Здравейте,
моят казус е: след като почина съпруга ми, аз и двете ми деца (син и дъщеря) наследяваме имот, който е в съсобственост с общината. Подали сме тримата заявление за прекратяване на съсобствеността с общината, като изкупим делът на общината. Процедурата в общината се забави, но след година сме на финалната права и остава да си подпишем договорът на продажба, с който общината ни продава общинската част, след като платих цялата цена. Междувременно синът ми замина за чужбина да работи и не поддържаме вече контакт с него и не знаем къде се намира. Договорът от общината ще бъде с трима ни. Въпросъм ми е - можем ли ние с дъщеря ми да подпишем договора, като притежаваме повече от половината от общия имот и само нашите два подписа да направят договорът валиден? Като договорът ще прехвърли общинската част на трима ни и синът ми ще си остане съсобственик и неговата част ще се запази и увеличи. Благодаря предварително!
- Дата и час: 07 Фев 2025, 04:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Приложение на мнозинството на съсобственици?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Приложение на мнозинството на съсобственици?
Няма да стане, освен с някаква шмекерия, която обаче синът може да писне.
Вие си придобивате своето, неговото си остава, така следва да стане.
Ако прекалено дърпате дявола за опашката - ще се окаже недалновидно.
Вие си придобивате своето, неговото си остава, така следва да стане.
Ако прекалено дърпате дявола за опашката - ще се окаже недалновидно.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря за бързият отговор. Аз нямам претенции към него, аз самата платих цялата цена и искам да остане за децата ми, няма ли как да подпиша договорът и всички да придобием общинската част?
Какво ще стане ако само аз и дъщеря ми го подпишем, няма да ни го приемат в Службата по вписванията ли?
Какво ще стане ако само аз и дъщеря ми го подпишем, няма да ни го приемат в Службата по вписванията ли?
- doenitz
- Младши потребител
Той иска или не иска да придобие дела си.
В смисъл - няма интерес, опъва се и такива неща.
Ясно е, че не иска да подпише.
В Агенцията се отива с отработени документи - тоест - не с напън, а с тласък, с леко пробутване.
Бе подредете си нещата и ги обмислете. Не ми се вярва синът да е излишен. Той защо не направи едно пълномощно нещо.
Добре, ясно - не знам какво. Моето мнение е да се бута през общината-пък докъдето стигне. Но с половин уста да се спомене нещо по въпроса. Има сигурно шмекерии, ама не знам точно какво.
В смисъл - няма интерес, опъва се и такива неща.
Ясно е, че не иска да подпише.
В Агенцията се отива с отработени документи - тоест - не с напън, а с тласък, с леко пробутване.
Бе подредете си нещата и ги обмислете. Не ми се вярва синът да е излишен. Той защо не направи едно пълномощно нещо.
Добре, ясно - не знам какво. Моето мнение е да се бута през общината-пък докъдето стигне. Но с половин уста да се спомене нещо по въпроса. Има сигурно шмекерии, ама не знам точно какво.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Заедно с него пуснахме заявлението за прекратяване на съсобствеността, но после се скарахме за други неща, който нямат общо с това, той замина за чужбина и сега не се обажда, не знаем със сигурност къде е. Иначе с шмекерия ако го направим, може да оплескаме всичко, аз се чудя няма ли законен начин?
- doenitz
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|