начало

Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС

Uslovno osyjdane

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Uslovno osyjdane

Мнениеот studentka » 18 Ное 2002, 16:48

Ako e iztekyl izpitatelniat srok i osydeniat ne e izvyrshil drugo prestyplenie, za koeto da iztyrpi otlojenoto nakazanie, bi trqbvalo da byde reabilitiran po pravo - toest svidetelstvoto za sydimost stava chisto i ne bi trqbvalo da ima problem s passporta ili vizata. Tova e v chistia sluchai, "ako v zakon ili ukaz ne e predvideno drugo". Ima i oshte nqkolko predpostavki i usloviq, no ot dadenata informacia sydq i kazvam tova...
studentka
Младши потребител

Re: Uslovno osyjdane

Мнениеот Begi » 18 Ное 2002, 17:52

Byah uslovno osydena /3 god izpitatelen srok/ i sled kato izmina izpitatelniyat srok podadoh zayavleniya za zadgranichen pasport. Predvaritelno znaeh kakvo shte stane i se byah podgotvila sys aktualno svidetelstvo za sydimost na koeto veche pishehe "liceto ne e osyjdano". Vypreki tova slujitelkata priemashta dokumentite sled kato beshe vidyala v kompyutyra che sym bila osyjdana mi kaza che shte tryabva da chakam 1 mesec za da mogat te po slujeben pyt da mi izvadyat svidetelstvo za sydimost! Taka che ako ste syden dori i sled reabilitaciya po pravo ima risk da ne moje da si izvadite zadgranichen pasport za nyakolko dni. Imajte go predvid.
Za men e interesno sled kato svidetelstvoto mi e "chisto", zashto v policiyata se pazyat danni che sym bila osyjdana? I kakyv e smisyla ot tozi dokument togava? Ako postypvam na rabota kydeto iziskvat da predstavya svidetelstvo za sydimost togava v grafata "osyjdana" kakvo da pisha?
Begi

Назад към Наказателно право