начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Как законно да изгоня недобросъвестен наемател ?

Казуси за недвижими имоти

Как законно да изгоня недобросъвестен наемател ?

Мнениеот enister » 03 Авг 2005, 16:41

Здравейте!
Имам нужда от съвет как да изгоня наемател от собствения си апартамент, с който имам едногодишен договор от 2001-ва година?
Договорът не е подновяван, но дори и да важи, наемателят ми не изпълнява клаузите, не плаща редовно наема си /в момента дължи за два месеца/ и е натрупал сметки за парно /800лв/. Предупредих го устно да напусне, но той отказва категорично /има две малки деца/. Изпратих му нотариална покана, като му дадох един месец срок да си намери жилище. Това също не го трогна.
Как да постъпя, без да се таксува самоуправство, въпреки че ми идва да го изхвърля собственоръчно, пък нека ме съди ! Какви са последствията при това самоуправство?
Благодаря ви предварително!
enister
Младши потребител

Мнениеот danev. » 03 Авг 2005, 16:58

Ако кажете от кой град сте, мога да ви посъветвам за колега, който да се заеме с вашият казус. В конкретния случай, няма да ви е достатъчно едн аили няколко консултации по интернет. Ще ви бъд енеобходима компетентна адвокатск апомощ.
danev.

Мнениеот enister » 03 Авг 2005, 17:07

От София съм. Радвам се, че ми пишете!
enister
Младши потребител

Мнениеот danev » 03 Авг 2005, 17:19

аКО ЖЕЛАЕТЕ МОЖЕ ДА МИ ПРЕДОСТАВИТЕ email за контакт.
danev
Младши потребител

Мнениеот enister » 03 Авг 2005, 17:22

enister
Младши потребител

Мнениеот valkova1 » 12 Ное 2006, 12:30

danev. написа:Ако кажете от кой град сте, мога да ви посъветвам за колега, който да се заеме с вашият казус. В конкретния случай, няма да ви е достатъчно едн аили няколко консултации по интернет. Ще ви бъд енеобходима компетентна адвокатск апомощ.

Може ли и на мен да ми дадете въпросните координати на адвокат, тъй като имам аналогичен проблем. Мейлът ми е ta_ra@abv.bg. Живея в София. Предварително благодаря!
valkova1
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 12 Ное 2006, 19:06

Колегите правилно са насочили потърпевшите наемодатели към адвокатска помощ.Само искам да допълня,че в случая следва да се предяви иск за опразване.С този иск наемодателя има право да търси:наемната цена за времето,през което наемателя е продължил ползването и 2/вредите,претърпени от това ползване
gosho72
Потребител

Назад към Имотни казуси