начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

КАК ДА СИ ВЪРНА ИМОТА ???

Казуси за недвижими имоти

КАК ДА СИ ВЪРНА ИМОТА ???

Мнениеот Иванов » 18 Авг 2005, 15:42

ЗДРАВЕЙТЕ !

ИМАМ СЛЕДНИЯТ ВЪПРОС :

ПРЕДИ ВРЕМЕ С МОИ ПАРИ ДЪЩЕРЯ МИ И ЗЕТ МИ КУПИХА АПАРТАМЕНТ .
ТОЙ Е НА ИМЕТО НА ДЪЩЕРЯ МИ, НО Е КУПЕН ПО ВРЕМЕ НА БРАКА .

ДЪЩЕРЯ МИ ПОЧИНА И АЗ ИСКАМ ИМОТА ДА ОСТАНЕ НА ВНУЧЕТО МИ.
КАК МОГА ДА ПРЕТЕНДИРАМ , ПОНЕЖЕ ЗЕТ МИ НЕ ИСКА ДА МУ ГО ПРЕПИШЕ ?
МОГА ЛИ СЪДЕБНО /ИЛИ ПО ДРУГ НАЧИН / ДА ОСПОРЯ НЕГОВИЯ ПРИНОС ПРИ КУПУВАНЕТО НА ИМОТА И ДА ИМАМ РЕШАВАЩАТА ДУМА ?

СЪДЕБНО ЛИ ТОВА ЩЕ СТАНЕ И КОЛКО ЩЕ МИ СТРУВА ?

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!
Иванов

Мнениеот Гост » 18 Авг 2005, 16:08

на първо място искам да изкажа моите съболезнования!!!второ- бащата няма да вземе апартамента със себе!!!детето също има чат от апартамента в качеството на наследник на вече покойната си майчица.ако бащата сключи последващ брак нещата нямада са цветущи и ще е по-добре да дари своето дете!!!иначе за иска за който питате може да се предяви до една година от прекратяването на брака!а доказването е друга работа!!!ако сте го дарил на дъщеря си всичко е наред дареното е лично имущество на надарения и е вън от т.н.съпружеска имуществена общност.
Гост

Мнениеот Гост » 18 Авг 2005, 16:50

Не може да се води никакво дело. Еветуално може да се искат парите, един вид, като дадени в заем и то при стабилно доказателство за това, което задължително трябва да е писмено, тъй като съществува разпоредбата на чл. 133, ал. 1, б. "в" ГПК.
Що се отнася до изказаното становище за завеждане на иск в едногодишен срок от прекратяването на брака, считам, че и това е невъзможно. Колегата вероятно има предвид чл. 105 СК. Но визираната там материална предпоставка е бракът да е прекратен чрез развод, а не на друго основание.
Гост

Мнениеот аз » 18 Авг 2005, 17:07

Ако можете да докажете,че сте надарили дъщеря си проблем няма.Колегата е прав-става въпрос за хипотеза по цл.20-21 ог СК.Иначе внука ви наследява 1/2 си зет ви 1/2
аз

Мнениеот аз » 18 Авг 2005, 17:07

Ако можете да докажете,че сте надарили дъщеря си проблем няма.Колегата е прав-става въпрос за хипотеза по цл.20-21 ог СК.Иначе внука ви наследява 1/2 си зет ви 1/2
аз

Мнениеот Гост » 18 Авг 2005, 17:14

ОСВЕН ТОВА САМО С ВАШИ ПАРИ ЛИ Е ЗАКУПЕН ИМОТА ИЛИ И ЗЕТ ВИ Е ДАЛ НЕЩИЧКО?
Гост

Мнениеот Гост » 18 Авг 2005, 17:41

По 1/2 друг път.
Гост

върнете ми имота

Мнениеот гост » 18 Авг 2005, 21:43

1/2 ама от 1/2 от жилището.
гост

Назад към Имотни казуси