начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

Lex фенклуб на Стивън Кинг

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Гост » 17 Юли 2008, 11:59

ianeva написа:
cruel_la написа::lol: Да обобщим -всички тук пишещи явно сме далеч от нивото на манекените и миските в България.Те четат стойностна литература.На всяко интервю, всяка една от тях посочва като любим автор Паулу Коелю.А, не следва да се забравя, че благодарение на ЮЗУ, голяма част от тях /да не кажа -всички/, са ни колеги.Равносметката-красотата ще спаси и правото :lol: :lol: :lol:

Това, което съм подчертала, е изключително тревожно! Явно нивото пада! :lol: :lol: :lol: Само до преди година-две, масово любим автор на дефилиращите бе Макиавели, следван от Достоевски, както вече съм отбелязвала в този форум в една друга тема. Все още с умиление си спомням една девойка, която сподели, че неин любим автор е Киркегор, следван от Кант, а ако имала време "попрочитала" и Ницше, което, няма как да не споделя, едва не ме уби /пуста завист, както би казал небезизвестният ни колега адвокат/. От друга страна това е добре, няма вече да се чувствам така депресирана, П. Коелю е далеч по-смилаем за моя милост /макар и непопадащ в категорията любим, но то е, защото естествено не съм манекенка/.

:lol: :lol: :lol: Е, има резон.За Макиавели и Ницше.Нали целта оправдава средствата, а което не те убива /или поредния до теб/, те прави по-силен... :lol: :lol: :lol:
На мен в топ десет на интервютата са ми следните отговори:
На въпрос :"Коя книга четете в момента"- "Обрулени хълмове" на известен автор и "Индианката" на Жорж". :lol:
След известни творчески напъни, реших, че вероятно се касае за "Брулени хълмове" на Бронте, и "Индиана" на Жорж Санд.
Може и да греша :roll:
Така или иначе-класиката е на почит. :lol:
Гост

Мнениеот riyva_evro » 18 Юли 2008, 17:01

Аз пък като по-прост обичам Джон Гришъм. Стилът му ми допада, бързо се чете. И някак си ти дефрагментира файловете в мозъка. Поне при мен е така.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот riyva_evro » 19 Юли 2008, 10:09

Въпрос на вкус колега - казало кучето и загризало голия кокъл.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот gudio » 20 Юли 2008, 09:12

"Ужасите" имат своите почитатели, защото:
1) Дават силни емоции, а хората имат нужда от такива - не случайно практикуват екстремни спортове, скачат напр. с "бънджи" и пр., но не всеки физически може да го прави или пък има пари да си го позволи;
2) "Изчистват" мозъка, макар и за кратко от помисли за ежедневните грижи и напр. битови проблеми;
3) Внасят "успокоение" - като четеш или гледаш ужасиите си казваш "ох, добре, че на мен не ми се случва това" :wink:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Юли 2008, 09:16

ykovachev написа:На Гришам историйките му са безумно фалшиви... Съмнявам се и в Щатите да могат да се случат, камо ли тук.... Ама не приличат на фентъзи. Пример: имаше едно романче, дето нахъсаният млад айдукат работеше по 18 - 19 часа на денонощие, за кенеф не знам дали му оставаше време... и така бая...
Пробвах го това (с часовете и без почивни дни). На четвъртия ден си мъртвец. Това са фантасмагории. Аз социалистически реализъм съм чел достатъчно. Капиталистически такъв с подобни соц-елементи не ми кефи.

:roll: Не виждам нищо нереално в историята, в която преподавател по корпоративно право отива да посети стария си баща - пенсиониран провинциален съдия, намира го умрял, а в къщата му - 3 000 000 $ грижливо наредени в кутии от обувки ("The Summons") - спр. съдия Цветкова от Варна :wink:
8) Надявам се скоро да не ни звучи нереално и следното - група осъдени за корупция съдии и прокурори :lol: кибичат в затвора и се чудят каква измама да извъртят, за да изкарат пари ("The Brethren")
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот riyva_evro » 20 Юли 2008, 11:41

Интересна защитна версия - парите намерени у дома в съдия Цветкова са й оставени на отговорно пазене от Джон Гришам, или от някои от неговите герои. Нищо чудно да "издържи" в съда. А за книгата "Братята" просто нямам думи. Въобще Джони е велик. Най-много от всичките му романи ми е допадал "Завещанието". Стойностно и никакви фантасмагории.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот satir » 21 Юли 2008, 16:48

riyva_evro написа:Интересна защитна версия - парите намерени у дома в съдия Цветкова са й оставени на отговорно пазене от Джон Гришам, или от някои от неговите герои. Нищо чудно да "издържи" в съда. А за книгата "Братята" просто нямам думи. Въобще Джони е велик. Най-много от всичките му романи ми е допадал "Завещанието". Стойностно и никакви фантасмагории.
За стойностно....
хм.... "Преображението" автора ще премълча, който има вкус към литературата знае какво имам предвид.... или пък ".... "100 години самота"..... на друг един, наистина стойностен автор...и тетека..... :arrow:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот ianeva » 21 Юли 2008, 16:55

satir написа:
riyva_evro написа:Интересна защитна версия - парите намерени у дома в съдия Цветкова са й оставени на отговорно пазене от Джон Гришам, или от някои от неговите герои. Нищо чудно да "издържи" в съда. А за книгата "Братята" просто нямам думи. Въобще Джони е велик. Най-много от всичките му романи ми е допадал "Завещанието". Стойностно и никакви фантасмагории.
За стойностно....
хм.... "Преображението" автора ще премълча, който има вкус към литературата знае какво имам предвид.... или пък ".... "100 години самота"..... на друг един, наистина стойностен автор...и тетека..... :arrow:

Сатире, разбрахме за предпочитанията Ви към Маркес, но това е тема за Стивън Кинг, моля не я разводнявайте, спамер със спамер такъв :lol: :lol: :lol: "Преображението" - Кафка ли имате предвид, че ми стана любопитно?
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот gudio » 21 Юли 2008, 17:00

:shock: Бряхъ, чи ентелектоалец тозъ Сатиръ :roll: :roll:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 21 Юли 2008, 17:04

gudio написа::shock: Бряхъ, чи ентелектоалец тозъ Сатиръ :roll: :roll:

Да не се окаже кръшна манекенка накрая! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 21 Юли 2008, 17:05

REVOLUTION написа:

:roll: Блондинка, която е брюнетка ? :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот satir » 22 Юли 2008, 10:47

ianeva написа:
satir написа:
За стойностно....

Сатире, разбрахме за предпочитанията Ви към Маркес, но това е тема за Стивън Кинг, моля не я разводнявайте, спамер със спамер такъв :lol: :lol: :lol: "Преображението" - Кафка ли имате предвид, че ми стана любопитно?
тц, Юфка.... :roll: :lol: :lol: :lol: естествено че Кафка.... може ли такъв въпрос :?:
REVOLUTION написа:

с брада :lol:
кво сте се разписали за Стефчо Краля, той се чете в 8-и клас :idea:
ама, ха... сериозни хора....... :?:
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Гост » 22 Юли 2008, 10:55

:lol: Небрежна двудневна, поддържана, или стил Робинзон Крузо? /Блондинско питане от брюнетка. Понастоящем./
Гост

Мнениеот satir » 22 Юли 2008, 10:56

Да
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Гост » 22 Юли 2008, 10:57

:lol:
Гост

Мнениеот satir » 22 Юли 2008, 11:36

брадата ми /когато я имам/ никак не е смешна :evil:
8)
Последна промяна satir на 22 Юли 2008, 11:43, променена общо 1 път
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот vili_spasova » 22 Юли 2008, 11:40

Сатир, Вие сте тъмен балкански субект :lol: с излъчването на Бандерас, интелекта на Бил Гейтс и хумора на Вонегът :wink:
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот satir » 22 Юли 2008, 11:42

това е защото съм пич 8)
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Гост » 22 Юли 2008, 11:43

satir написа:брадата /когато я имам/ ми никак не е смешна :evil:
8)

Това беше възхищение,деееее :lol:
Гост

Мнениеот satir » 22 Юли 2008, 11:44

cruel_la написа:
satir написа:брадата ми /когато я имам/ никак не е смешна :evil:
8)

Това беше възхищение,деееее :lol:
едит: модераторите.... къде гледате??? темата трябва да се преименува!!! ПРЕВРЪЩА СЕ ВЪВ "ФЕНКЛУБ НА SATIR"-a :twisted:
Аватар
satir
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии