начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Съвет за договор със спортна зала, извънредна сит.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвет за договор със спортна зала, извънредна сит.

Мнениеот translucent123 » 04 Май 2020, 19:45

Здравейте!

Много ще се радвам на съвет, ако някой може да ни насочи към правилната посока или дали сме в право в сегашната ситуация.

За контекст, група от младежи сме, които сме сформирали аматьорска група за танци и решихме да наемем зала с едногодишен договор преди няколко месеца.

Договорът се води на един човек от групата, но вътрешно сме се разбрали със собственичката и с другите да си делим наема месечно, тъй като доста хора си разделяме графика. Казусът ни е следния:

В договора ни няма точка, в която специфично да се се опоменават действия при форс-мажорни обстоятелства, а е споменато следното "За всички неуредени от договора въпроси, се прилагат принципите на ЗЗД и действащо законодателство на РП България".

При положение, че залата не трябва да работи заради въведения закон и залата попада под секцията на фитнес зали, възможно ли е да не се плаща за периода на извънредното положение, и как следва да се процедира? Предполагам трябва доста повече информация да се предостави за по-конкретен отговор, но бихме искали единствено насока и съвет дали може да се направи нещо по въпроса, и дали сме в правото си да не плащаме единствено за периода на извънредното положение. Имаме ученици, чиито родители нямат възжмоност да покриват парите за залата в момента, и хора които загубиха работата си поради цялата ситуация. Всеки отговор ще е от помощ, благодаря!

П.С: Извинявам се за възможни допуснати правописни грешки, темата е доста сериозна и напечена в момента, а собственичката подхвърли лека заплаха през месенджър, че ще ни търсят от прокуратаурата ако не платим, за това сме леко афектирани.
translucent123
Нов потребител

Re: Съвет за договор със спортна зала, извънредна сит.

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Май 2020, 22:13

Аз за 20 години стаж като юрист - не съм имал мораториум и карантина, самият аз съм объркан.
Доколкото са ме учили, след време ще се появят валидизационни закони, които ще уредят последиците от тази биологична война, един вид - не влагам политически смисъл - както ние нападаме природата, така и тя е с във война, оставям темата така.

Прокуратура няма, трябва дело - сега - кой държи главният ключ за залата - има ли такъв - примерно - в нашият офис център дето работя - има централен СОТ, тоест идеята ми накратко е - да не Ви гонят на първо време някак.

Ако сте фирма - кандидатствайте веднага за Гранд - безвъзмездна помощ, няма проблем, ако отговаряте условията, а има и посредници в тази област.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ