начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

АПИС или СИЕЛА?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот gega » 30 Мар 2006, 23:36

Търсенето в Апис 6.0 е пълна скръб! Инак направили са опит да пообновят практиката. Трябва да си оправят алгоритмите за търсене!
gega
Потребител

Мнениеот vili_ap » 30 Мар 2006, 23:40

ykovachev написа:Да. Има. Но, както при Апис-а, се заплащат отделно. За повече подробности идете на сайта на Сиела. Впрочем, спомням си, че еднократното им активиране (без обновяване) е 80 лева.
И понеже ползвам и двете системи, да Ви кажа - в различните области двете системи са на различно ниво като процедури. Горе-долу 50 на 50, т.е. Сиела е на по-добро ниво от Апис в приблизително половината процедури. И това стана напоследък.
Успех!

Вие да несте зарибени от Сиела безплатно ???
Видяхте ли новата Апис 6 .Броя на процедурите,бланките и формулярите са много повече актуални от тези на СИЕА......
vili_ap
Младши потребител

Re: Не е зле, но не е добре

Мнениеот vili_ap » 30 Мар 2006, 23:53

marinkoychev написа:Поработих, но някои неща не са като на предишната. Нещо още не могат да го оправят явно. Някой откри ли откъде се актуализира, мисля, че няма телекомуникационна актуализация.
Може би наистина са се разделели с предишните си програмисти предсрочно и сега правят новата в движение.
Не работят и някои други неща вътре. Сега нямам време да ги пиша, но май още не е съвсем готова и ме нерви. :(

Като си толкова нервен обади се на дилара на АПИС да ти даде парола за ONLINE ползване от сайта им.Там всичко е обновено и работи супер.
Новата им версия АПИС6 е обновена до ДВ.26 и вече се обновява......
vili_ap
Младши потребител

Мнениеот vili_ap » 31 Мар 2006, 00:05

gega написа:Търсенето в Апис 6.0 е пълна скръб! Инак направили са опит да пообновят практиката. Трябва да си оправят алгоритмите за търсене!

Ти май нищо не разбираш от алгоритми. Взими си опреснителен курс за елементарна грамотнос.
vili_ap
Младши потребител

Мнениеот gega » 31 Мар 2006, 09:03

vili_ap написа:
gega написа:Търсенето в Апис 6.0 е пълна скръб! Инак направили са опит да пообновят практиката. Трябва да си оправят алгоритмите за търсене!

Взими си опреснителен курс за елементарна грамотнос.

Благодаря за съвета:))))
gega
Потребител

Мнениеот antar » 06 Апр 2006, 11:24

Абе, хора! Какво сте се закарали все едно ви плащат от тия фирми да седите тук и да им правите PR!!!
Айде няма нужда точно колеги да се правим все едно, че нищо не разбираме. Двете фирми си спорят за пазара и си правят номера, но това е навсякъде по света. Не виждам обаче, защо има толкова върли "привърженици" на Апис или Сиела тук.
Аз останах с впечатление, че този разговор е място, където да си кажем спокойно кой каквото мисли и е видял от програмите, та да може четящия да си прецени сам какво да си купи ... или може би греша!?!?!?
Оставете фирмите да си спорят помежду си директно или чрез дистрибутори или служители, това не ме интересува. Но нека имат доброто отношение към нас и го правят някъде другаде. Тук не искам да ми пълнят главата с реклама и демагогия. Еуфорично настроени фенове със склонност към агресивно-обидни нападки, не са нито юристи (юристите ще разберат какво искам да кажа), нито имат място в разговор с желание за постигане на ефективност без емоционални изблици. Доколкото си спомням още навремето във факултета ни учеха, че гледните точки са безброй, а формалната и феалната истина са две различни неща. ... (По този повод се сещам за оня виц за ходжата, който като изслушвал всяка страна, казвал "Прави сте.". И накрая, когато неговият ученик го попитал,
Ама, не може така. Не може да има спор и всички да са прави", ходжата отговорил - "И ти си прав, синко." :lol: ..., но да не се отплесвам сега).
Та, исках да кажа, работил съм Апис, сега работя и със Сиепа поради определени причини (ще се въздържа от изброяване, че пак ще нададе вой някой). Ползвам пак Апис, когато отида при колеги... Съжалявам, че ще разочаровам някой от тези, очевидно професионално ангажираните с фирмите, но и двете програми стават. Преди едната имаше повече проблеми, сега другата. Не е нито необичайно, нито въпрос на живот и смърт. Дали ще избереш да си купиш една или друга е чисто субективно усешане. Ако някой ви каже - "Преценил съм "обективно" фактите и се оказа, че ..... е по-добре.", значи е нагъл долен лъжец.
Така че, ще помоля "онези" хора, за които говорех, да ни оставят да си обсъждаме на спокойствие, какво къде има и къде не и кой какво мисли.
И вярвайте ми, единствено възпитанието ми на джентълмен, не ми позволи да изброя имена и да кажа в пределно натурален вид, какво точно мисля за ... "екзалтираните" тук. :evil:
antar
Младши потребител

Защо не мога да намеря отм. акт в АПИС 5!?

Мнениеот alexa2 » 07 Апр 2006, 14:25

Със сигурност ЗПИНМ и ППЗПИНМ, макар и отдаааавна отменени, бяха достъпни при ползването на АПИС 4. А в АПИС 5 просто ги няма?! А на мен ми трябват!
Мога ли да помоля колегите с АПИС 6 да проверят достъпни ли са законът за плановото изграждане на наелените места и ПП му с АПИС 6?
Благодаря ви предварително!
alexa2
Потребител

Мнениеот emilia2006 » 07 Апр 2006, 16:38

Има ги и в Апис 6, както и всичко останало от по-старите Апис-и
emilia2006
Нов потребител

Мнениеот 12344 » 11 Апр 2006, 10:07

На тези, на които старите версии Апис 6 вече се самозатварят при стартиране, препоръчвам да си върнат лекичко датата на PC-то назад and everything will be just fine:)
12344
Младши потребител

Мнениеот emilia2006 » 11 Апр 2006, 16:22

А какво има в Сиелата за развода по исков ред?
emilia2006
Нов потребител

Мнениеот 12344 » 12 Апр 2006, 19:05

Apis 6 ДВА ЧАСА ми ъпдейтва брой 30.
Ciela за колко време ъпдейтва един брой ?
12344
Младши потребител

Глас за Апис

Мнениеот 7777 » 12 Апр 2006, 20:39

От 2002 ползвам Апис и сам безкрайно доволен. От 1 година имам възможност да сравнявам със Сиела, къде по навик, къде заради нещо друго продължавам да предпочитам Апис. Днес за втори път обаче оставам приятно удоволетворен от Сиела. Има и едно голямо предимство - далеч по нормална и реална цена. И все навика си е навик.
7777
Младши потребител

критика към Сиела

Мнениеот antar » 13 Апр 2006, 16:44

Уффф, нещо бях занемарил приказките тук и гледам сте се отпуснали 8) Почнахте да величаете Сиела. Алоооооо, хората на Апис - спите ли? Ще ви вземат хляба тук! :twisted:
Е, шегата си е шега, ама, аз да си кажа.
Тези, които пишат по-отдавна знаят, че освен отколешен потребител (до преди известно време) на Апис, а сега на Сиела, се опитвам и да ядосвам търговците тук. :oops: Sorry, но от вътре ми идва - проклета юридическа душичка :D
Та, покрай новия АПК исках да си updаtе-на програмата, че нали знаете - Незнанието на закона не извинява! :) - и понеже съм свикнал като отида сутрин в офиса да си пусна актуализацията по интернет, пристигам аз във вторник, пускам актуализация и какво става - няма файлове за актуализация. Изнервен, разбира се (да си призная, не че чак толкова съм приритал на секундата за :wink: АПК-то, а просто защото не става както искам), звъня на един приятел и той ми казва - няма и при мен. Чакахме. Чакахме. Чак късния следобяд по някое време имаше актуализация. Сиелците - да се засрамите веднага!!! Какви са тия неща! (Що роднини от женски и неопределен пол споменахме...че нали знаете и как се надъхва човек - Извинявам се официално за което!) Или всеки път пускайте нещата с първи петли, или изобще не ни глезете :evil: Забравих да кажа, че се обадих и в офиса им да се скарам с тях... Кофти работа, нямаше удоволствие. А, за мое нещастие се оказа, че на всичко отгоре абонамента ни бил за актуализация веднъж месечно на диск и това с net-актуализацията си било някаква услуга бонус - Голям резил, голяма излагация! Чак неудобно ми стана и аха, да се изчервя, ама не се получи.... пък и нали сам юрист, преживях го лесно, без големи душевни сътресения... хахахахаха! Сетих се за оня виц за акулите, адвокатите и колегиалността...Няма да го разказвам, че и без това сеотплеснах. Айде, чао за сега, че ще видя заплата през крив макарон, ако продължавам да пиша по форумите днес. :wink: :?
antar
Младши потребител

Мнениеот gega » 13 Апр 2006, 23:45

Апис 6.0 вече е О.К. Явно си оправиха алгоритмите за търсене. Много по-бърза и достъпна програма от Сиела. Сиелката вече изостава с практиката, макар че , учудващо за мен, преди една година беше много по-добра от Аписа. Но нещо ме съмняват отново от сиелката, че публикуват само практика в една определена насока, каквато на Сиелката им допада. Но нали са си МУЛТАЦИ, така че и това ще преживеем:))))))) Ако някой открие това "прословуто" ТР на ОСТК от 28.12.2005 г. в Сиелката, да ми се обади:))))) Апис 6.0 е супер.
gega
Потребител

апис

Мнениеот arabela » 14 Апр 2006, 00:11

Апис се обновява бавно при тежки антивирусни програми. За да се актуализира за 5 минути , просто спрете антивирусната програма.
arabela
Потребител

апис

Мнениеот arabela » 14 Апр 2006, 00:11

Апис се обновява бавно при тежки антивирусни програми. За да се актуализира за 5 минути , просто спрете антивирусната програма.
arabela
Потребител

Re: апис

Мнениеот 12344 » 14 Апр 2006, 09:06

arabela написа:Апис се обновява бавно при тежки антивирусни програми. За да се актуализира за 5 минути , просто спрете антивирусната програма.

нямам антивирусна, душа :D
5 минути е мираж :D
12344
Младши потребител

Re: апис

Мнениеот 12344 » 14 Апр 2006, 09:07

arabela написа:Апис се обновява бавно при тежки антивирусни програми. За да се актуализира за 5 минути , просто спрете антивирусната програма.

нямам антивирусна, душа :D
5 минути е мираж :D
12344
Младши потребител

Re: Не е зле, но не е добре

Мнениеот marinkoychev » 14 Апр 2006, 13:31

vili_ap написа:Като си толкова нервен обади се на дилара на АПИС да ти даде парола за ONLINE ползване от сайта им.Там всичко е обновено и работи супер.
Новата им версия АПИС6 е обновена до ДВ.26 и вече се обновява......

Обадихме се, оправиха я, вече е актуална....даже е безплатна в повечето неща :D
Сагата обаче беше дълга, първо пробвахме с инструкциите от сайта и....абе направо изчезна. След това мина дилъра с дисковете и се оправи, спор няма. Сега пак чакаме дискове, защото нещо през интернет ни е сложничко. Иначе нищо и няма на програмката, не ме нападай така, уплаших се. :oops:
marinkoychev
Нов потребител

Мнениеот antar » 14 Апр 2006, 17:16

Споко, Марине! Нещо са се изнервили младежите :))) И на мен един познат колега ми каза, че са се пооправили и актуализацията с дискове минава, така че - браво! Пак има две конкурентни фирми... Ама, се чудя....Апис пуснаха всичко безплатно... Сиела и те натам варвят - До каде ще ни докара тая конкуренция. Лошо ще стане ако ефектът е обратен и престанат да правят нови неща....
antar
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии