начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Развод по взаимно съгласие-Нотариален акт на жилище

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод по взаимно съгласие-Нотариален акт на жилище

Мнениеот Фла » 15 Ное 2005, 12:05

Здравейте, искам да се разведа по взаимно съгласие.Моят въпрос се касае до жилището в което живея аз и дъщеря ми(5г.).Апартамента е на баща ми и не подлежи на някаква делба. Въпросът ми е след като всички имуществените взаимоотношения, движими вещи и влогове са разделени между страните извънсъдебно,то за в съда сте се изискват ли някакви данни за гореспоменатото жилише(номер на нотариален акт,копие на нот.акт и т.н.)? Благодаря!
Фла

Мнениеот dess_74 » 15 Ное 2005, 12:11

Не смятате ли да ползвате в случая адвокат?
той от своя страна ще Ви изясни всичко което Ви интересува.
dess_74
Потребител

Развод

Мнениеот gery » 15 Ное 2005, 12:19

Да, ще трябва да представите доказателства, че апартамента е собственост на родителите ви, т.е. трябва да се приложи към Молбата и копие от НА.
gery
Потребител

Мнениеот Фла » 15 Ное 2005, 12:22

Да,ползвам адвокат и утре сте разбера дали наистина е необходимо,но исках да направя и консултация с вас.Ситуацията и леко комплицирана поради отказа на баща ми да ми съдейства по никакъв начин заявявайки ми, че сте ми пречи да се разведа.
Фла

Мнениеот Фла » 15 Ное 2005, 12:43

Благодаря ви!
Фла

Мнениеот Гост » 15 Ное 2005, 17:14

мисля че щом е развод по взаимно съгласие и ап. не е ваш можете спокойно да не прилагате никакви документи за собственост. просто декларирате че нямате недвижим имот
Гост

Мнениеот Фла » 15 Ное 2005, 18:17

Ехх това е една много добра новина!Хиляди благодарности! :D
Фла

Mне...

Мнениеот gery » 15 Ное 2005, 18:21

... не сте прав колега Гост. Поне практиката на СРС, БК е такава. Още повече, че дори и по чл.100 съдът се произнася по въпросът за семейното жилище, в тази връзка трябват доказателства, че собствеността е на 3-то лице.
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 15 Ное 2005, 22:55

В СРС задължително ще Ви искат доказателства за собствеността на сем. жилище, но ако в действителност имате проблем с представянето на такъв можете да запишете в споразумението, че за сем. жилище сте ползвали апартамент нает под наем, който към наастоящия момент е прекратен и двамата съпрузи сте напуснали жилището! Това ще Ви свърши работа!
Гост

Мнениеот Фла » 16 Ное 2005, 15:19

Благодаря!
Междудругото ми потвърдиха че не е наложителен 'прословутия' (за мен) нотариален акт, така че по същият начин ме посъветваха да подходя към споразумението! :)
Фла

Назад към Семейни казуси