начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

плащания преди изпълнителното дело

Re: плащания преди изпълнителното дело

Мнениеот monika79 » 07 Окт 2009, 14:37

hidden написа:
Чл. 433. (1) Изпълнителното производство се прекратява с постановление, когато:
1. длъжникът представи разписка от взискателя, надлежно заверена, или квитанция от пощенската станция, или писмо от банка, от които се вижда, че сумата по изпълнителния лист е платена или внесена за взискателя преди образуване на изпълнителното производство; ако длъжникът представи разписка с незаверен подпис на взискателя, последният при спор е длъжен да декларира писмено, че разписката не е издадена от него, в противен случай тя се приема за истинска;

и каква разписка на взискателя да предоставям след като той ми е издал че сам внесал парите,става въпрос за банката,
накрая аз щте взема да завърша право
Последна промяна monika79 на 07 Окт 2009, 14:47, променена общо 2 пъти
monika79
Младши потребител

Мнениеот lexter » 07 Окт 2009, 14:44

мисля, че почти всички пишещи в този форум ще подкрепят вашето решение да вземете да завършите право! Успех в начинанието и ни навестявайте, за да разказвате как се развиват нещата при вас.
lexter
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 08 Окт 2009, 10:18

Трябва да се заведе иск, за недължимост на сумата - тоест - да се оспори изпълнителният лист.
Преди това ставаше по чл. 250 ГПК, според мен трябва да има шанс и по новия ГПК.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот rts » 08 Окт 2009, 18:19

МОНИКА,
1. Тук се пише на КИРИЛИЦА;
2. Намате ли адвокат - нещата не са за любители ?;
3. Щом не сте платили ВСИЧКО до завеждане на изпълнителното дело - дължимите за ЧСИ такси са за сметка на Длъжника;
4. За какви такси става въпрос и какви МОГАТ да бъдат действията на съдебния изпълнител и Вашите ответни действия - ще обсъдите с адвоката си.
rts
Активен потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство