начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

ТАЛИБАНСКА наредба

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТАЛИБАНСКА наредба

Мнениеот sterster » 15 Юли 2015, 09:57

жега;лято.......не може с къс панталон.в съда :idea: :arrow: а обиждаме арабите за бурки и забулените им жени,и брадите им...какво пречи да я допишат с по-стриктен дрескод и за дамите,деца :arrow: ми мвр юристката беше разголена вчера в залата по черни бермудки,.....това е полова дискриминация :idea: кучета и котки може,а мъже не може айде де.
sterster
Потребител

Re: ТАЛИБАНСКА наредба

Мнениеот doc03 » 15 Юли 2015, 10:40

Ти си талибан! :)
Това е съд, а не "Дисни ленд" (уж!) :D
Помисли малко за бермудите на жените ... А и жени с куровирки също не се допускат (принципно).
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот commodoro » 18 Юли 2015, 19:59

За съжаление наистина в повечето съдилища в страната се упражнява дискриминация срещу мъжете по споемнатия въпрос, за жените дрес-кодът е доста по-неглиже. Част от войната на феминизма срещу мъжете, водеща се от векове в европейската "култура". Ако трябва да бъдат коректни следва да изкарат до портала едно табло със скица на човешки силует - защриховани съответните части от тялото, които държат да са покрити. Да дефинират конкретно изискването за "приличен външен вид" а не да го оставят на усмотрението на някакви ушаци и селяндури, които да се отварят на юристи!!
commodoro
Потребител

Мнениеот doc03 » 18 Юли 2015, 20:28

Изискванията са си конкретно дефинирани от МП, а председателят на съответният съд ги конкретизира в детайли. Ушаците само следят за спазването им.
А селяндурите бучат срещу всякакви изисквания ...

П.П. ... юристите (дето са подушвали отвътре съдебна зала), следва да са запознати с дефиницията на "приличен външен вид".

... да, точно така, относимо е:
http://www.admcourt-varna.com/site/file ... 142709.htm
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот sterster » 22 Авг 2015, 10:03

къси поли /по-къси от два пръста над колянната капачка/.
хъмм-а за служителките не важи,нали...... :arrow:
sterster
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 22 Авг 2015, 10:39

Ще го постна тук заради непреходното му значение:

Законосъобразно и в съответствие с добрите нрави е възприетото правило за допускане на граждани в сградата с приличен външен вид, описания външен вид е в съответствие с обществените представи за приличие в облеклото. В тази връзка, в хода на съдебното производство по искане на жалбоподателя беше назначена съдебна експертиза. В заключението си вещото лице даде дефиниция на понятията – „панталон”, „къс панталон”, „пола”, „къса пола”, „много къса пола”, „потник”, „джапанка”. Съдът изцяло кредитира заключението на вещото лице, което е обосновано и компетентно. /вещото лице е дипломиран инженер по специалността „Техника и технология на текстила и облеклото”./ В заключението си и в разпита му в хода на съдебното заседание, вещото лице потвърди, че в една административна сграда не следва да се разрешава влизането с къси панталони /започващи над 7 см. от пода/ и с къси поли /по-къси от два пръста над колянната капачка/. При това положение съдът намира, че обжалваната заповед въвеждаща правила за пропускателния режим в сградата на съдебната палата съответства както на морала, така и на технологичните изисквания за изработка на облеклото, поради което е законосъобразна.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Авг 2015, 15:29

Много весело е било, на административно дело прилича. Как изобщо са го допуснали - това е бисер - впрочем темата не е шега. Аз имам оперативна работа по институциите и не мога да си правя компромис със здравето, особено в жегите. Така че се чудя как така пропускът е стриктен. Това е ненормално, нечовешко и така де. На плюс 40 температура - няма как да викаш "да живее родната ни прокуратура". Ако примерно си по справки по преписки.

Много са екзотичните експертизи на вещи лица - има дори и лингвистични - те са особено интересни. Вярно е, при подадена жалба съдът трябва да възприеме функция на арбитър. В последствие се раждат разни такива бисери.

Не мога да разбера - как ще извършиш някакво действие - ако си по дълги панталони в жегата.

24 часа имаха статия на един журналист с очила - той иначе си го бива, ама с нравоучителен характер - да не носим ризи с къси ръкави, разни такива стилови напътствия. Аз се почудих малко, но не е особено ажур ако си по тежка работа.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот leto15 » 22 Авг 2015, 15:45

:oops: напрао си е проблем, особено кат ти се изпоти междукрачието :mrgreen:
leto15
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Авг 2015, 16:56

Е например гледам как министърът Танева се е барнала - бодра певческа стойка, забрадчица, ах и т.н. Ми фотогенична е - така че, има право да си ходи и с тази носия така, четох новини поради което вмъквам това.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот sterster » 22 Авг 2015, 20:12

да,а полицая ако е с кебапчести мазни пръсти при проверката като опипа ерогенната бедрена зона и омаже плисето й кво праим :arrow: съдът,като кредитна институция кой ще кредитира-неговия полицай или тъжителката
В заключението си вещото лице даде дефиниция на понятията – „джапанка”.
безценно 8) \това придава друг вид на израза прост си като джапанка\
sterster
Потребител

Мнениеот jorko_gt » 23 Авг 2015, 08:03

Във Ватикана тези неща са решени много простичко, намятат си едно тънко шалче на раменете и си връзват още едно да стане като пола до глезените и готово... :roll:
jorko_gt
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Авг 2015, 13:08

Това е интересно наистина, по принцип трябва да носим тоги адвокатите. Но това означава още една тежест на ръцете - а при тези джебчии по трамваи и навсякъде - допълнително затрудняват придвижването - а тогата трябва да е немачкаема - което я оскъпява още един път, а нашите в САС се шият само при Жени Живкова - а кройката не е известна на тогите - та да си направя една копринаж или нещо немачкаемо и изобщо.

Отделно, че наистина при 40 градуса е невероятно сложно придвижването дори с метро - просто ври и кипи. В момента има ремонт на Руски паметник - който не е приключил за пешеходната зона, а разстоянието до Рсъд е огромно и това ако го правиш в жегата - забрави. За кола не мисли изобщо, няма паркинг - няма нищо в района в центъра - изобщо - наистина талибанска наредба.

Но аз си влизам без проблем - стига да не са съвсем къси гащи - тип шорти.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот commodoro » 23 Авг 2015, 17:12

Просто не са атакували в правилната насока - основанието трябваше да е полова дискриминация - откъде-накъде женорята ще може с поли, а мъжете с панталони до коляно - не?

А пък като видя поредното решение с тия "вещи лица" и "компетентни мнения" за щяло и нещяло.. Сякаш са малоумни, за най-елементарни неща от живота не се решават да направят собствена преценка. Мишки в тоги. :x
commodoro
Потребител

Мнениеот jorko_gt » 23 Авг 2015, 20:34

ivan_lawyer написа:Това е интересно наистина, по принцип трябва да носим тоги адвокатите. Но това означава още една тежест на ръцете - а при тези джебчии по трамваи и навсякъде - допълнително затрудняват придвижването - а тогата трябва да е немачкаема - което я оскъпява още един път, а нашите в САС се шият само при Жени Живкова - а кройката не е известна на тогите - та да си направя една копринаж или нещо немачкаемо и изобщо.

Отделно, че наистина при 40 градуса е невероятно сложно придвижването дори с метро - просто ври и кипи. В момента има ремонт на Руски паметник - който не е приключил за пешеходната зона, а разстоянието до Рсъд е огромно и това ако го правиш в жегата - забрави. За кола не мисли изобщо, няма паркинг - няма нищо в района в центъра - изобщо - наистина талибанска наредба.

Но аз си влизам без проблем - стига да не са съвсем къси гащи - тип шорти.

То съдиите си ходят цивилни и в съдебна зала, какво остава за останалите участници или наблюдатели...
jorko_gt
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Авг 2015, 22:53

Не искам да обиждам хората на провинция - на практика избор на столица се прави от разни военни и т.н. съображения. Има различни диалекти - което не е лошо, впрочем има много хубави места в България, отново казвам не желая да коментирам столица - провинция. Ако това е решение на Варненски съд - ок, приемам го. Просто са се чудели как да си направят бъзика. Приемам го и не искам един вид обяснения. Но - е много смешно. Впрочем тогите ми се струват интелигентно решение. Не търся нищо повече комуникация с хората. Може би с тога ще бъда по респектиращ.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 24 Авг 2015, 13:07

Темата ... тъпа и мъжка!
Съдебната палата е институция :idea: , която изисква уважение :!: и респект :!: , не ви е местния пазар или плаж, където може да притичате неглиже и по гащета с рунтавите си крачета( Изображение).

Не ви знам в какви палати влизате, но се явявам във всякакви съдилища от три съдебни области и никъде до момента не съм видяла магистрат без тога в зала. Трябва да им е хладно, налЕ 8) , че да са навлечени в тая жега допълнително и с някаква синтетика, че и шал, отгоре. На фона на тоя студ - останалите да имат право да се мотат голишави, `щот са специални..

Полова дискриминация?!? Криворазбрана демокрация... Божее, твърде много ви е дошла жегата.
Опитайте да влезете в НС, в кое да е министерство или музей във вида, който искате, да видим тогава, каква песен ще запеете.

п.п. само за прецизност- заглавието е сбъркано, няма наредба...
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Авг 2015, 14:24

Ясно, Парадайс, но - в британската армия има и летни униформи - тип колониалки. Които също минават по паради. А древните гърци масово са носели туники и къси дрехи - което е по удобно и практично. Космалаци нямам толкова, поне толкова колкото и Филип Македонски. Не знам някъде да е присмян заради това - нито имам исторически сведения за косматите крака на древния цар на Македония. Наистина класическия модел за красота - не включва косми по краката - наистина няма запазена статуя на скулптор с косми - но вероятно няма как да се насекат върху мрамора толкова много косми. И по картините няма космести богове - съгласен. Имаше такъв журналист - Вълков от 24 часа, който ги разпространяваше такива нравоучения - как да се не ходи. Но съгласи се, че колкото и да се напъват журналистите са си обикновени бакалаври - не мога да разбера защо имат степен магистър - то дори няма нужда от факултет, ама нейсе.

Ти представяш ли си в София няма въобще никога да полеят улиците с вода - освен ако не идва някаква делегация. Мирише на кофи отвсякъде, това няма общо с облеклото, но е мизерно - улиците миришат на клошария - като в някаква латиноамериканска държава. Пече та се не издържа. Преместиха наскоро и районния съд - гражданските деловодства - преди таксито ми излизаше около 3 кинта - сега не знам - поне 5 лева.

Кола не ползвам - щото шефовете не разрешават - такъв гений като мен се ражда само веднъж на хилядолетие и да се не смачкам. Освен това съм нервен понякога и това не е за шофьор. А и ще умра докато паркирам. Паркинг още няма в районния съд. Освен това мъжете-адвокати имаме повече кръвообращение в мозъка и се припотваме повече - отделно от това не ми е комфортно по дълги дрехи - освен ако не са леки и удобни. Което ме прави пеперуда за джебчиите - а те са точно в центъра и по места където се струпват хора.

Но днес си взех поука и вече е по-поносимо - затова съм си с ризката и дънките.

Сега няма и дънките да забранят - надявам се на разума на квесторите.

А в Народното събрание съм бил на стаж, влизал съм си със студентската униформа. Разбира се, че там е събран цвета на обществото, а етикета не позволява да се разхождаш сред каймака както си искаш.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот jorko_gt » 24 Авг 2015, 20:20

bird_of_paradise написа:Темата ... тъпа и мъжка!
Съдебната палата е институция :idea: , която изисква уважение :!: и респект :!:

Не ви знам в какви палати влизате, но се явявам във всякакви съдилища от три съдебни области и никъде до момента не съм видяла магистрат без тога в зала. Трябва да им е хладно, налЕ 8) , че да са навлечени в тая жега допълнително и с някаква синтетика, че и шал, отгоре. На фона на тоя студ - останалите да имат право да се мотат голишави, `щот са специални.....

СРС, при минус 15 навън, но вътре не е 35+... тесни дънки и някаква блузка или пуловерче, не обърнах внимание... и Тя се настанява на мястото на съдията и си казва необходимите реплики за разглеждане на делото... е, това избледня на фона на тона Й и на езиковите похвати...
Пола не е от значение, когато изискването на уважение не покрива елементарни минимуми за целта...
jorko_gt
Потребител

Мнениеот commodoro » 24 Авг 2015, 23:42

bird_of_paradise написа:Полова дискриминация?!? Криворазбрана демокрация... Божее, твърде много ви е дошла жегата.
Опитайте да влезете в НС, в кое да е министерство или музей във вида, който искате, да видим тогава, каква песен ще запеете.

Музей ли? Че кой ги бръсне музеите за нещо ако си плащаш сигурно и гол можеш влезе, как не са фалирали? Не че посещавам подобни места де, но все пак - житейска логика.. :lol:

Не те знам как си минавала метър досега но след 2-3 години ако ми се появиш с гол крак или деколте такава глоба шти тресна.. че ума си зайде. Без значение дали си бръсната или рунтава :lol: 1200 бецаален, бецаален :D
commodoro
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Авг 2015, 05:55

Е, преди се ходеше в БНБ да се преписва ОЛП, ама това беше още преди Бил Гейтс - преди интернета. Така един път ме спряха заради тези полу-гащи - нагледно изобразени по-горе в мнението на Парадайс. Иначе имал съм много пъти работа по разни администрации и не мисля, че може да се изисква точен тип облекло.
ivan_lawyer
Старши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии