начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

Lex фенклуб на Стивън Кинг

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот satir » 22 Юли 2008, 15:38

:) на личнихм... не се знае до къде можем да стигнeм..... тук сме ви пред очите, така да се каже..... но, аз лично ще уважа титуляра
:) поне докът модераторите не си свършат работата :|
Последна промяна satir на 22 Юли 2008, 16:40, променена общо 1 път
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот vili_spasova » 22 Юли 2008, 16:31

Момичета и мочета, приятели
Позволявам си да цитирам с малки корекции една книга която прочетох наскоро и се забавлявах чудесно-
Мисля че е в духа на темата - а книгата е на Хелън Филдинг и се казва -
Бриджет Джоунс: на ръба на разума
http://www.chitanka.info:82/lib/text/2132/1#textstart

Кодекс на срещите между мъже и жени

1) Ако гражданите са сигурни, че не желаят да излизат с дадено лице, преди всичко не трябва да го примамват на среща.

2) Когато мъж и жена решат, че желаят да спят заедно, ако една от страните е уверена, че това е само „свалка“, това трябва да се заяви предварително.

3) Ако гражданите се натискат или чукат с други граждани, след това да не се правят, че нищо не е станало.

4) Гражданите не трябва да излизат години наред с други граждани, но да продължават да твърдят, че не искат вързката им да стане прекалено сериозна.

5) Да не останеш да спиш при гражданите след сексуални сношения, определено е лошо възпитание.
6) Ако правителствата възнамеряват да запазят семейните ценности, трябва да обръщат повече внимание на Единаците, вместо да ги пренебрегват.
Следват предложенията ми:

Предложения за подпомагане на Самодоволните женени

1) Да изучават „Мъжете са от Марс, жените — от Венера“ в училище, тъй че и двете страни на враждуващите армии да започнат да се разбират.

2) Да научат всички деца-момчета, че да помагаш в къщната работа не значи да въртиш една вилица под крана.

3) Да се създаде гигантска Правителствена агенция за сватосване на Единаци със строг Кодекс на срещите между тях, отпускане на суми на търсещите си партньор за напитки, телефони, козметика и т.н., наказания за ебаване и да се постанови, че трябва да имаш най-малко 12 правителственоуредени срещи, преди да имаш правото да се обявиш за Единак, и то само ако причините за отблъскването на тези дванайсет партньори са били основателни.

4) Ако причините се преценят като неоснователни, трябва да бъдете обявени за Ебаващи.

Освен това пожелавам лека и прохладна вечер на всички присъставщи :wink:
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот Гост » 22 Юли 2008, 16:38

REVOLUTION написа:Колеги ,нищо против лежерния Ви разговор :D , но ще бъдете ли така добри да преминете на лични.Все пак темата е за Кинг…………. :wink:

:lol: Ех, модератори... :lol:
Тя темата пак е за Кинг.Просто Вили Спасова ме размечта малко и вината е моя.:lol:
Моля Сатир да не бъде санкциониран, коленопреклонно. :lol: Не е виновен човекът, че има чар.Поне така пишеше колежката. :lol:
:lol: За Кинг отношение ще взема след ден-два.Да дочета това, през което ти мина, Революшън-последното налично :lol:
--------------------------------------------------------------
Да не чуе Керелов, че не ни мърдат всички статии, издавани за Кинг, преценен в духа на съвременната демокрация...
Гост

Мнениеот REVOLUTION » 22 Юли 2008, 17:18

cruel_la написа:
REVOLUTION написа:Колеги ,нищо против лежерния Ви разговор :D , но ще бъдете ли така добри да преминете на лични.Все пак темата е за Кинг…………. :wink:

:lol: Ех, модератори... :lol:
Тя темата пак е за Кинг.Просто Вили Спасова ме размечта малко и вината е моя.:lol:
Моля Сатир да не бъде санкциониран, коленопреклонно. :lol: Не е виновен човекът, че има чар.Поне така пишеше колежката. :lol:
:lol: За Кинг отношение ще взема след ден-два.Да дочета това, през което ти мина, Революшън-последното налично :lol:
--------------------------------------------------------------
Да не чуе Керелов, че не ни мърдат всички статии, издавани за Кинг, преценен в духа на съвременната демокрация...

А , санкции и то поради чар , няма такова нещо, просто разговора изглеждаше да стане доста дълъг , пък и не съвсем по литературната тема ……по-добре да е на лични , за да не се разводнява темата.
А Кинг освен да плаши може и да размива чудесно.Препоръчвам Ви сборникът разкази “Всичко е съдбовно” и особено разказа “Теорията на ЕЛ ТИ за домашните любимци”.Спомням си , че почти до края се заливах от смях , е края не е смешен , но няма да Ви развалям удоволствието да стигнете сами до него.
Междодругото наскоро гледах филм по Дискавъри за него.С изненада научих , че е болен от рядка болест на очите(макуларна дегенерация) и е с доста увредено зрение.Прогнозите не са добри , съществува висок шанс да ослепее.Дано да успеят лекарите да направят нещо.А иначе Кинг каза , с типичния си черен хумор , че се ужасява от пътуването си към мрака , един нов свят за който е неподготвен , но може би ще успее да напише хубава книга , след като го опознае!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 22 Юли 2008, 20:15

Препоръчвам на колегите един страхотен сайт за любимия автор.
http://stephenkingbg.hit.bg/main.html
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот frankyfurbo » 22 Юли 2008, 22:56

Rage е силна. След Колумбайн и другите училищни трагедии СК е забранил да се преиздава. Има и една друга новела, която също е без свръхестествени елементи и на мен ми харесва - Ученик за пример. Също е филмирана преди няколко години, но не съм гледал филма.
Колкото до адаптациите, Изкуплението Шоушанк и Зеленият път аз лично ги намирам за много добри, а най-смешният "култов" филм, който съм гледал е ужасът на моето поколение - То. Видях го пак десетина години след като преодолях страха да слизам в мазето :lol: - е няма такъв нелеп диалог и "ефекти", да не говорим за тежките разминавания с книгата.

Между другото, СК е голям фен на Veronica Mars, което е малко нещо като компромат май. :D

П.С. satir, СК/Маркес противопоставянето е все едно да не пиеш водка, защото повече обичаш уиски. Наздраве по тоя повод.
frankyfurbo
Нов потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии