начало

ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото

Срок за издаване на наказателно постановление (КАТ)

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срок за издаване на наказателно постановление (КАТ)

Мнениеот limoncho » 08 Апр 2016, 16:00

Здравейте! Имам издаден акт по чл. 20 (2) от ЗДВП в Стара Загора в началото на януари 2016. Все още няма излязло наказателно постановление. Има ли срок издаването му (този член дали се отнася до същото?)?
Чл. 34. (3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.

Проблемът е, че ми взеха талона и сега карам с акта, а все ме размотават и не искат да ми го удължават. :evil: Ще пътувам в чужбина скоро, а нито имам талон, нито искат да му удължат акта до юни, и съм малко с вързани ръце.
limoncho
Нов потребител

Re: Срок за издаване на наказателно постановление (КАТ)

Мнениеот Pause » 10 Апр 2016, 18:09

limoncho написа:Здравейте! Имам издаден акт по чл. 20 (2) от ЗДВП в Стара Загора в началото на януари 2016. Все още няма излязло наказателно постановление. Има ли срок издаването му (този член дали се отнася до същото?)?
Чл. 34. (3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.

Така ,съгласно ПП№10 от 1973 ,т.12 Едно от основните условия за провеждане на
административнонаказателно преследване е да не са изтекли сроковете по
чл. 34 ЗАНН, поради което административнонаказващите органи и
съдилищата са длъжни да следят служебно за това.
И ако ,обжалвате законността му вие след връчването му или прокурора след издаването на НП следва да бъде отменено поради противоречие със закона според практиката.
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: Срок за издаване на наказателно постановление (КАТ)

Мнениеот alexandar25 » 10 Апр 2016, 18:12

В повечето случай го антидатират, за да са в срока.
Аватар
alexandar25
Потребител

Назад към Наказателно право