начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

КОИ МЕТОДИ СА ЗАКОННИ ПРИ ОЦЕНКА НА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КОИ МЕТОДИ СА ЗАКОННИ ПРИ ОЦЕНКА НА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ

Мнениеот vaya_d » 19 Сеп 2015, 06:32

Здравейте, юристи!
Аз не съм с юридическо образование. Завършила съм Европейска бизнес администрация в Риджънтс Юнивърсити, гр. Лондон, Великобритания през 1994 г. Оттогава живея и работя в България. През 2006 г. след приемане вкл. на Акт№ 16 влязохме в ново жилище на ул. Г. С. Раковски ... За да можем да ползваме услугите на ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ АД, се наложи Етажната собственост да изгради за своя сметка ТОПЛОПРОВОД и Абонатна станция, за да се захрани сградата с топлофикационната услуга на гр. София. Сега, 10 години по-късно, се опитваме да присъединим съоръжението към мрежата на ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ АД, като съответно бъдем обезщетени за инвестицията ни. Оказва се обаче, че става страхотна игра с методите за оценка на инвестициите. Напр. реалната цена по която сме сключили договор с фирмата изпълнител на топлопровода е над 50 хил. лв. , докато сега ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ АД иска да ни го възстанови по цена към 27 хил. лв. Методът, който ползва общинската Софийска фирма е следния: взимат се количесвено-стойностните сметки и там, вместо ползваните и платени цени от ЕС (Етажна Собственост), се слагат постигнатите цени от ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ при последни тръжни процедури съгласно държавните им поръчки. Имали наредба. После начисляват амортизации и ни дават цена 27 хил. лв. вместо цена 40-50 хил. лв. Оказва се, че българската законодателна власт стимулирана от ДКЕР в тази област или обратното е тотално неинформирана за метода на НЕТНАТА СЕГАШНА СТОЙНОСТ (NET PRESENT VALUE), която като динамичен метод за оценка е ПОЗНАТА В ЦЕЛИЯ СВЯТ като основополагаща при оценка на подобен род инвестиции. Моля, помгнете ми да докажа на ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ АД, че този метод е законен и у нас и може да се приложи в този описан вече от мен случай?! Благодаря предварително за вниманието и времето! :)
vaya_d
Нов потребител

Назад към Общи дискусии