начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Автоматични преброителни пунктове

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Автоматични преброителни пунктове

Мнениеот commodoro » 09 Май 2016, 23:49

В последно време изникнаха доста от споменатите. Камери над пътищата в и в непосредствена близост до населени места. Същите са обозначени с табела с надпис като в заглавието, не със знак Е24. Въпросът ми е тези камери оборудвани ли са с радар и могат ли да се очакват от тях честитки за обжалване или служат единствено за целите на оперативно-издирвателната дейност?
commodoro
Потребител

Re: Автоматични преброителни пунктове

Мнениеот lawyer_kn » 10 Май 2016, 08:10

От скромният ми опит в МВР, мисля, че са само за преброяване и оперативно издирвателната дейност, но в скоро време, ще бъдат оборудвани, така че да могат да разчитат стикерите по автомобилите /застраховка, винетка и т.н../, а ще следят и за скорост. И сега има такива камери, който разчитат стикерите, а има и други за средна скорост. Тези за който става на въпрос, за сега не са оборудвани с радари за скорост, а може и да са, но да не е съобщено публично. За момента не се притеснявай, за скоростта, но в бъдеще, ще трябва да внимаваме.Лек и приятен ден !!!!
lawyer_kn
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 11 Май 2016, 15:33

lawyer_kn написа:От скромният ми опит в МВР, мисля, че са само за преброяване и оперативно издирвателната дейност, но в скоро време, ще бъдат оборудвани, така че да могат да разчитат стикерите по автомобилите /застраховка, винетка и т.н../, а ще следят и за скорост. И сега има такива камери, който разчитат стикерите, а има и други за средна скорост. Тези за който става на въпрос, за сега не са оборудвани с радари за скорост, а може и да са, но да не е съобщено публично. За момента не се притеснявай, за скоростта, но в бъдеще, ще трябва да внимаваме.Лек и приятен ден !!!!

Аз нямам опит в МВР, ама ще добавя, че докато пътувах в автобуса от Куртово конаре за Велинград, една баба чула, от една съседка, че тези джаджи през 2018, освен че ще следят за стикери - винетки, застрахова, преглед, ще отчитат тол таксите, че и ще имат фукнция за засичане на средна скорост между отчитанията.

Ама..... бабешки работи.

Трябвало едни пари да доусвоят от ЕС.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот commodoro » 11 Май 2016, 23:52

Йееееее, те трябва да са със страшна резолюция!
commodoro
Потребител

Мнениеот DEKAH » 12 Май 2016, 08:29

commodoro написа:Йееееее, те трябва да са със страшна резолюция!

Ти за резолюцията не се притеснявай. Софтуерът автоматично разпознава стикерите по алгоритъм. В момента има тестови автомобили с такива устройства.
А за тол таксите ще има специално стикерче, което се поставя от водача и е преносимо. Виждал съм го в други държави. Закача се на предното стъкло с една "лепка".
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Общи дискусии