- Дата и час: 11 Яну 2025, 01:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за административни съдии
|
|
здравейте.за първи път влизам във форума,но ми стана много интересно от начина на общуване.А сега по темата-има ли време да помислиш или да си набележеш по въпросите?
- poliskon
- Нов потребител
Здравейте! Като участник в конкурса следя форума редовно. Искам да пожелая на всички ни успех и най-вече да останем доволни от собственото си представяне, независимо от резултата.
- sa6om
- Младши потребител
turtoise написа:Да, още сме в началото и изпитващите сигурно кипят от ентусиазъм. Към края ще е по-лесно Аз вече просто искам всичко да свърши и да заживея по-нормално.
ПОСЛЕДНИТЕ СТАНАХА ПЪРВИ!
Първите паднаха в кърви!!!
- cobra_2
- Младши потребител
Ако си спомняте още преди писменият ви казах,че се съмнявам в прозрачност ,но въпреки това повярвах в Пенчев и се явих...................един ден преди резултата от писменият хора от НДСВ в моята област казаха името на бъдещият шеф на адм. съд................
На първият тур минаха тези които трябваше да минат и случайните които нямат отношение към политиката.. на вторият тур и те няма да минат........те бяха част от сценария..............на първи тези които не трябваше да минат не минаха!
Казвам го това не от злоба ,че не съм минал.............давам си сметка,че много от тези които е трябвало да минат са перфектни юристи и биха минали и без помощ .....жалко за перфектните юристи които на всяка цена не трябваше да минат!!!!!!!!!!!!!!
Да живее Азис Първанов и тройната коалиция и дано има трева за българскто племе да пасе............................
На първият тур минаха тези които трябваше да минат и случайните които нямат отношение към политиката.. на вторият тур и те няма да минат........те бяха част от сценария..............на първи тези които не трябваше да минат не минаха!
Казвам го това не от злоба ,че не съм минал.............давам си сметка,че много от тези които е трябвало да минат са перфектни юристи и биха минали и без помощ .....жалко за перфектните юристи които на всяка цена не трябваше да минат!!!!!!!!!!!!!!
Да живее Азис Първанов и тройната коалиция и дано има трева за българскто племе да пасе............................
- loyer
- Младши потребител
Дано Loyеr се окаже лош пророк, защото аз съм ото онези, които нямат друга освен теоретична подготовка за изпита / разбирате ме нали/
- pipelota
- Потребител
Не се обезверявайте, вярвайте в себе си и в късмета си! Познавам човек, който "случайно" в смисъл заради собствените си знания и качества днес успя да премине с много добра оценка и втория тур!
Вярвайте, искайте и ще получите!
На утрешните кандидати мнооого късмет и лека ръка, а и леки уши и уста на изпитващите
Ние последните продължаваме да четем, поне за да завършим мисията, независимо от резултата!
Вярвайте, искайте и ще получите!
На утрешните кандидати мнооого късмет и лека ръка, а и леки уши и уста на изпитващите
Ние последните продължаваме да четем, поне за да завършим мисията, независимо от резултата!
- ednaotvsicki
- Потребител
Какво ще кажете по въпроса за административно-правния статус на юридическите лица, нищо не намирам по въпроса.
- Queen
- Младши потребител
Колеги, изпитът е минавал спокойно и без екцесии. Оценките като цяло са по-високи, но да не забравяме, че и от изпитваните остана по-добрата половина, а първите записали се по презумпция са и най-мотивирани. Гледайте да не спрете да говорите преди да са ви прекъснали. Късмет на всички!
- turtoise
- Младши потребител
За АПС на ЮЛ /по точно на организациите съгл.§1, т.2 от ДР на АПК/- ако тръгнем от определението за АПС на ФЛ - съвкупност от права и задължения, регулирани от АП на РБ, засягащи юл и др.организации /местни и чуждестранни/ и да изведем техни индивидуализиращи данни /видове, правноорганизаци форма, наименование, седалище, адрес на управление, регистрация, БУЛСТАТ и т.н./, може би малко ще се намеси ГП и ТП, и както е развит въпроса за АПС на гражданите в учебника по АП на ДКХ....
Имате ли друга идея?
Имате ли друга идея?
- ednaotvsicki
- Потребител
Здравейте на всички...Информация от първа ръка: токущо изхвърлих всички учебници и закони и мога да разказвам.
Изпитът минава с нормалния хаос в тази ситуация - спомнете си първия кръг, но в много толерантен тон. В моята група се влизаше по входящ номер, а не по желание - пряк очевидец, а не сведения от "близък човек". Мислене около половин час, говорене около 20 минути, задаване на въпроси , но не много и то по повод изтегления въпрос. Теглят се два въпроса, но не разбрах на какъв принцип, но бяха в два цвята. Оценките се обявяват веднага от всеси член на комисията и средно аритметично от председателя на комисията, но повечето излизащи не споделяха своите резултати. Имаше щастливи и не дотам...
Питайте ако искате други подробности - ще отговорям
Изпитът минава с нормалния хаос в тази ситуация - спомнете си първия кръг, но в много толерантен тон. В моята група се влизаше по входящ номер, а не по желание - пряк очевидец, а не сведения от "близък човек". Мислене около половин час, говорене около 20 минути, задаване на въпроси , но не много и то по повод изтегления въпрос. Теглят се два въпроса, но не разбрах на какъв принцип, но бяха в два цвята. Оценките се обявяват веднага от всеси член на комисията и средно аритметично от председателя на комисията, но повечето излизащи не споделяха своите резултати. Имаше щастливи и не дотам...
Питайте ако искате други подробности - ще отговорям
- panika
- Младши потребител
Какви въпроси ти се паднаха, какво допълнително питаха-разказвай...., надявам се да си от щастливите
- ednaotvsicki
- Потребител
Въпросите ми бяха "Възникване, изменение и прекратяване на служебните правоотоншения" и "Правна същност на адм.процес. Принципи на адм.процес". Нищо допълнително не ме питаха, а ме прекъснаха и на двата въпроса по средата, но общо като време не знам точно, но около 20-25 минути едностранни волеизявления от моя страна. Не знам дали съм от щастливите - ще разбера накрая в сравнителен план, защото въобще не ми е ясно как ще ни подреждат ...., а това вече не зависи от нас и от какви въпсори са ти се паднали.
- panika
- Младши потребител
Благодаря ти за инфото и дано накрая си от щастливите!
Коя беше комисията? Някои по засукани въпроси на другите да си подочула?
Коя беше комисията? Някои по засукани въпроси на другите да си подочула?
- ednaotvsicki
- Потребител
ednaotvsicki, май само ти си будна, но заслужаваш и аз да не заспивам . Питай още, защото не мога да преценя кое е важно.
Бях във Втора комисия, но "засукани въпроси" не чух, защото когато другите говориха пишех. От коридора се чуха разни неща, но не са източник от първа ръка. Например сроковете по ЗАНН - срокове за обрязуване на НП и изпълнение на наказание, но ако ти се е паднал въпрос по ЗАННи не си го казал е много ясно да те питат. Т.е. говороте колкото се може повече, за да не им оставите време да ви питат.
УСПЕХ!!!
Бях във Втора комисия, но "засукани въпроси" не чух, защото когато другите говориха пишех. От коридора се чуха разни неща, но не са източник от първа ръка. Например сроковете по ЗАНН - срокове за обрязуване на НП и изпълнение на наказание, но ако ти се е паднал въпрос по ЗАННи не си го казал е много ясно да те питат. Т.е. говороте колкото се може повече, за да не им оставите време да ви питат.
УСПЕХ!!!
- panika
- Младши потребител
|
|