начало

Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС

отнемане на предимство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отнемане на предимство

Мнениеот maia » 12 Апр 2003, 15:29

Моля да ми помогнете.!!!!
Кажете,може ли да има отнемане на предимство по ЗДП в еднопосочно регулирана улица.Кой чл. на ЗДП определя "отнемане на предимство".
Предварително благодаря!
maia
Нов потребител

Re: отнемане на предимство

Мнениеот hariman » 13 Апр 2003, 13:36

Moje pri poteglyane na spryalo MPS to moje da otneme predimstvoto na dvijeshto se po patya MPS, asashto i pri izprevarvane. Opishete po podrobno sluchaya
hariman
Потребител

Re: отнемане на предимство

Мнениеот maia » 14 Апр 2003, 14:05

Stava vupros za NP po chl.16 al.1 ot ZDP.Pri koeto e napisano,che e otneto predimstwo.
V sluchaia mi se struva che ne moge da se podvede pod tozi chlen ponege narushenieto e izvursheno v ednoposochna uliza i podwedenia chlen e nepravilen ot materialna pr.tohka.
Nakrakto sluchaia e slednia:
Dve koli se dvigat po ednoposochna uliza i ednata se opitva da izprevari drugata ot diasno za da se pristrioi.pri koeto pristroiavashtata ne ne dopusnata ot drugata i se udriat.Zavedeno e np pod cl.16 al .1 ot Zdp.
maia
Нов потребител

Назад към Наказателно право