- Дата и час: 03 Фев 2025, 21:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дискриминация на мъжете в БДЖ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Между другото тука се заговори за "челен опит" и за "татово време".
Социализмът не направи нищо друго с жената освен да я направи ударник на труда, багерист, комбайнер, работник в завод за тежки машини, борец на барикадите наравно с мъжете, другар, носеща торбите на връщане от работа, с прасци и мускули като на римски пехотинец.
Айде не ми говорете колко ни е научил социализмът да бъдем жени, и привилегировани.
Социализмът не направи нищо друго с жената освен да я направи ударник на труда, багерист, комбайнер, работник в завод за тежки машини, борец на барикадите наравно с мъжете, другар, носеща торбите на връщане от работа, с прасци и мускули като на римски пехотинец.
Айде не ми говорете колко ни е научил социализмът да бъдем жени, и привилегировани.
- cvetana
- Младши потребител
cvetana написа:Между другото тука се заговори за "челен опит" и за "татово време".
Социализмът не направи нищо друго с жената освен да я направи ударник на труда, багерист, комбайнер, работник в завод за тежки машини, носеща торбите на връщане от работа, с прасци и мускули като на римски пехотинец.
Госпожо не се излагайте , да не ви постна части от законодателство преди татовото време да видите за какво иде реч.Пак приказки наизуст говориме!
- REVOLUTION
- Активен потребител
На запад средната възраст на смъртност при мъжете и жените е почти еднаква(не повече от 1-2г. живеят жените на запад по -дълго от мъжете). Очевидно е, че ниската възраст на смъртност при мъжете в България е изключителен проблем. Факт е, че е много рядко мъж да доживее повече от 60г. възраст.
Не е така. Разликата в продължителността на живота на двата пола навсякъде е горе-долу от сорта на 5-6 години, това за "много рядко"-то не е вярно дори и у нас (огледайте се около себе си и със сигурност ще видите много мъже над 60 години), а че общо продължителността на живота в по-богатите държави е по-висока, е ясно.
Пенсионната възраст обаче наистина мисля, че в повечето (не всички) западни държави е еднаква.
Последна промяна portokal на 29 Юли 2008, 12:02, променена общо 4 пъти
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
-
satir - Активен потребител
Я да постна няколко части от материали в нета, за да прекратим тази безплодна дискусия с нашите вечно минали се мъже:
"В момента пенсионната възраст в Италия за жените е 55 години, а за мъжете – 57. Според реформите, приети миналия месец от правителството, тази граница постепенно ще се увеличава всяка година до 2014 г."
"Британските вестници съобщават днес, че изследователски институт смята, че пенсионната възраст във Великобритания трябва да бъде вдигната на 67 години. Това е необходимо за да се осигурят средства за все по-големия брой пенсионери, обяснява "Дейли Телеграф". В момента мъжете получават стандартната държавна пенсия на 65 години, а жените на 60."
"Всяко физическо лице с постоянен адрес в Швейцария или което извършва в страната търговска или производствена дейност е по принцип задължително осигурено. За лицата неизвършващи търговска или производствена дейност задължението за осигуряване започва от 1 януари на годината, която следва тази, през която са навършили 20 години, и продължава до навършване на 65 г. за мъжете и 62 г. за жените."
"Мъжете в Гърция сега се пенсионират, навършили изискваната възраст от 65 г. За жените пенсионният праг е 60 г."
"В момента пенсионната възраст в Италия за жените е 55 години, а за мъжете – 57. Според реформите, приети миналия месец от правителството, тази граница постепенно ще се увеличава всяка година до 2014 г."
"Британските вестници съобщават днес, че изследователски институт смята, че пенсионната възраст във Великобритания трябва да бъде вдигната на 67 години. Това е необходимо за да се осигурят средства за все по-големия брой пенсионери, обяснява "Дейли Телеграф". В момента мъжете получават стандартната държавна пенсия на 65 години, а жените на 60."
"Всяко физическо лице с постоянен адрес в Швейцария или което извършва в страната търговска или производствена дейност е по принцип задължително осигурено. За лицата неизвършващи търговска или производствена дейност задължението за осигуряване започва от 1 януари на годината, която следва тази, през която са навършили 20 години, и продължава до навършване на 65 г. за мъжете и 62 г. за жените."
"Мъжете в Гърция сега се пенсионират, навършили изискваната възраст от 65 г. За жените пенсионният праг е 60 г."
- cvetana
- Младши потребител
Защото темата се измести, предлагам да поздравим българските железничари с предстоящия им празник! И дано ни докарват живи!
- sunrise
- Активен потребител
А Локо (Пловдив)?
На железничарите - честито!
В линка нещо не пише да живеят приблизително еднакво.
На железничарите - честито!
DrazniteL написа:Но там и мъжете и жените живеят приблизително еднакво.
В линка нещо не пише да живеят приблизително еднакво.
-
какво ви притеснява пенсионната възраст
аз поне не познавам адвокат пенсионер
и това е едно от предимствата на тази професия
аз поне не познавам адвокат пенсионер
и това е едно от предимствата на тази професия
- ptodorova
- Младши потребител
Съгласна съм с колегата ptodorova.
Тук вече става въпрос за професионализъм, а не за възраст и пол /както и при лекарите/
Тук вече става въпрос за професионализъм, а не за възраст и пол /както и при лекарите/
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Определено това е важният проблем, за съжаление, но ти да не искаш да кажеш, че не може да си чешем клавиатурите и по по-маловажни въпроси?
-
и да ги изяде некое и друго кученце.......cruel_la написа:cvetana написа:Я да постна няколко части от материали в нета, за да прекратим тази безплодна дискусия с нашите вечно минали се мъже:
"...пенсионната възраст във Великобритания трябва да бъде вдигната на 67 години. Това е необходимо за да се осигурят средства за все по-големия брой пенсионери, обяснява "Дейли Телеграф". В момента мъжете получават стандартната държавна пенсия на 65 години, а жените на 60..."
Само дето английските пенсионери спокойно могат с пенсиите си да си купят имот тук, и да си живеят чудесно...Обратното не го виждам, и май това е големият проблем.Не възрастта.И, не пола.
Тук се радваме, че ни пенсионират приживе. А, после се опитваме да не умрем веднага с това, което сме заслужили за годините си труд и платени данъци.
Положението на пенсионерите в страната е бедствено.Майка ми с две висши образования, езици и дългогодишен стаж в една доста особена област, получава около 180 лева пенсия.Лекарствата и струват 150.
Това не е ли по-сериозният проблем, който е общ, или съм в грешка.
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Аз не знам какво толкова Дразнителя е заплакал да се пенсионира, на колко е години... Пък и жените ли му пречат, гледа в техната паничка ли, какъв му е зора? Яд го е, че не е жена ли... и ако те се пенсионират на неговата възраст какво ще го огрее... А пък и пътуват с ... какво беше... карти за намаление в ЖП-то... Леле, ква привилегия, на каква далавера са жените в тая държава...
Нещо не мога да схвана смисъла на цялото тва говорене... и начин на мислене....
А и като се пенсионира - какъв точно му е келепира в БГ (както отбелязах и аз и други по - горе)? Тва ли е крайната цел на един българин - как ше се пенсионира, горд че и той и жена му са бачкали по равно и накрая - с двете пенсии по 100 лева... Оффф, да ти имам манталитета...
Нещо не мога да схвана смисъла на цялото тва говорене... и начин на мислене....
А и като се пенсионира - какъв точно му е келепира в БГ (както отбелязах и аз и други по - горе)? Тва ли е крайната цел на един българин - как ше се пенсионира, горд че и той и жена му са бачкали по равно и накрая - с двете пенсии по 100 лева... Оффф, да ти имам манталитета...
- cvetana
- Младши потребител
ей голямо спамяне се спами в този форум
какво се пита , какво се нищи
различната пенсионна възраст е подплатена законово в закона за защита от дискриминация,а цените в БДЖ-не.
обаче ако пишат-за цигани увеличение на билетите 100%-всички медии ще гракнат
най-тъпото е че всичко това е измислено от депутати които са болшинството мъже
какво се пита , какво се нищи
различната пенсионна възраст е подплатена законово в закона за защита от дискриминация,а цените в БДЖ-не.
обаче ако пишат-за цигани увеличение на билетите 100%-всички медии ще гракнат
най-тъпото е че всичко това е измислено от депутати които са болшинството мъже
- vetre
- Потребител
|
|