начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Как да оформя документите за следния казус?

Казуси за недвижими имоти

Как да оформя документите за следния казус?

Мнениеот georgevelkov » 07 Май 2007, 11:19

Моля да ми помогнете в следния казус!

В процес на закупуване на апартамен съм. Апартамента ще бъде собственост на мен(съпругата ми) и баща ми(майка ми).
(Тук ще вмъкна че имам брат)
Желанието ми е да оформя нещата така, че след време когато се случат неизбежните житеиски събития с моите родители апартамента да остане моя(съпругата ми) собственост.
georgevelkov
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 07 Май 2007, 13:29

В един и същи акт не можете да прехвърляте няколко пъти имота. По въпроса за дарението нещата зависят от това, доколко при смъртта на Вашите родители (да са Ви живи и здрави дълго време) има останали други имущества от тях, които да наследявате с брат си. Ако няма, при дарение има възможност брат Ви да търси за себе си т.нар. "запазена част". А може и да зачете волята им. Така че трябва да преценявате конкретно с оглед на ситуацията.
Успех!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот georgi07 » 07 Май 2007, 14:15

Г-н Велков, Вие се опитвате да направите от простото сложно.Защо въобще ви трябва да купувате имота заедно с баща ви.Купете го само вие, а на тях ще учредите пожизнено право на ползване.Това е най-лесния вариант.
georgi07
Потребител

Мнениеот georgevelkov » 07 Май 2007, 14:22

georgi07 написа:Г-н Велков, Вие се опитвате да направите от простото сложно.Защо въобще ви трябва да купувате имота заедно с баща ви.Купете го само вие, а на тях ще учредите пожизнено право на ползване.Това е най-лесния вариант.

В такъв случаи ако реша да продам имота трябва ли да имам техния подпис?
georgevelkov
Нов потребител

Назад към Имотни казуси