начало

Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата

клуб на "наплютите" от commander

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот gudio » 14 Май 2008, 18:01

neonato написа:Командире, взводът, доколкото знам, по старите канони стурктурно е част от рота, не от батальон....

:wink: Хайде сега, нали командор е флотско звание, не можем ний, сухоземните кашишки плъхове да искаме от волната морска душа, висяла не на лост, а на реите и вантите :wink: таквиз познания :?
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Май 2008, 19:06

cleo написа:Ако питащите по 10 пъти едно и също нещо, само и само келепир да има, бяха прочели и 1/10 вагон с книги, нямаше да се тюхкат от тема на тема, ами щяха да се обърнат към познат адвокат или друг вид практикуващ юрист.

Всички поддръжници на това мнение изхождат от грешната (според мен :roll: ) предпоставка, че отговорът в този форум е с някаква кооооой знае колко значима стойност-лесно е да се познае кога пита неюрист, затова е съвсем естествено на такъв човек просто да му се цитира законът и да се оправя сам. НЕ ВИЖДАМ КАКВО ЧАК ТОЛКОВА "ПРОФЕСИОНАЛНО" ИМА ПРОСТО ДА ЦИТИРАШ ЗАКОНА НА СЪОТВЕТНИЯ ПИТАЩ. Моето впечатление е, че много рядко някой се втурва да пише юридически реферати на неюристи-просто защото всеки разумен юрист знае, че един неюрист трудно би схванал някаква по-специализирана материя.
Ако обаче някои колеги с четене на вагони книги смятат за кой знае какво постижение да цитираш някой закон на някой питащ-проблемът си е техен. За мен цитирането на нормативен текст и даването на елементарна насока на някой питащ е просто белег на обща правна култура, а не на някакъв висок професионализъм.
За мен е изключително странно да се твърди, че обикновеното цитиране на някакъв закон било се дължало на "прочетени вагони с книги" :shock: :shock:
Другата грешна предпоставка е, че сякаш като пита някой неюрист, и си длъжен да му отговориш-ами всички знаем, че не е така. Очевидно обаче се има предвид друго - всичките тези неща, изказани уж срещу неюристите във форума от Командира и с-ие, всъщност са насочени срещу юристите, които отговарят и "вземат хляба" на "бедните" си колеги. Именно затова аз приемам поведението на колеги, които се оплакват срещу питанията на неюристи, лично насочено и срещу мен-един вид искат да ми кажат, че съм им вземал хляба, като просто съм цитирал някой закон. С други думи, аз вредя за имотното благополучие на тези юристи, които разчитат на парите на някой потенциален клиент, когото "уж" губели, заради такива като мен. Ами да съдят lex.bg за пропуснати ползи, да ме съдят и мен-вместо да се вайкат колко били зле материално. :?
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Май 2008, 20:06

commander написа:За Вас понятието колегиалност също е от непрочетените страници на тълковния речник !...

:D :D Очевидно Командирът изобщо не е чел ЕТИЧНИЯ КОДЕКС НА АДВОКАТА :wink:

ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ АДВОКАТИ
Колегиалност
Чл. 25. (1) Колегиалността изисква отношения на доверие и сътрудничество между адвокатите в интерес на клиента и за избягване на ненужни процеси, както и въздържане от всяко поведение, което вреди на репутацията на професията.
Колегиалността не може при никакви обстоятелства да бъде причина за противопоставяне интересите на професията на интересите на клиента.
(2) Адвокатът е длъжен да се отнася към другите адвокати с уважение и учтивост.

Което изобщо не ме учудва!
:D
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот misterj » 14 Май 2008, 21:34

Господин, другарю или какъвто и да сте commander -
Можете не само да видите моя профил, но с удоволствие мога да Ви пратя и линк до личната си страница. И знаете ли - аз няма от какво да се срамувам.
Но на мен лично ми писна да слушам Вашите мнения колко сте начетен и можещ, но адски алчен. Странното за мен е едно - как след като стоите по 12 часа в Интернет, защото няма как по друг начин да си обясня наизустеното съдържание на този форум, успявате да се издържате?

Явно моите 20 лева, които толкова време исках да Ви пратя не са интересни за Вас.
Въпреки всичко, всяко Ваше изказване е свързано с пари.

Аз лично прочетох правилата на този Портал и признах че съм злоупотребил. Но Вие сте Адвокат , или поне за такъв се представяте, а не зачитате никакво правило.
Това за мен означава едно - мисля че не трябва дори да го формулирам - всеки поне с малко сиво вещество би трябвало да си го формулира сам.

А кой на каква работа е - държавна или частна е толкова тъпо сравнение, колкото да сравнявате черен с бял.
Жалко за Вас - наистина. Чувствайте се свободен да излеете цялата Ваша неприязън към обществото и отделните личности в него - пардон - за Вас това си е едно просто племе с 99 простаци.
misterj
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Май 2008, 21:40

commander написа:...

Очевидно е, че Лютият Командир просто мрази хората...всичко друго е просто забележка под линия :wink:
Изображение
I hate people
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот nemesis » 14 Май 2008, 22:27

Атакуващия Командър Лютиѝ, има адвокати, има ѝ адвокати с клиенти - успели, които нямат време по цял ден да гонят питащи хора във форуми.
Когато има клиенти - има и дела, а когато има дела се влиза в зала, а не се стои в интернет. Нещо още драги ми Дон Кихот. :?: :twisted: :twisted: :twisted: :wink:
nemesis
Младши потребител

Мнениеот diaida » 15 Май 2008, 00:33

Аз пък вярвам в доброто начало на човека, няма да коментирам кой ме е наплюл - плюли са ме и други. Въпросът е да загърбиш нещата и да простиш и отново да търсиш доброто начало у човека ... не че съм алтурист, но претендирам, че съм възпитана, като "благародник" имам и синя кръв и никога няма да запомня кой ме е обидил за повече от 2 дни ... :lol:
Иска ми се всеки да има право на 2,3 и 5 път и ако е нормален човек и с него се постъпва като с нормален нещата ще бъдат прекрасни.
Ако е ненормален, отново не е виновен!
Така че нормалните, за каквито претендираме, че сме и ние създаваме подобни теми ... ЗАЩО?!
Няма еднозначно мнение по този въпрос ...
Някой е изразил някакво мнение и ви е засегнал, защото вие не мислите така.
Кой е прав ?! "яйцето или кокошката?!"
Философски погледнато - всички сме в полога ...
Мисля, че негатива не е снимката и дървото не е гората ... :wink:
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот pepelanka » 15 Май 2008, 14:11

Благодаря ,че ми го каза.За в бъдеще ще се отнасям сериозно към колегата! :lol: :lol: :lol:
pepelanka
Младши потребител

Мнениеот wasteland » 15 Май 2008, 14:34

Смешно ... От една страна оня е прав - хубавите неща са скъпи ... от друга - защо пък да не дадете съвет ? Ще се минете ? Аз лично искам да заведа дело - ама просто не познавам адвокат който се занимава с такива дела - трябва да тръгна по всички кантори ли ? А пък и никой не ви иска съветите на всяка цена - който иска - дава съвет - който не иска - да си мълчи ( Командер - за теб се отнася ) ... А , че никой няма да ви изяде хляба - спокойно - за адвокати и гробари винаги ще има работа ... За съжаление може би ... И не вярвам че вечеряте само с парче хляб и малко сирене ... така , че малко повече уважение към питащите - колкото и смешни да са им въпросите за вас няма да е излишно ... На запад има адвокати които даже отделят част от времето си да помагат именно по тоя начин - абсолютно безкористно ... Ама може би там адвокат не е толкова мръсна дума ... Сега като се замисля , май всички адвокати печелят от нещастието на хората ... Само се надявам , че не всички са като горепосочения индивид и болшинството не са толкова големи матриалисти и мизантропи , че да им се откине ръката дадат един елементарен съвет на човек в нужа , пък бил той и без пари ... Много е ясно , че аз като питам тук после няма сам да си заведа делото ами ще се обърна към адвокат и той ще си вземе петте пари , ама защо да не питам нещата които ме интересуват ...

Командер - лично към теб - познавам те само от няколкото поста които изчетох - не е коректно да отговаряш с такъв тон и да се държиш все едно си хванал Господ за шлифера ... Или ти си мислиш , че твоята професия е по-ценна от тази на един общ работник може би ??? Не е - еднакво ценни са - с тая разлика , че адвокатската е по-заплатена единствено защото не всеки може да стане адвокат и се искат знания и акъл ... Но както не може без адвокати - така не може и без общи работници ... Уважавайте хората даже да не са на вашето интелектуално ниво за да ви уважават и те ... Тоя тон с който парадирате го запазете за близките си , ако имате такива ...
wasteland
Младши потребител

Мнениеот pepelanka » 15 Май 2008, 14:41

А може би на запад има и общи работници,които съвсем безкористно помагат на хората? :wink:
pepelanka
Младши потребител

Мнениеот wasteland » 15 Май 2008, 14:46

Абсолютна грешна съпоставка - ади погледни така - всеки адвокат може да си позволи да наеме работник да му свърши каквато и да е работа , но не всеки работник може да си позволи да наеме адвокат - затова обикновено "малките" хора ( смятай по-бедните ) са прецакани ... Ако аз се съдя с някой и той има повече пари - познай кой ще спечели делото - естествено този с парите защото е могъл да си позволи най-доброто ...
( това е леко отвлечено ама надявам се разбираш смисъла )

Мисълта ми беше , че няма да умрете от глад ако дадете някой и друг СЪВЕТ ( а не чак да спечелите дело без пари ) ...

А и не ми харесва тона на Командер , а и на някои други спрямо хората който имат нужда от съвет ... Толкова ли сте влюбени в себе си и в егото си , че разсъждавате така елемнтарно когато става дума за отношения ? Какво изобщо ще загубите ако помогнете ей така - на добра воля ?? Вие си занете ...
wasteland
Младши потребител

Мнениеот pepelanka » 15 Май 2008, 14:57

Надявам се , че когато опра до докера и вие ей тъй на добра воля ще ми пренесете багажа! :lol: Това,което не можете да разберете е че няма универсален съвет.Всеки проблем си има специфика и разрешението му не е толкова просто.Не става само със съвет,освен ако съвета е "Бързо идете на адвокат" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pepelanka
Младши потребител

Мнениеот wasteland » 15 Май 2008, 15:04

Аз ли не се изразявам правилно или Вие упорствате в ината си да не разберете какво пиша ???
Аз имам КОНКРЕТЕН въпрос - ако някой може да ми даде КОНКРЕТЕН отговор ще е супер - ако не - поне да си мълчи и да не дразни хората ???

И не съм хамалин да Ви пренасям мебелите , но който ме е помолил не съм отказал да помогна ... Ясно е , че вас ако Ви помолят да задържите вратата на асансьора отворена сигурно ще поискате 5лв преди да пуснете човека ...

Замислете се после защо хората не обичат адвокатите ...

Пак казвам - съвета НЕ изяжда хляба на адвоката ... То затова е СЪВЕТ !!! Ама то освен познаване на законите трябва и малко човещинка ... Ама вие може би за пръв път чувате тая думичка ...

А иначе - аз лично не съм съгласен да се дава каквато и да била сума и под какъвто и да било предлог АВАНСОВО на адвокат ... Както повечето от вас искат ... Защото гаранцията , че после ще работи както трябва е доста по-малка отколкото ако заплащането му зависи от успеха ...

Това не е честно , ама аз се съобразявам - затова понякога и вие трябва да се съобразявате с елементарни норми на поведение ....
wasteland
Младши потребител

Мнениеот pepelanka » 15 Май 2008, 15:34

А какъв е конкретния въпрос?Може и да Ви отговорим!
pepelanka
Младши потребител

Мнениеот wasteland » 15 Май 2008, 15:44

А ти би ли ми обяснил какво значи "защитавам авантата" ?!? Откога въпросите са аванта - те затова са въпроси за да им отговаря който иска - ти като се чувстваш прецакан и ограбен от един евентуален отговор - ами недей отговаря !!! Ама не и да си позволяваш такъв тон към обикновените хора !!!
А това какво аз давам - има си кой да го оцени и не си ти човека на който дължа каквото и да е обяснение ... Плюс това - винаги съм се старал да се държа на ниво даже и с някой по-необразован или откровено глупав от мен ... Даже ако това означава да си замълча ... ТИ явно не го умееш ... "адвокате" ...

пепелянка Аз въпроса си съм го задал в секцията ... И като гледам се съмнявам някой да може да ми отговори ... Освен некадърния отговор на commander разбира се ...
wasteland
Младши потребител

Мнениеот rivin » 15 Май 2008, 17:33

При тебе такива не минават, ама такива ТЕ минават, нали?

Какво си губите времето да обсъждате някакъв, дето група от адвокати му плащат 200 лв., за да препаща към "платени адвокатски съвети".
Да не мислите, че е адвокат?

Кой ще е тоя адвокат, дето по цял ден виси в тоя форум и има близо 1000 поста, по 20 на ден? Или е безработен юрист комплексар или е някой ученик, на който му плащат за да "препраща"! Нормален адвокат не стои по цял ден тук! Вие си изберете кое от двете е!
Последна промяна rivin на 15 Май 2008, 17:39, променена общо 1 път
rivin
Младши потребител

Мнениеот wasteland » 15 Май 2008, 17:34

Много ми харесва някой като се изказва неподготвен ... Егати юриста дето говори наизуст си ... Айде няма какво да те коментирам повече - ти и на нивото на най-калпавия фатмак не можеш да стъпиш ...

п.п. За сведение - обикновен войник съм ...
wasteland
Младши потребител

Мнениеот wasteland » 15 Май 2008, 17:59

Ами какво да ТИ кажа - мога да поспоря по въпроса за интелекта и възпитанието , но нещо нямам желание баш с теб да го правя ... И аз като всеки човек си имам достойнство и с по-низши индивиди от мен избягвам да комуникирам ... Разбрахте ли г-н "адвокате" ???

Оттук нататък спирам да се занимавам с вашата личност просто защото не съм психиатър и не сте ми интересен с манията си за величие , а и както казах - под достойнството ми е да споря с хора на по-ниско еволюционно равнище от моето ... Безсмислено е ...
wasteland
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 15 Май 2008, 17:59

commander написа:И през интернета аромата на простотията ми се разнася ... :wink: :D :D :D :D :D :D

:D :D :D
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 15 Май 2008, 18:14

commander написа:И през интернета аромата на простотията ми се разнася ... :wink: :D :D :D :D :D :D
Най -после си го признах ... :wink: :D :D :D :D :D :D

:D :D
kalahan2008
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии