начало

Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия

Как да оформя документите за следния казус?

Казуси за недвижими имоти

Как да оформя документите за следния казус?

Мнениеот georgevelkov » 07 Май 2007, 11:19

Моля да ми помогнете в следния казус!

В процес на закупуване на апартамен съм. Апартамента ще бъде собственост на мен(съпругата ми) и баща ми(майка ми).
(Тук ще вмъкна че имам брат)
Желанието ми е да оформя нещата така, че след време когато се случат неизбежните житеиски събития с моите родители апартамента да остане моя(съпругата ми) собственост.
georgevelkov
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 07 Май 2007, 13:29

В един и същи акт не можете да прехвърляте няколко пъти имота. По въпроса за дарението нещата зависят от това, доколко при смъртта на Вашите родители (да са Ви живи и здрави дълго време) има останали други имущества от тях, които да наследявате с брат си. Ако няма, при дарение има възможност брат Ви да търси за себе си т.нар. "запазена част". А може и да зачете волята им. Така че трябва да преценявате конкретно с оглед на ситуацията.
Успех!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот georgi07 » 07 Май 2007, 14:15

Г-н Велков, Вие се опитвате да направите от простото сложно.Защо въобще ви трябва да купувате имота заедно с баща ви.Купете го само вие, а на тях ще учредите пожизнено право на ползване.Това е най-лесния вариант.
georgi07
Потребител

Мнениеот georgevelkov » 07 Май 2007, 14:22

georgi07 написа:Г-н Велков, Вие се опитвате да направите от простото сложно.Защо въобще ви трябва да купувате имота заедно с баща ви.Купете го само вие, а на тях ще учредите пожизнено право на ползване.Това е най-лесния вариант.

В такъв случаи ако реша да продам имота трябва ли да имам техния подпис?
georgevelkov
Нов потребител

Назад към Имотни казуси