начало

КС „отмени“ улеснения за изграждане на ВЕИ върху земеделски земи КС „отмени“ улеснения за изграждане на ВЕИ върху земеделски земи

Издирване на собственик на имот.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Издирване на собственик на имот.

Мнениеот ivelin_ » 23 Апр 2025, 21:38

Здравейте, колеги. Винаги съм избягвал вещноправни казуси, защото материята не ми е любимата, но ето, сега ми се налага да се сблъскам с такъв и моля за помощ. Казусът е следният:
Собственикът на имот с къща в едно малко село е починал. Нямаме данни на починалия собственик, за да да издирим наследници. Целта е да купим имота от тях. Единствено имам информация, че имотът е закупен от последният собственик, който е починал преди 2-3 години, преди 10-тина години, от което правя извод, че ще има данни за сделката в АВ.
Въпросът ми е как да открия собственика? Пробвах по справка за имот с идея от там да видя данни на купувача, но имотът явно няма идентификатор. Имам една скица от общината, не мога да разчитам скици и не съм сигурен дали и как мога да използвам информация от скицата.
Ще съм благодерен на всякакви сламки, за които да се хвана.
Поздрави!
ivelin_
Нов потребител

Re: Издирване на собственик на имот.

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Апр 2025, 05:31

Не е невъзможно - някакви данъци, може би са плащани в общината.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Издирване на собственик на имот.

Мнениеот rabotoholic » 24 Апр 2025, 08:59

Явно сте пробвали някаква проверка онлайн.Така не се прави.Отивате в общинска служба регистрации по местонахождението на имота и ще получите цялата валидна и необходима информация относно собственици на имота,платени данъци и тежести.Така трябва да постъпите.
rabotoholic
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба