- Дата и час: 24 Яну 2025, 00:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Varnenski svoboden universitet
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Varnenski svoboden universitet
Zdraveite!Mnogo molia za Va6ata pomo6t,ako njakaoi e 4ul ne6to za Varnenskia svoboden universite da mi kage dali, ako u4a "pravo" tam Ministerstvoto na Pravosadieto 6te mi priznae diplomata ili 6te bade priznata samo ot Ministerstvoto na obrazovanieto!Mnogo Vi blagodaria predvaritelno za sadeistvieto!
- ronde
- D_M
Кандидатствай където си искаш и не слущай никого! Завършила съм ЮЗУ "Н.Рилски" гр.Благоевград и са ми преподавали тези, които преподават в Софийския. Имам колеги, които са съдии, прокурори. Въпроса е след като завършиш какви връзки имаш. Аз съм доволна. Поне за сега. "Нещастна" съм , че не мога да си почина и да изляза в отпуска. Просто имам работа.
- практикуващ адвокат
Ми кво да ви кажа, Воденичаров е много готин човек, а отделно от това имам Отличен и по трите дисциплини, които водеше, което съвсем ествествено допълнително засилва симпатиите ми към неговата особа, но това не значи, че ще спестя критиките си към правото в ЮЗУ. Там се записа право от 2-ри курс направо един месар от блока. Щял да гради кариера. Няма примни изпити, няма нищо. Сякви си се записват ей така и си стартират направо от 2, 3ти курс. Сякви манекенки и борчета-еднодневки изпозавършиха право там без да се мяркат даже. Ходиш веднъж в годината да видиш как вървят нещата и да почерпиш и накрая си абсолвентче. Говорим само и единствено за чудовищна девалвация на нашта тъй любима професия.
- n.dinev
- Младши потребител
От друга страна обаче, това може би не би попречило на мотивирани и отдадени на делото колеги, обучаващи се там, да получат една стабилна база от знания и диплома позволяваща им да ги реализират в практиката. Всичко си опира до човека, разбира се.
- n.dinev
- Младши потребител
Варненския свободен университет е точно толкова учебво заведение, колкото и ЮЗУ , а може би и някои подобни!
Всичко, ама наистина всичко опира до това да се учите уроците!
Каквото и да твърдят колегите, съм сигурен че споделят горното!
А ВСУ си има акредитиран юридически факултет и дипломите са си съвсем валидни!
Всичко, ама наистина всичко опира до това да се учите уроците!
Каквото и да твърдят колегите, съм сигурен че споделят горното!
А ВСУ си има акредитиран юридически факултет и дипломите са си съвсем валидни!
- D_M
- Гост
Re: Varnenski svoboden universitet
ronde написа:Zdraveite!Mnogo molia za Va6ata pomo6t,ako njakaoi e 4ul ne6to za Varnenskia svoboden universite da mi kage dali, ako u4a "pravo" tam Ministerstvoto na Pravosadieto 6te mi priznae diplomata ili 6te bade priznata samo ot Ministerstvoto na obrazovanieto!Mnogo Vi blagodaria predvaritelno za sadeistvieto!
Във връзка с Варненски свободен университет, ще ви отговоря, че дипломите които получават завършилите студенти се издават с печат за акредитация от акредититиран юридически факултет.Нямате никакво основание да се привеснявате, този университет е един от малкото в България и един от първите с такава акредитация.Не си мислете, че ще ви бъде лесно да го завъвшите ако лесно са ви приели. Изискванията са големи както в СУ, тъй като преподават същите преподаватели, дори бих казал, че полагат повече усилия в преподаването си, тъй като имат по- голям материален стимул.Що се касае до СУ да не забравяме, че там половината студенти са връзкари и завършрането им е на ниво връзки да не говорим, че в библиотеката само дето не са сложили ценоразпис, кой изпит колко струва.На когото му се учи си учи, както подобава за един студент .
- Гост
ако според вас студент се е записал във Варна за да отиде на море, бих казал, че това е малко първично изказване, тъй като Варна си заслужава ва се посети и по други поводи, но това е друга тема.Не е ли нормално действие, когато един студент не е приет в столицата да отита да кандидатства другаде, и ако му се усмихне късмета да го приемат, та дори това да е право.Кой казва , че право се завършва лесно, назависимо в кой университет си бил студент.Ако си учил за изпит го взимаш, ако не си, не го взимаш! Не е ли така колеги?Когато се явиш на конкурс за работа в юридическата гилдия никой не те пита къде си завършил, напротив от теб се изискват знания. Не споря за това, че школата е от значение, но спомнете си колко от нас присъстваха на лекции.Който е имал присъствие е чул и записал, а който е нямал присъствие си чете от посоченият учебник по конспекта.Във тази връзка обобщавам, че дали си вав Варна на море както казва колегата или вав столицата за да си по лъскавите кафененца или с готините гаджета това е беа значение. България на се състои само от София, а и от други градоре и от други университети за радост и тъга за някои колеги които умират от яд, че се фабрикуват толкова юристи. КОЙТО ИМА КАЧЕСТВА ЩЕ ОЦЕЛЕЕAnonymous написа:да така е.
само, че който отива във Варна да учи, отива на море, а не да става юрист
- Гост
Във връзка с Варна ако отидете на море зимата ще Ви бъде малко студено защото изпити има не само през лятото, или колегата се е явявал само на ликвидации и не знае, че има и зимни сесии.Anonymous написа:да така е.
само, че който отива във Варна да учи, отива на море, а не да става юрист
Що се касае за Варна смятам , че освен морето има имного други предимства като град, но това е друга тема. Мисля, че е съвсем нормално когато кандидат студента не е бил приет в столицата да си опита късмета и другаде, а ако му се усмихне щастието и да го приемат.Ако положи и усилия да завърши.
Защо според Вас вав Варненски свободен университет кандидатстват студенти само зарари морето?Нима в София студенти кандидатстват само заради гезмето? Някои хора забравят, че България не е само София и СУ.За голямо съжаление на някои колеги с произдодството на юристи малко им се развали рахарлъка защото конкуренцията много се увеличи. НО КОЙТО ИМА КАЧЕСТВА ЩЕ УСПЕЕЕ. Когато се наложи юрист да си търси работа в юридическата гилдия го подлагат на конкурс така че който си може си може, без да има значение в кой университет е завършил
- Гост
|
|