Здравейте, пиша Ви най-вече защото съм обидена на местното ни управление на Общината ни и ВиК. Не, че това има значение за управляващите. Те са силни, знаят го и се гаврят с нас.
Не пиша името на общината защото съм от този край и го обичам.
Не пиша за да получа помощ, а за си изплача мъката (Като че ли само това мога да направя).
Искам да споделя възмущението и единствената ми надежда е тук да намеря съмишленици да видя, че това, което показват вандалите под ръководството на нашата община и ВиК не е облика на цялата ни държава.
Иска ми се да вярвам, че тук има държава, а не живеем в джунгла.
Писах Ви преди месеци, че строителна фирма(Името на фирмата явно старателно се пази в тайна) под ръководството на Общината ни под предтекст, че не знае, че навлиза в частна собственост разруши оградата ни, техниката им мина през дръвчетата ни и т.н. грозна картинка. Писах Ви, че се оплакахме в прокуратура, че не спазват изискванията за строеж и нищо не им направиха. Писахме и в незаконното. В резултат - Принудително отчуждиха част от имота ни на смешна цена(въпреки, че делото според нас беше за оспорване законността на ПУП и заповед на кмета за отчуждаване). Писах Ви, че в протокола си в заседание на общината като ни обсъждаха има протоколирано "Да създадем благоприятна медийна среда" и т.н.
Днес отидох да си видя останалата част от имота. И другата ни ограда беше съборена (Оградата на неотчуждената част). Стълбчетата натрушени. Младите кайсии, които догодина трябваше да дадат бяха счупени и на долния край на парцела ни имаше струпани няколко кубика пръст. Обадих се в Полиция. Ще отида и в Прокуратура, но вече изобщо не вярвам, че ще има справедливост. ПЛАЧА ЗА СТРАНА НИ. Какво е това? Какви ни управляват?
Кмета с министъра не ги досрамя да се снимат до местото ни - откривали водопровод. Водопровода аварира веднага след откриването и след ремонта за стотици хиляди левове, но това не го видях в медиите. Няма да ги наричам с никакви думи речника ми не разполага с подходящи. Ще се радвам ако някой ми покаже, че тези не са облика на държавата ни………….
- Дата и час: 03 Фев 2025, 18:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Това ли е управлението на държавата ни?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Истината е, че живеем в джунгла "Тези" са облика на държавата ни Ако не си "престъпник" нямаш шанс
справка: къде ли не
справка: къде ли не
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
за съжаление е така. и най-лошото е, че на никого не му пука, до момента в който бъде лично засегнат.
ние сме си виновни.
тъпо и търпеливо животно е българинът и това си е.
ние сме си виновни.
тъпо и търпеливо животно е българинът и това си е.
- monamoneva
- Младши потребител
-
Благодаря Ви за отговорите! Подадох жалба в Прокуратура. Направих го защото на мен също ми пука. Невиждам обаче какво мога да променя освен да се опитвам да не съм като тях. Лошото е, че децата виждат, че подобни индивиди просперират. Не ги разбирам, това са зрели хора, а още не са разбрали, че щастието това не е най-краткият път към парите.
Всичко добро:
Павлина
Всичко добро:
Павлина
- pavlina
- Младши потребител
не виждам смисъл да обяснявам идиомиriyva_evro написа:как по-точно ти пука? Би ли обяснил това явление?
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
Pilot66, не съм съгласна с теб, но от останалите ти съобщения виждам, че по-скоро пишеш тук за да обиждаш хората, отколкото да свършиш нещо полезно. Новата ти регистрация също показва, че не си човек, който не се срамува от написаното от себе си. Мисля, че с теб е безсмислено да спорим за морални ценности. Имам само един въпрос към теб: Според теб кой от възможните е добре да ни управлява?
- pavlina
- Младши потребител
зЛЕ Е...
Управляват ни политици,които не отговарят на очакванията на гласувалите за тях.Но според мен по-важен е въпросът Вие(ние) дали правите (правим) усилия да се живее по-добре в Родината ни.По-важно е
дали населението ни е станало нация и дали ние сме граждани.За тези ва-
ши проблеми има решение -лошо е ,но не живеем в соц. страна.Все пак имаме права и независим съд...
дали населението ни е станало нация и дали ние сме граждани.За тези ва-
ши проблеми има решение -лошо е ,но не живеем в соц. страна.Все пак имаме права и независим съд...
Благодаря!
- Nekonventsialen
- Младши потребител
"Няма да ги наричам с никакви думи речника ми не разполага с подходящи"
Разполага, разполага, но възпитанието ви не ви позволява да ги кажете на публично място, обаче в къщи ...
Цял свят знае за " майката" благодарение на Стоичков
Разполага, разполага, но възпитанието ви не ви позволява да ги кажете на публично място, обаче в къщи ...
Цял свят знае за " майката" благодарение на Стоичков
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
- pokerman
- Потребител
" Полезно " е много относително !... Зависи ЗА КОГО !... Ако гледате за собственото си "аз" - и за Бай Ганьо е било полезно да отиде на гости на Иречек ...pavlina написа:Pilot66, не съм съгласна с теб, но от останалите ти съобщения виждам, че по-скоро пишеш тук за да обиждаш хората, отколкото да свършиш нещо полезно. Новата ти регистрация също показва, че не си човек, който не се срамува от написаното от себе си. Мисля, че с теб е безсмислено да спорим за морални ценности. Имам само един въпрос към теб: Според теб кой от възможните е добре да ни управлява?
А и Вие като сте толкова морална , считате ли, че е морално да търсите непрекъснато на аванта, това, за което следва да платите и за което другите си плащат ?
- enterprise66
- Нов потребител
Здравейте, благодаря за отговорите! Знам, че не сме социалистическа държава, но мисля, че поне притендираме, че сме цивилизована. Горните отговори само могат да сринат и най-големия оптимизъм относно управлението ни.
Т.к. мисля, че гласността на проблемите е първата стъпка към решаването им искам да посоча още неща, които ме възмутиха. Ще се радвам ако и Вие споделяте по-често добрите и лоши неща в управлението ни, които сте видели. Дано някой като го чете и познае поведението си да се позасрами (поне ако не иска да се корегира).
Кметът на квартала, в който се намира имота ни беше сменен малко след като се опита да ни помогне. Не го познавах лично и дори не разбрахме когато го смениха. След това съпруга ми говори с него, но той съвсем по човешки му казал, че ние не сме причината за неговата смяна. Искам да кажа, че той беше от свестните ни управници и ако някоя политическа сила го е сменила заради нас и реши да го върне ще ме спечели като "електорална единица" (както се изрази един член на форума).
enterprise66, не пиша за да получа финансова помощ, финансовите щети, които са ми нанесени са много по-малко от обидата, която изпитах и от разочарованието от управлението ни. Когато си обичал една страна и държава, решил си да останеш в нея и искаш с гордост да носиш името й и видиш нещо подобно е ужасно.
И за да не е съвсем зле ще напиша, че по лични наблюдения над 50%, но не над 90% от служителите в нашата община се стараят да си вършат добре работата.
Дано тези, които ми причиниха неприятностите с местото ни, да прочетат това и поне да се засрамят малко.
Всичко най-добро:
Павлина
Т.к. мисля, че гласността на проблемите е първата стъпка към решаването им искам да посоча още неща, които ме възмутиха. Ще се радвам ако и Вие споделяте по-често добрите и лоши неща в управлението ни, които сте видели. Дано някой като го чете и познае поведението си да се позасрами (поне ако не иска да се корегира).
Кметът на квартала, в който се намира имота ни беше сменен малко след като се опита да ни помогне. Не го познавах лично и дори не разбрахме когато го смениха. След това съпруга ми говори с него, но той съвсем по човешки му казал, че ние не сме причината за неговата смяна. Искам да кажа, че той беше от свестните ни управници и ако някоя политическа сила го е сменила заради нас и реши да го върне ще ме спечели като "електорална единица" (както се изрази един член на форума).
enterprise66, не пиша за да получа финансова помощ, финансовите щети, които са ми нанесени са много по-малко от обидата, която изпитах и от разочарованието от управлението ни. Когато си обичал една страна и държава, решил си да останеш в нея и искаш с гордост да носиш името й и видиш нещо подобно е ужасно.
И за да не е съвсем зле ще напиша, че по лични наблюдения над 50%, но не над 90% от служителите в нашата община се стараят да си вършат добре работата.
Дано тези, които ми причиниха неприятностите с местото ни, да прочетат това и поне да се засрамят малко.
Всичко най-добро:
Павлина
- pavlina
- Младши потребител
Питаш ли ме дей ... държавата,
дето я търсиш под и над път ?
Питаш ли ме ? Отговарям :
- Ти държава не търси !
Тя сама ще те намери
и ще ти се начумери -
"Ту реформата й тежка,
ту пък друго нещо !"
И по масата ще тропне,
по главата ще те хлопне,
и във джоба ти ще бръкне
и ще чакаш пак да мръкне
и ще искаш
да не пръкнепак зора
и да огрей ...
Еййййй, брей, брей брей !
----------------------------------------------------------------------
ОБРАЗЕЦ
МОЛБА (жалба, обяснение, друго ………………..).
ДО (полиция, прокуратура, съд, КАТ, Народно събрание, президент, данъчно, община, кметство, здравна каса, друго ………………..).
ОТ(трите имена, ЕГН, адрес, телефон)
Уважаеми г-н (г-жа, началник, прокурор, съдия, кмет, президент, друг).
На (дата) ми(ограбиха жилището, удариха ми колата, убиха .............. ми,
поискаха ми подкуп, продадоха имота ми с фалшиви документи, друго………………..).
За горепосоченото имам следните доказателства …………., свидетели…………..., документи ……………, друго.
Моля за решение на проблема (наказание, справедливост, възмездие, друго………………..).
Дата: ........................................
С уважение: ..............................
Подпис: .....................................
Сега накъсайте листа на ситни парченца и го изхвърлете!
Надявам се да съм ви помогнала (терапевтично)
дето я търсиш под и над път ?
Питаш ли ме ? Отговарям :
- Ти държава не търси !
Тя сама ще те намери
и ще ти се начумери -
"Ту реформата й тежка,
ту пък друго нещо !"
И по масата ще тропне,
по главата ще те хлопне,
и във джоба ти ще бръкне
и ще чакаш пак да мръкне
и ще искаш
да не пръкнепак зора
и да огрей ...
Еййййй, брей, брей брей !
----------------------------------------------------------------------
ОБРАЗЕЦ
МОЛБА (жалба, обяснение, друго ………………..).
ДО (полиция, прокуратура, съд, КАТ, Народно събрание, президент, данъчно, община, кметство, здравна каса, друго ………………..).
ОТ(трите имена, ЕГН, адрес, телефон)
Уважаеми г-н (г-жа, началник, прокурор, съдия, кмет, президент, друг).
На (дата) ми(ограбиха жилището, удариха ми колата, убиха .............. ми,
поискаха ми подкуп, продадоха имота ми с фалшиви документи, друго………………..).
За горепосоченото имам следните доказателства …………., свидетели…………..., документи ……………, друго.
Моля за решение на проблема (наказание, справедливост, възмездие, друго………………..).
Дата: ........................................
С уважение: ..............................
Подпис: .....................................
Сега накъсайте листа на ситни парченца и го изхвърлете!
Надявам се да съм ви помогнала (терапевтично)
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Здравейте Diaida,
благодаря за написаното горе! Наистина е полезно! За щястие съм спортист човек и в прекия смисъл и по душа та смятам още малко да си потърся правата като гражданин на тази държава. Поне ще се изпари любовта ми към нея, която съм таяла явно незаслужено с години и, която ми пречи да я напусна.
И тай като вярвам, че не съм единствения човек когото го боли от това ще Ви пиша, че вчера същата тази фирма, избрана от държавата или ВиК са преместили цял железен форгон - няколко тона, през местото ни. Ей така, за по-направо, не че няма от къде да минат. И това в същото време, когато срещу тях има жалба в прокуратура и текат разпитите на полиция, за предното им преминаване и събаряне на оградата ни.
Поздрави на тези оправници, които си избират подобни изпълнители на държавни поръчки. Поздравлениа за написаните Закони и създадените организации за опазване на реда, от която тези явно нямат страх. Явно всичко това е много полезно и много добре функционира.
благодаря за написаното горе! Наистина е полезно! За щястие съм спортист човек и в прекия смисъл и по душа та смятам още малко да си потърся правата като гражданин на тази държава. Поне ще се изпари любовта ми към нея, която съм таяла явно незаслужено с години и, която ми пречи да я напусна.
И тай като вярвам, че не съм единствения човек когото го боли от това ще Ви пиша, че вчера същата тази фирма, избрана от държавата или ВиК са преместили цял железен форгон - няколко тона, през местото ни. Ей така, за по-направо, не че няма от къде да минат. И това в същото време, когато срещу тях има жалба в прокуратура и текат разпитите на полиция, за предното им преминаване и събаряне на оградата ни.
Поздрави на тези оправници, които си избират подобни изпълнители на държавни поръчки. Поздравлениа за написаните Закони и създадените организации за опазване на реда, от която тези явно нямат страх. Явно всичко това е много полезно и много добре функционира.
- pavlina
- Младши потребител
М да,
Казусът е наистина много интересен. Интересно как правят промяна на ПУП , без уведомяване на собствениците по реда на ЗУТ?!? Но в България нищо не ме изненадва.
Колкото до това че има безотговорност, то това е продукт на много фактори. Но най важния фактор е липсата на развито гражданско съзнание, защото всичко е въпрос на съзнание но за съжаление най трудно се променя то.
Колкото до държавата ни като конструкция, с претенции за демократична, всъщност това е смесен модел, но колегите си "спестяват тази подробност" , твърдейки че не в България няма смесен модел(елементи на демокрация, на авторитаризъм и на олигархическа аристокрация) , при това институционално.
Може ли това да се промени е въпросът?
Отговорът е ДА.
Как да се променят нещата?
Отговорът е като променим първо съзнанието си и осъзнаем разликата между личния интерес, груповия (корпоративен) интерес , и националния интерес. След това вече нящата си идват на мястото.
Защото властта е работа като всяка една работа, при това много отговорна. Но умишлено , един колега Монтескьо , даде "формулата" за предпазване на елита от народа .
Така става когато няма ейрахия и организация настъпва анархия и управляват вълците а не лъвовете.
Всякакви опити за "солови" акции, на граждани са обречени на неуспех. Само в България има тази поговорка"Всяка коза за свой крак" и като резултат, козата става храна на вълците, които забележете са винаги организирани, имат водач алфа, и т.н.
В момента има тенденция за засилване и централизация на властта, която идея споделям, но това не става под вътрешен а за съжаление под външен натиск(за кой ли път, все някой чужд, трябва да ни оправя ).
Да, тук всички представители на институции са прави, те си прехвърлят горещата топка (пинг понг), докато истине, и накрая излиза че гражданина е виновен за това че е гражданин на България.
Сещам се за един исторически пример, от българското средновековие и за действието на владетеля тогава.
Селяни от Плевенско изпращат молба(махзар) до султана за това че местният валия, разрушавал и разграбвал имотите им, безчинствал и посягал на честта на жените им. Сюлейман идва, с армията си, на място валията бива съден и обезглавен публично, пред хората. И назначава нов валия , като го предупреждава, ако се повтори това следва неговата глава.
Сега в света само три държави имат над 90% осъдителни присъди за престъпници, Япония, Китай и Малайзия. А единствената държава осъдила министър за корупция и то на смърт е Китай,миналата година.
Т.н. демокрации процентите са доста скромни 17.5 за САЩ- 23.
В България , за съжаление , което наистина е много жалко и няма нищо общо с принципите на демокрация и констуктивизъм, се разбира само от един аргумент - Силата, или на парите или на масата и обществено недоволство, или на силна личност или институция, по възможност от САЩ или ЕС. Работи се тогава когато ножа опре до кокала или тоягата заиграе, жалко е , че с такива примитивни методи се налага да се работи, а не да се залага на експертност и констуктивизъм и на едно сътрудничество с НПО , като конструктивен коректив на държавното управление.
Защо е така, защото на България все някой я освобождава и оправя, защото за разлика от Франция, където народът е проливал кръв за правата си , и френския управляващ елит е наясно че ако само малко премине невидимата граница, народът ще скочи като един, и пазят прилично поведение и не злоупотребяват в големи граници(грабят с мяра и тайно). Докато народът сам не осъзнае че е народ и че е фактор, а не просто "електорална еденица" - културен израз за овца, вълците ще грабят .
Както казах всичко е въпрос на съзнание , но то най трудно се променя.
Казусът е наистина много интересен. Интересно как правят промяна на ПУП , без уведомяване на собствениците по реда на ЗУТ?!? Но в България нищо не ме изненадва.
Колкото до това че има безотговорност, то това е продукт на много фактори. Но най важния фактор е липсата на развито гражданско съзнание, защото всичко е въпрос на съзнание но за съжаление най трудно се променя то.
Колкото до държавата ни като конструкция, с претенции за демократична, всъщност това е смесен модел, но колегите си "спестяват тази подробност" , твърдейки че не в България няма смесен модел(елементи на демокрация, на авторитаризъм и на олигархическа аристокрация) , при това институционално.
Може ли това да се промени е въпросът?
Отговорът е ДА.
Как да се променят нещата?
Отговорът е като променим първо съзнанието си и осъзнаем разликата между личния интерес, груповия (корпоративен) интерес , и националния интерес. След това вече нящата си идват на мястото.
Защото властта е работа като всяка една работа, при това много отговорна. Но умишлено , един колега Монтескьо , даде "формулата" за предпазване на елита от народа .
Така става когато няма ейрахия и организация настъпва анархия и управляват вълците а не лъвовете.
Всякакви опити за "солови" акции, на граждани са обречени на неуспех. Само в България има тази поговорка"Всяка коза за свой крак" и като резултат, козата става храна на вълците, които забележете са винаги организирани, имат водач алфа, и т.н.
В момента има тенденция за засилване и централизация на властта, която идея споделям, но това не става под вътрешен а за съжаление под външен натиск(за кой ли път, все някой чужд, трябва да ни оправя ).
Да, тук всички представители на институции са прави, те си прехвърлят горещата топка (пинг понг), докато истине, и накрая излиза че гражданина е виновен за това че е гражданин на България.
Сещам се за един исторически пример, от българското средновековие и за действието на владетеля тогава.
Селяни от Плевенско изпращат молба(махзар) до султана за това че местният валия, разрушавал и разграбвал имотите им, безчинствал и посягал на честта на жените им. Сюлейман идва, с армията си, на място валията бива съден и обезглавен публично, пред хората. И назначава нов валия , като го предупреждава, ако се повтори това следва неговата глава.
Сега в света само три държави имат над 90% осъдителни присъди за престъпници, Япония, Китай и Малайзия. А единствената държава осъдила министър за корупция и то на смърт е Китай,миналата година.
Т.н. демокрации процентите са доста скромни 17.5 за САЩ- 23.
В България , за съжаление , което наистина е много жалко и няма нищо общо с принципите на демокрация и констуктивизъм, се разбира само от един аргумент - Силата, или на парите или на масата и обществено недоволство, или на силна личност или институция, по възможност от САЩ или ЕС. Работи се тогава когато ножа опре до кокала или тоягата заиграе, жалко е , че с такива примитивни методи се налага да се работи, а не да се залага на експертност и констуктивизъм и на едно сътрудничество с НПО , като конструктивен коректив на държавното управление.
Защо е така, защото на България все някой я освобождава и оправя, защото за разлика от Франция, където народът е проливал кръв за правата си , и френския управляващ елит е наясно че ако само малко премине невидимата граница, народът ще скочи като един, и пазят прилично поведение и не злоупотребяват в големи граници(грабят с мяра и тайно). Докато народът сам не осъзнае че е народ и че е фактор, а не просто "електорална еденица" - културен израз за овца, вълците ще грабят .
Както казах всичко е въпрос на съзнание , но то най трудно се променя.
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
http://www.vasilev-babuchev.com
- nezret
- Потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|