисциплинарни наказания по раздел III на глава девета от Кодекса на труда.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот joro_sf » 21 Апр 2015, 15:51

Нищо чудно от ВСС да анулират конкурса за да могат въпросните момченца мамини да се явят след 2 месеца без да ги хванат :lol:
joro_sf
Младши потребител

Мнениеот joro_sf » 21 Апр 2015, 16:02

Ама е редно ако го анулира ВСС с едно "гражданско искче" да си търси парите от тези момченца за направените разходи по конкурса
joro_sf
Младши потребител

Мнениеот kenjin » 21 Апр 2015, 16:21

Тодор Караиванов миналата година на съдийския е изкарал 2.00, явно с знания няма да стане....
kenjin
Потребител

Мнениеот miko_pk » 21 Апр 2015, 17:13

Стъкмистиката от сайта на ВСС, раздел пресценър не отчита проявлението на "трите влъхви":
От общия брой допуснати кандидати - 1090, се явиха 897 кандидати, не се явиха 193 кандидати!!! Малко по Сталинистки разсъждаваме: има преписвал има проблем, няма преписвал, няма проблем! Вече по един път са ни проверили, докато ядеме на Тошето ушите!
miko_pk
Потребител

Мнениеот law_control » 21 Апр 2015, 17:28

Колеги, след като направих оценка на риска на така създалата се ситуация формирах мнение, че най-добре в случая конкурсът за младши прокурори да продължи до неговото приключване. Това ще даде възможност да бъдат излъчени победителите в конкурса, и ако ВСС излезе с решение за анулирането му, спечелилите ще могат да предявят съдебни искове срещу виновните лица. По този начин, ще се даде възможност на обществеността в тяхно лице ефективно да участва в борбата срещу корупцията в страната. Освен това, според мен, ще е налице осъществяване на стрес тест на съдебната система като цяло. Ще бъде много интересно ...
law_control
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 21 Апр 2015, 18:00

gkamenov написа:
Много ми е интересно тия юнаци как са завършили след като за 5 години не са се научили да преписват.
Просто е можело да назубрят казусите ,но.....всеки си пати от акъла.

Въпроса ти е реторичен.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот pati2 » 21 Апр 2015, 18:20

не ви разбирам проблема на повечето ...не знаете и сте скъсани, или ако бяхте на мястото на колегата и разполагахте с тази "възможност", поради морални съображения нямаше да се възползвате ли? М?
Не разбрах кой кога и при какви условия изобщо е установил по безспорен начин, че се касае за помощно средство съдържащо решен казус или това е без значение щом кандидатът е син/дъщеря на незнам си кой? За мен тази тема е указание за нивото на "юристите"!! Някакви имена се пишат тук, квалификации, facebook...щото сме полуграмотни и са ни скъсали, човекът решил да препише следва да е виновен за това - ест.!
pati2
Потребител

Мнениеот kenjin » 21 Апр 2015, 18:36

pati2 написа:не ви разбирам!

Ние пък те разбрахме поради някакви интимни или лични причини се явяваш морален защитник/чка. Твоя приятел изкарва посредствени оценки предните конкурси и има амбиции да става прокурор/съдия. Ами като има амбиции да си седне на четирибуквието и да поработи над това!
Пиши каквото си искаш, отношението ти по въпроса бъка от субективизъм и предубеденост поради лично отношение - или ти е близък някой от преписвалите или ти самият си преписал. Друго обеснение няма неадекватното ти отношение
Последна промяна kenjin на 21 Апр 2015, 18:51, променена общо 1 път
kenjin
Потребител

Мнениеот pati2 » 21 Апр 2015, 18:42

kenjin написа:
pati2 написа:не ви разбирам!

Ние пък те разбрахме поради някакви интимни или лични причини се явяваш морален защитник/чка. Твоя приятел изкарва посредствени оценки предните конкурси и има амбиции да става прокурор/съдия. Ами като има амбиции да си седне на четирибуквието и да поработи над това!

Ти си неадекватен - не ми пиши
pati2
Потребител

Мнениеот kenjin » 21 Апр 2015, 19:45

Малка победа за справедливостта! Да видим вторият тур дали ще бъде малко по прозрачен и обективен! Дано ВСС този път по-изкъсо да следят процедурата и да държат лично отговорни членовете на изпитните комисии в случай на неприятни изненади отново
kenjin
Потребител

Мнениеот ani_2607 » 21 Апр 2015, 20:03

Тодор Караиванов и всички като никога не трябва да бъдат допускани на конкурсни изпити за магистрати! Тоя екземпляр възможно най - скоро да бъде отстранен от длъжността, която заема в СГС! БЕЗСРАМНИК!!! Сега кой ще ми плати разходите за пътуването от Варна до София? И на кого да оставя отново девет месечния си син докато аз съм на изпит? И кой ще ми плати отново хотела? И кой ще ми върне изгубеното време? А безсъните нощи четене? През деня гледам детето си, а през ноща се подготвям за изпита и ходя от четири месеца като зомби? На края да се появи съдебния помощник от СГС Тодор Караиванов - ПРЕПИСВАЧА! Тоя колеги трябва направо да го линчуваме :evil:
ani_2607
Младши потребител

Мнениеот enter » 21 Апр 2015, 20:13

ani_2607 написа:Тодор Караиванов и всички като никога не трябва да бъдат допускани на конкурсни изпити за магистрати! Тоя екземпляр възможно най - скоро да бъде отстранен от длъжността, която заема в СГС! БЕЗСРАМНИК!!! Сега кой ще ми плати разходите за пътуването от Варна до София? И на кого да оставя отново девет месечния си син докато аз съм на изпит? И кой ще ми плати отново хотела? И кой ще ми върне изгубеното време? А безсъните нощи четене? През деня гледам детето си, а през ноща се подготвям за изпита и ходя от четири месеца като зомби? На края да се появи съдебния помощник от СГС Тодор Караиванов - ПРЕПИСВАЧА! Тоя колеги трябва направо да го линчуваме :evil:

Много ясно сте си описала възмущението, което е напълно основателно. Хайде-това което сте написала-едно към едно-същия текст го пратете до ВСС, и до председателя на СГС.
enter
Потребител

Мнениеот AcTivE » 21 Апр 2015, 20:13

За пътните и малкия не мога да помогна, но можеш да спиш у нас колежке, за без пари. И правото ще дискутираме.
AcTivE
Младши потребител

Мнениеот lexitlikeitshot » 21 Апр 2015, 20:20

На фона на всички дискусии за реформа в съдебната система очаквам ВСС да насрочи нова дата за писмен изпит.
lexitlikeitshot
Младши потребител

Мнениеот miko_pk » 21 Апр 2015, 20:23

И тия от ВСС са супер гнусна паплач! Вместо утре да разгледат предложението ще чакат до 29-ти! Ще го мислят как да отърват синковеца бездарен, а ние ще живеем в безвремието още 8 дни! Да се подготвяш или да не се,за какво, кога, годишния отпуск е 20 дни, не е сто! Изплюха ни се в лицето и ВСС и Свети Петър( човека с ключа) и синковеца бездарен! Ще се съставят ли нови казуси или ще се ползват останалите 9, които Вичев и компания са си раздали предварително и кой дава гаранция, че Свети Петър няма пак да клекне, под някое прокурорско величие? А за капак след около месец ще се падне някой процесуален казус като миналогодишния и всички ще гледаме умно! :shock: :shock: :shock:
miko_pk
Потребител

Мнениеот lexitlikeitshot » 21 Апр 2015, 20:25

Главният прокурор да избере сам казусите, като ги предостави на конкурсните комисии в деня на провеждане на писмения изпит!
lexitlikeitshot
Младши потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 21 Апр 2015, 20:31

Ей за интелигентни хора сте много прости. Следващия конкурс пак ще е толкова прозрачен , сега поне тия боклуци са хванати и ще пропуснат , тоест ще има повече места реално , защото предварително раздадените се освобождават . Сетихте ли се или ще има "Селска чест" от Маскани
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити