начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

противоконституционен закон

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

противоконституционен закон

Мнениеот ivanov_666 » 23 Мар 2016, 12:11

Здравейте колеги. Искам да ви помоля за помощ. Търся някои закон, норма или постановление което е противоконституционно и естествено защо според вас е такова. И конституционния съд не е сезиран. Ще съм ви много благодарен ако помогнете.
(моля без язвителни коментари)
ivanov_666
Нов потребител

Re: противоконституционен закон

Мнениеот Melly » 23 Мар 2016, 13:24

ivanov_666 написа:Здравейте колеги. Искам да ви помоля за помощ. Търся някои закон, норма или постановление което е противоконституционно и естествено защо според вас е такова. И конституционния съд не е сезиран. Ще съм ви много благодарен ако помогнете.
(моля без язвителни коментари)

Обикновено, след надлежно сезиране Конституционният съд се произнася с решение и с диспозитив обявява за противоконситуционна/и обсъждани разпоредби на конкретен закон.
Не ми е известно досега КС да е обявил цял закон (всички негови разпоредби) за противоконституционен.

Доста трудна задача имате, колега. Изисква ровене, осмисляне, отнасяне към Конституционна норма, която е примат по отношение на дадена разпоредба от закон, като преценката за основателност на доводите е ваша предвид така поставения въпрос.

Успех!

П.П. Искрено се надявам да не сте приел постът ми за язвителен. Напротив, нищо лично!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот rex123 » 23 Мар 2016, 16:38

ЗУТ. Нарушава се правото на частна собственост, има дискриминационни текстове и др..
rex123
Нов потребител

Мнениеот Melly » 24 Мар 2016, 02:41

rex123 написа:ЗУТ. Нарушава се правото на частна собственост, има дискриминационни текстове и др..

Дали правиш разлика между противоконституционен текст на норма и дискриминационен текст на норма, rex123... :roll: :roll: :roll:

П.П. Мислех да не пиша, ама щом си се включил, поне опитай да дадеш тълкуване на употребения от теб термин.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 24 Мар 2016, 08:39

ЗУТ.
Всичко е забранено, докато не бъде разрешено. С конкретно изброени изключения, в чл.151.
А по-голямата част от самите изключения в чл.151, подлежат на изначално разрешение :)

...
Също така - всички закони за браншови и съсловни организации. :)
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот ivanov_666 » 24 Мар 2016, 10:19

Аз не търся цял закон може да е постановление или норма или каквото и да било. Ако някои има нещо предвид нека наистина напише кое според него е противоконституционно и да се аргументира. Това ми е идеята като цяло.
ivanov_666
Нов потребител

Мнениеот Melly » 24 Мар 2016, 10:50

ivanov_666 написа:Аз не търся цял закон може да е постановление или норма или каквото и да било. Ако някои има нещо предвид нека наистина напише кое според него е противоконституционно и да се аргументира. Това ми е идеята като цяло.

Това домашно ли е?
Защото ако е така, няма смисъл да откриваш топлата вода. Още ти е рано.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 24 Мар 2016, 11:24

Естествено, че е домашно, само дето не се знае после изпита какви ще ги плещи?
Взимаш решенията на КС и започваш да четеш. После проверяваш как НС е променило отменените норми, като от тях поне 1/3 са пак противоконституционни.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ivanov_666 » 31 Мар 2016, 09:57

Добре. Домашно или не какъв е проблема да ми помогнете?
ivanov_666
Нов потребител

Назад към Общи дискусии