начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Очна ставка малко помощ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Очна ставка малко помощ

Мнениеот lninova_kz » 27 Юли 2015, 22:41

Здравейте, изчетох темите свързани с очната ставка. Призована съм като свидетел, като разпитът ще е очна ставка. Досега са ми снемани сведения, като съм давала информация тип обща, свързана с дейност на фирма в която бях служител преди време-Нищо конкретно или уличаващо даден човек. Мога ли да отговарям в стил, че не помня факти от преди няколко години или да откажа да отговоря. В резултат на такъв тип отговори има ли последици за мен? Не искам да съм потърпевша от това, че с отговорите си бих набедила неволно някой колега от фирмата.Благодаря за отговорите!
lninova_kz
Младши потребител

Re: Очна ставка малко помощ

Мнениеот kolegat » 28 Юли 2015, 01:21

lninova_kz написа:Здравейте, изчетох темите свързани с очната ставка. Призована съм като свидетел, като разпитът ще е очна ставка. Досега са ми снемани сведения, като съм давала информация тип обща, свързана с дейност на фирма в която бях служител преди време-Нищо конкретно или уличаващо даден човек. Мога ли да отговарям в стил, че не помня факти от преди няколко години или да откажа да отговоря. В резултат на такъв тип отговори има ли последици за мен? Не искам да съм потърпевша от това, че с отговорите си бих набедила неволно някой колега от фирмата.Благодаря за отговорите!

Това, че не помните, не е престъпление. Престъпление ще е, ако се докаже, че помните, но сте заявила, че не помните. Естествено, това няма как да се докаже, освен ако сама не си признаете.
kolegat
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Юли 2015, 05:53

Самата очна ставка се състои в 3 минути и не е нещо особено. В протокола от очната ставка остават две изречения - познавате ли този човек и обратното - не е нещо продължително. Така че, едва ли изобщо може да остане впечатление за неискреност. Но не е приятно на разследващия - ако му дадете някакъв повод ще се заяде впоследствие. Едва ли може да се препоръча нещо по-различно от едно спокойно поведение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот lninova_kz » 28 Юли 2015, 20:22

Благодаря за отговорите.
lninova_kz
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 01 Авг 2015, 14:09

lninova_kz написа:Здравейте, изчетох темите свързани с очната ставка. Призована съм като свидетел, като разпитът ще е очна ставка. Досега са ми снемани сведения, като съм давала информация тип обща, свързана с дейност на фирма в която бях служител преди време-Нищо конкретно или уличаващо даден човек. Мога ли да отговарям в стил, че не помня факти от преди няколко години или да откажа да отговоря. В резултат на такъв тип отговори има ли последици за мен? Не искам да съм потърпевша от това, че с отговорите си бих набедила неволно някой колега от фирмата.Благодаря за отговорите!

няма как да участвате в очна ставка, ако преди това не сте била разпитана
в качеството на свидетел, или обвиняем ....това е сериозно процесуално нарушение
освен ...ако преди това не ви разпитат като свидетел и едва след това
последва очната ставка ...а може и да техническа грешка самото и
изписване в призовката ...
marek972
Потребител

Назад към Наказателно право