начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Сезиране на КС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сезиране на КС

Мнениеот Astronomer » 22 Яну 2008, 16:51

Здравейте. Искам да попитам някой дали знае дали КС е сезиран за противоконституционността на етническата партия "Евророма", защото търсих, но не намерих решение относно легитимността й.
Ако КС не е сезиран, може ли затова да се сезира омбудсмана на основание чл. 150 (3) КБ, като се има в предвид, че това може да става при нарушаване на права и свободи на гражданите.
Може да се направи аналогия с отменения текст кметовете да имат минимум бакалавърска степен, като това стана по инициатива на омбудсмана.
Astronomer
Младши потребител

Мнениеот Karakochev » 22 Яну 2008, 20:32

"Евророма" не е на етническа , а на алкохолна основа. Цели да насърчи пиенето на ром след членството в ЕС:))
Karakochev
Потребител

Мнениеот Astronomer » 22 Яну 2008, 23:10

kalahan написа:Погледнете конституционно дело № 1 от 1991 на КС. Касае искането за обявяване противоконституционност на ДПС.
Макар че, странно защо, не откривам текста на въпросното дело на страницата на КС :?
http://www.constcourt.bg/

Ами аз съм виждал решението относно ДПС, но тук имам предвид партията "Евророма", за която не открих никакво решение на КС и ако наистина няма то означава, че не е сезиран най-вероятно.
Astronomer
Младши потребител

Назад към Общи дискусии