начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Взаимоотношенията между момиче над 18 и момче под 18 ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Взаимоотношенията между момиче над 18 и момче под 18 ?

Мнениеот Гост » 05 Ное 2005, 16:39

Има ли точно закон, или част от закон, който определя взаимоотношенията между момче над 18 и момиче под 18, въобще как стоят нещата ? Можете ли да ми дадете практически насоки ?
Гост

Мнениеот Гост » 05 Ное 2005, 16:48

Бъдете по-конкретни, какво точно ви интересува- дали могат да сключат брак, или дали съжителството им не е наказуемо, или какво?
Брак могат да сключат, като за момичето, което е под 18 години, следва да се даде съгласие от Районния съд, след като се изслушат родителите й.
Съжителство между такива лица не е забранено от закона, както и интимни контакти (стига да не са пряко волята на единия от тях).
Гост

Мнениеот Гост » 05 Ное 2005, 16:57

А кой от героите във филма е под и кой - над 18, че нещо не ми става ясно?
Гост

Мнениеот Гост » 05 Ное 2005, 16:58

И на колко ТОЧНО е този, който е под 18?
Гост

Мнениеот Гост » 05 Ное 2005, 17:13

Пояснете наистина, защото брак при горепосочените условия се допуска, ако дамата е поне на 16 г., а за секс с лице под 14 г. забравете, тъй като е престъпление, независимо дали е по желание на малолетното лице!!!!
Гост

Мнениеот dess_74 » 06 Ное 2005, 15:42

Какво точно под взаимоотношения разбирате, просто връзка приятелска или искате да сключите брак. Двете са коренно различни неща, и трябва да изясните малко какво по-точно Ви и интересува. Така зададен въпросът Ви е доста неясен.
dess_74
Потребител

Мнениеот Гост » 07 Ное 2005, 12:13

Наистина трябваше да поясня. Става въпрос за сексуални взаимоотношения, като момичето не е под 14, а момчето е пълнолетно.
Гост

В такъв случай

Мнениеот Гост » 07 Ное 2005, 12:29

Спокойно могат да си се взаимоотнасят сексуално. :)
Гост

Мнениеот Незрет » 07 Ное 2005, 13:34

спокойно пич ,можеш"Да дадеш хо д на делото по същество", както се изразяваме ние с правна терминология за неправни неща ,защото пак говорим за членове и алинеи. Няма пречка особено ако се спези принципа че съдебните заседания се провеждат"устно". Майтап бе. аз да си призная може би защото съм прост,стар и грозен,не съм бил с 17год от 4 години. Но демокрацията е в много напреднала фаза в това отношение и може да се каже че процесите са необратими. Голяма част от "младите сърненца",воъбще четенето и училището го нямат за нищо здрав лайф от всякъде, а пък и не възразяват да бъдат отстреляни. Щом ти харесва и те харесва действай ,на сухо не ,но се стреми към по добро.На тази възраст не задълбавай много . Това са хубави неща.
Незрет

Мнениеот Гост » 07 Ное 2005, 15:54

Искрено се надявам администраторите най-после да те разкарат от форума, БЕ, бахар* мухлясал!
*Това е подправка, нещо като "на всяка манджа мерудията". Но май основно си мерудия в манджите на Незрет :lol:
Гост

Мнениеот Гост » 07 Ное 2005, 15:59

Май по-добре и манджата с подправката. Нито вкус, нито възпитание, нито тон.Хамалска му работа.
Гост

Мнениеот Гост » 07 Ное 2005, 16:28

Anonymous написа:Май по-добре и манджата с подправката. Нито вкус, нито възпитание, нито тон.Хамалска му работа.
KOYTO NE RAZBIRA OT KULINARIA , TAKA SHTE KAGE ! A VIE MOGE BI STE DESERTA ?!?
Гост

Назад към Семейни казуси